0 oy
241 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (42 puan)

Kızlar ilk gebeliğim korkuyorum şimdiden normal doğum sezaryen doğum arasında kaldım şimdiden herkes bisey söylüyor sizler doğumu nasıl yaptınız normal doğum sonrası açılma geri eskisi gibi oluyor mu bilgi verir misiniz :((

Gebelik haftası 16+2

4 Cevap

+4 oy
(3,667 puan)
Doğum denen şey tercihe dayalı bir şey değildir. Doğum dediğimiz şeyin adı normal doğum, doğal doğum, vajinal doğumdur. Memeli canlılar vajinal yolla ürerler. Kedi, köpek, maymun, fare, insan. Sezaryen ameliyatı yolunda gitmeyen doğum sürecine müdahale eden bir acil doğum operasyonudur. Bebeğin doğma fıtratına aykırıdır. Normal doğumda bebek doğum kanalından geçerken ciğerlerindeki suyu atar, o yoldan sayısız yararlı bakteriyi alır, bağışıklığı güçlenir. Normal doğumun anne ve bebek için faydalarına bakabilirsiniz. Havva annemizden beri kadınlar normal doğum yaparlar çünkü fıtratımızda bu vardır. Kaldı ki kolay bir yöntemdir bu. Çocuğu doğurursunuz ve hayatınıza bakarsınız güzel güzel. Neden zor olanı seçmek isteyesiniz ki... Sezaryen, sonrası çok zor olan bir ameliyattır. Vücut bütünlüğünüzü bozar. Vesaire vesaire... Normal doğum candır. =)
(190 puan)
:) harika bi açıklama bayildim.
(3,667 puan)
"Yolunda gitmeyen sürece müdahale eden acil doğum ameliyatı" diye boşuna demedik :) Elbette anne veya bebek için bir risk durumu mevcutsa sezaryen ameliyatı gerçekleştirilir. Anne-bebek dostu bir uygulamadır bu açıdan. Ancak gerekli olduğu zamanlarda... Kalp atımı normal, doğum pozisyonu almış olan bebeği neden, niçin sezaryen ameliyatla strese sokasınız ki. Sezaryen ameliyatta bebek doğması gereken zamandan önce alınır anne karnından. Müdahaledir işte düpedüz.
(253 puan)
Sezaryen doğum yapanlar doğurmuş sayılmıyor mu serklajlı hanım. Öyle bir açıklama yapmışsınız ki yani sanki normal doğum yapmayanlar ana değil. Gayette isteğe bağlı artık bu doğum olayı. İnsanların yapıları farklı sonuçta normal doğumdan korkabilir tercih etmeyebilir. Bunu kimse yargılayamaz sorgulayamaz. Canınız nasıl isterse öyle yapın. Öyle de böyle de ikisi de zor. İkisinde de ağrı çekiyorsunuz sonuçta. Hiç kimseye kulak asmayın Melike Hanım. Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize :)
-Reklam-
0 oy
(85 puan)
Hem normal dogum hem sezeryan yaptim kesinlikle normal dogum eger herhangi bi saglik problemi yoksa sezeryan tercih edilmemeli..3 hamileyim sezeryan sonrasi normal dogumu destekleyen doktorlar var ki bu yurt disinda gayet nirmal bi durum ama turkiyede cogu dr kabul etmiuor bir sıkınti cikmazsa ins normal istiyorum 
0 oy
(22 puan)
3 tane zorunlu sezeryan geçirdim ama normal dogumu destekliyorum kesinlikle sağlık sıkıntısı olmazsa mutlaka normal dogum tercih et canım kimsenin demeaine aldırış etme normal doğum sağlıktır 
0 oy
(894 puan)
Canım elbetteki ki öncelik her zaman normal doğum olmalı.. Şimdiden kafanı bunlara takma.. Normal doğum yapıyorsun ayakta hiçbirşey olmamış gibi çıkıyorlar bu harika birşey. Doğum sonrası hem kendin iyi oluyorsun hem de bebeğine çok rahat ilgileniyorsun.. Bunu sezeryan doğum yapmış ben söylüyorum :) çünkü görüyorum çevremde normal doğum yapanları..

Rahim ve vajina ise esnek bir yapıya sahip zamanla kendini topluyor yani şey gibi düşünme öyle açık kocaman kalacak şeysim falan gibi düşünme.. Evet normal doğum yapmadım bilmiyorum ama okullarda derslerini gördük ve açıp biraz araştırırsan zaten sende göreceksin.. Öyle milletin anlattığı efsanelere kulak verip yanlış bir karar verme bence.. E tabi ki sezeryan da bir tercih onu da yapabilirsin asla yapmamalısın demiyorum ama sırf normal doğumdan korktuğun için bu yolu seçeceksen bence doktorun da uygun görürse normali en azından denemelisin .. Çok zorlanırsan ters bir durum olursa zaten müdahale edecekler ve sezeryan olacaksın bununda rahatlığı olsun içinde..

Bu arada sezeryan olursan da dünyanın sonu değil sadece doğum sancısı ve o anı yaşamıyorsun doğumda zorlanmıyorsun sonrasında seni biraz zorluyor o kadar yani.. Ben sen ve bebeğin için en sağlıklısı normal diye normali öneriyorum sana.. 

İlgili sorular

649,775 soru

3,422,534 cevap

4,254,316 yorum

183,646 üye

...