0 oy
339 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
Merhaba hanımlar aranızda rahim toparlayıcı korse alanlar var mı külot olanlar dan işe yarıyor mu sezeryan için de uygun mu sizce 

4 Cevap

+1 oy
(3,685 puan)
Rahim içeride bir organ. Onu bir külot nasıl toparlayabilir? Doğumun ardından rahim kendi kendini toparlıyor kırk günde, merak etmeyin. Yeter ki dışarıdan müdahale edip onun rutinine dokunmayın. Ayrıca uzmanlar zarar verdiği gerekçesiyle doğum sonrası korse gibi şeylere karşılar fakat sezaryen ameliyatı için bir korse kullanımına ihtiyaç var mıdır bilemeyeceğim. Neticede bir ameliyata gireceksiniz, karnınızı kesecekler falan. En iyisi doktora danışmak.
(2 puan)
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(894 puan)
Göbek toparlamak için vücut şekli için korseler biliyorum ama rahim toparlayıcı ilk kez duyuyorum.. Bende sezeryan oldum hemen bir korse almıştım ama doktorum bir ay kesinlikle korse falan giyme demişti sonra istersen giyebilirsin demişti ama dediğim gibi bu benim özellikle göbeğim için temin ettiğim bir korseydi.. Gerçi asla giyemedim rahat edemedim orası da ayrı bir konu :)  Ama doğum yapıp rahim toparlaması olmayan bir anne tanımadım ben hiç.. Rahim zaten gebelikle büyüyor daha sonrasında kendini topluyor..Rabbim ne de güzel yaratmış kırk katı kadardı yanlış hatırlamıyorsam büyüyor bebekten sonra yine aynı küçülüyor.. Onun için korseye gerek yok diye biliyorum ben..
0 oy
(403 puan)
Doktorum onermedi 
0 oy
(307 puan)
Ben bir ay once sezeryanla dogum yaptim ve rahim toparlayici korse kullaniyorum. Doktorum dogumdan 10 gun sonra kontrolde kendisi onerdi istersen kullan diye. Rshim zaten kenfiliginden toparlaniyor, korsenin amaci hamilelik sirasinda gergin olan cilt dogumdan sonra yumusuyor haliyle, korse o sarkmalari engelliyor. Ben korsenin faydasini gordum ve korseyle daha rahat hareket ediliyor.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 267 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.
0 oy
3 cevap 100 göst.
17 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sedanurdemir (52 puan) sordu

651,550 soru

3,429,447 cevap

4,262,022 yorum

184,152 üye

...