0 oy
203 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (40 puan)
Seker yuklemesi sizce mantiklimi yaptiran varmi?
Gebelik haftası 18

6 Cevap

+2 oy
(92 puan)
Canım has. Çalışan biri olarak bilgi vermek istiyorum sana. Şeker testi aslında gerekli görüldüğü vakit yararlı bisey. Ama turkiyede her gebeye yapılmak isteniyor buda doğru değil. Eğer gebenin suyu fazla annede aşırı kilo artışı bebekte kilo artışı ve ailede genetik şeker var ise muhakkak yapılması lazımki doktriniz gerekli diyet ile hem anne hemde bebeği bu durumdan koruyabilir. Gelelim zararlimi ac karnına şeker yükleniyor aslında gebeye şeker yükleme yapilmadanda akıllı doktor şeker olup olmadığını anlayabilir. Açlık ve tokluk kan şekerinden sinyal verir. Sen yaptirdinmi dersen ben yaptırmadım. Suyum bebek kilosu normal fazla kiloda almadım. Herşey normal yani. Gerek duymadım. Dr söyledimi söyledi. Dedim gerek duyuyormusunuz bebek şuan normal kilosundami eğer şuan gerek duyuyosaniz yaptirabolirim ama yok diyorsanizda siz daha iyi bilirsiniz dedim tamam o zaman gerek yok dedi. Her hastalık böyle. kendinizi dinleyin nasıl ne gerekiyorsa tabiki yaptırın. Ama mecbur yapılacak yada yapılmayacak birşey yok. Birde tepki veren insanlara bisey demek istiyorum. Hani hamileler Gun De 1 meyve tüketebilir fazlasını doktorlar istemiyor. Neden vücudunuza hiç gereği yokken şeker yüklemesi yapılsın ki . Bilginiz yoksa mümkünse benimkine bisey olmadi yapılınca yada yapılmayınca diye yorum yapmak saçma olur. Hemşireler ebeler doktor illaki vardir bırakın onlar yorum yapsın böyle konulara. Bilgi yanılması olmasin.
(230 puan)
Tam diyeceklerini demişsiniz aynı fikirlere sahibiz teşekkür ederim ♥️
(40 puan)
Ya canm bnm cok tesekkur ederim bilgi verdigin icin
(92 puan)
Rica ederim canim. Aklındaki soru işareti gittiyse ne mutlu bana
-Reklam-
0 oy
(163 puan)
Yaptırmadım iki bebegimdede
0 oy
(280 puan)
Ben yaptırdım önceden hep değerlerim yüksek çıkmasına rağmen gebelik sekeri çıkmadı ve hiç bir seyde olmadi ne rahatsiz oldum ne bebeklerime herhangi bir şey Allah korusun bu zamana kadar sıkıntı olmadı bu kadar büyütülecek bişey değilmiş burda yine yazmıştım yine yazıyorum eltim yaptirmadigi için çok pişman oldu suyu çok fazlaydi doktor sürekli başına kakip durmus yaptirmazsan sonuçlarına katlanirsin diye sen bilirsin senin tercihin etkilemek istemem ama ben bi sıkıntısını yaşamadım çok şükür elhamdülillah:))
(40 puan)
Masallah canm cok tesekkur ederim
0 oy
(15 puan)
Yaptirmalisiniz blr zarari yok nedense zararli diye bir söylenti var siz de arastırın ben arastırdım ama doktorların söylediklerine bakın lütfen herkes özellikle gebelikte doktor sanıyor kendini. Ben yaptırdım ve sekerim cıkmadı ama şeker dengesizliği var dedi beslenmeme dikkat etmem gerektiğini söyledi gayet saglıklı bir gebelik geciriyorum dikkat ederek eğer şekeriniz varda ve bilmiyorsanız sorun olabilir baktırın derim 
(40 puan)
Tm cnm cok tesekkur ederim
0 oy
(2,096 puan)
Mantiksiz olsa tip dunyasi bunun testini neden yapsin? Arkadasim cevrene degil doktorun yonlendirmesine bak lutfen hamileligin her asamasinda. Eger yaptirmazsan kotu sonuclari olabilecegini bil. Bi kac kisi bende sikinti olmadi dedi diye kendini de bebegini de riske atma cunku gebelik sekeri ciddi bi durum. Buraya sormak yerine arastirma yapabilirsin. Cunku burda kafan karisabilir.
0 oy
(193 puan)
Yaptırın bence çünkü Şeker yüklemesi dedikleri şey 1 şişe şekerli soda o şekerin 2 katını tek seferde aldığımız zamanlar oluyor, hbir sıkıntısı yok :) 
(40 puan)
Tesekkur ederimm

650,041 soru

3,423,528 cevap

4,255,440 yorum

183,719 üye

...