0 oy
161 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (39 puan)
46 kiloyla hamile kaldim 19 haftalik oldum ve 53 kilo olmusum kilo almayi nasil yavaslatabilirim cok acikiyorum normalde tek ögünle idare eden biriyim simdi surekli biseyler yiyorum
Gebelik haftası 19

2 Cevap

0 oy
(47 puan)
Merhaba çocuk direk vücudunuzdan beslendiği için muhtemelen vitamin depolarınız cocuğa yeterli oluyor haliyle sizde sürekli açlık hissi çekiyorsunuz bence yemeği kısmamalısınız cünkü vücudunuz güçsüz düşecektir onun yerine hamileliğinizi sporla destekleyebilirsiniz gebe pilatesi yapabilrsiniz ya da günlük yürüyüşlere çıkabilirsiniz bende sizin gibi 47 kiloyla hamile kaldım yemesem umurumda olmazdı ama şimdi yemeyince başım dönüyor bayılacak gibi oluyorum gece 5 de kalkıp yemek yiyorum :) fazla karbonhidrat içerikli yememeye çalışın onun yerine meyve tercih edin hem şekerinizi yükseltir hemde açlık hissinizi bastırır hemde çok faydalı. Cocuğunuz ihtiyacı olan besinleri vücudunuzdan sağladığı için doğumdan sonra ona bünyesi sağlam bir anne lazım olacaktır o yüzden yemeği kısmak yerine spor yada pilatese yoğunlaşın derim tabi bu benim görüşüm :)
(39 puan)
Tesekur ederim yuruyus yapiyorum ama yedikce yiyesim geliyo sanki hic doymuyomusum gibi o yuzden yuruyuz pek ise yaramiyo :)
-Reklam-
0 oy
(894 puan)

Evet sanki kilo almaya erkenden başlamışsın gibi ama baya da düşük bir kilo ile hamile kalmışsın.. Bu konuyla alakalı birşeyler okumuştum düşük kilo ile hamile kalanlarda bir tık fazla kilo alma durumu normal kabul ediliyormuş.. Ama tabi bende olsam erkenden kilo almaya başlamak istemezdim.. Acıkma durumda Beyaz leblebi yiyebilirsin mesela çok fazla yediğini düşündüğün günlerde..


Yaa bir de çok fazla bu durumu kafana takma inan bana taktıkça acıkırsın :) biraz diyete girsek normalden fazla yemek isteme durumumuz oluyor ya onun gibi birşey.. Doktorun kontrolde sana anormal bir kilo artışın varsa zaten söyler.. Hızlı gidiyorsun demediği takdirde canını sıkma.. Sen sağlıklıysan bebek sağlıklıysa düşünme gerisini..
(39 puan)
Tesekur ederim haklisin cok yiyorum yemicem daha dedikce yine yiyorum engel olamiyorum :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 91 göst.
17 Haziran 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ozlem.28 (10 puan) sordu
0 oy
5 cevap 286 göst.
0 oy
1 cevap 136 göst.
6 Ocak 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Tansu Korkmaz (5 puan) sordu
0 oy
9 cevap 478 göst.
7 Temmuz 2020 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Semrazynp (1,246 puan) sordu

649,312 soru

3,420,746 cevap

4,252,381 yorum

183,513 üye

...