0 oy
242 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (130 puan)

2 gün önce müayineye gittim. Ultrasonda bakınca açıklık var dendi, birde vajinal bakıldı. Sonunda verdiği kağıtda kayıtlar var ama pek anlayamıyorum. Ne kadar açıklık olduğunu söylemedi. Doktoruma gösterdim kan ve diğer tahlil sonuçlarını, hem ultrason kağıdını. Şeker çıktı ve kandada baya başka sorunlar çıktı ama en önemlisi açıklık olması. Zaten riskli gebelik geçiriyordum. Bana ilişki, iş güç yasak demişti doktorum önceden ama ara sıra ufak temizlik yapmadan duramıyordum. Şimdi hepten kalkmak gezmek yasak dedi. Annemlere geldim yine :( ilk gebeliğim bu arada. Proluton iğne yazdı haftada 2 kez, serumlar yazdı ve ilaçları çoğaltdı. 10 gün sonra gel, kapanma olmadıysa hastaneye yatırıcam dedi. 2 gündür piskolojim bozuk, kendimi çok kötü hissediyorum. Hastaneye yatmaya durumumuzda pek yok zaten. Bunları yaşayıpta, sağ salim geçiren oldu mu ? Çok korkuyorum açıklık birleşmez yada çoğalır diye. İş yapmasam bile hiç olmazsa evin içinde rahat dolaşa bilmek istiyorum. 3 ay boyunca yatalak kalırsam deliririm. Bide bebeğimi kayb etmekten çok korkuyorum. Başına gelen olduysa, sağ sağlim atlatan lütfen yazın. Banada umut olur. Elimden geldiği kadar kalkmamaya çalışıyorum. Yemek ve özel ihtihaç dışında hep yataktayım.

Gebelik haftası 25+4

6 Cevap

0 oy
(130 puan)

Kimsenin başından geçmedimi :( ya da bir tanıdığınızın başına.

-Reklam-
0 oy
(1,144 puan)
Benim başıma yeni geldi...
(1,144 puan)
Çok geçmiş olsun kaza için... Ben de 30 yaşındayım şu an ve sabirsizlarin kralicesiyim :D Allah ne güzel nasip etmiş size evlat, ona sarıl, hayal kur, al bilgisayarıni yanına, doğunca nerelere gideriz diye planlar yap :) hareketsizlik çok zor, kendini iyi hissederken özellikle, çok iyi anlıyorum seni... Ama mükafatı çok güzel olacak inşallah... Uuuu, evlenip sıkıntı yaşamayan yoktur diye düşünüyorum :) hem evlilik öncesi, hem de sonrasında benim için büyük sayılan problemler yaşadım, yaşadık, yaşattılar... Herkesin derdi kendine büyük tabi ki... Biz eşimle destek almıştık, aile terapisi gibi bir şey, o şekilde toparladık çok şükür ki bizim birbirimizle bir problemimiz de yoktu. Sadece ben çok sinirli bir insanım, eşim çok sakin... Tülay kök videoları onerebilirim, kitaplarını da tabi ki. Evinde bakacaksa eğer eşin, buyursun baksın... Ben evime gideyim, yemek çok aramıyorum zaten diyorum, eşim de orada daha iyi bakılıyorsun diyor mesela. Ama burada kalma şartım da eşim gelecekse eğer... Tabi bizim ev müsait yani annemlerin ev... Odam hala duruyor burada, çatı katındayim zaten liseden beri... Banyo, tuvalet, mutfak her katta var... Kedimizi de getirdik yanımızda ki içim rahat etsin. Hamileler uzulmemeli ya... Çok kızıyorum insanlara :/ şu an sen müşkül durumdasın ve senin gönlünü hoş tutmaları gerek, sen başkası için ugrasmamalisin şu halinle...
(130 puan)
Bana eşim destek olursa diğerlerini pek insan yerine koyup sinirlenmem her halde. Sorunlar eşimle başlıyor. 2 yılda kaç kez eve gelip boşanmak istedim. Hep sözler verdi bende inanmak istedim. Bi gelinlik giyemedim, onun için ettiğim fedakarlıkları görmezden geldi ve borçlu çıkardı aksine, kötü günlerimde yanımda olmadı, şiddet gördüm felan. Kaynana
baldız bunlardan bahsetmiyorum bile. Ama ne yazıkki eşime karşı zayıfım. İntihara teşvik edecek kadar sinirliyken, 1-2 lafıyla hemen yumuşaylp affediyorum ve bu yüzden başıma gelmeyen kalmıyor. Aşk sevgi yokda, alışmışlık, bağımlılık gibi ayrılamadım. Ayrılırsam başkası girerse hayatına bu düşünce bile delirtdi beni.  Anlaşamasakta birlikteyiz o yüzden. Yoksa karşı taraf aileside olsa, dış kapının mandalıda olsa eşim benim değil onların yardımına koşar. Özünde iyi biri. Herkese kahramanlık yapmayı, yardımına koşmayı sever, benim dışımda.
(1,144 puan)
Anlıyorum canım... Allah geçim versin inşallah, tez zamanda doğru yola soksun, sana destek olsun eşin... İntihar kelimesi ağzından çıkmasın sakın, bak bir de yolda olan minicik bir can var... Eşine değil, bebeğine odaklan hem tedavi ile oldu diyorsun, yollarını gözlüyorsundur miniginin :) kişilik olarak farklı olduğumuzdan bir tavsiye veremiyorum... Ben anlaşamadığım ya da bana kendimi kötü hissettiren hiçbir şeyi; eşya, akraba, arkadaş,... yanımda ve hayatımda tutmam. Çat diye silerim arkama da bakmam :) beni dusunmeyeni ben hiç düşünmem, fedakarlık tabi ki yapılır evlilik konusunda ama her şey dengeli olmak zorunda kendi kanaatimce... Ben iki yaptıysam o bir yapmak zorunda ama iki yapmasını tercih ederim tabi ki... Benim için çabası olmayanla işim olmaz, aşk sevgiden ziyade saygıyı yitirdiğimiz an olay bitmiştir... Bir evin bir kızıyım, anamın babamın bir kez vurmuslugu ya da bagirmisligi yok, başkası elini kaldirmayi bırak, sesini dahi yukseltemez bana, ses tellerini koparirim ne olduğunu anlamaz... Kendi kıymetini önce kendin bilmelisin, ben degerliyim dedikçe etrafın da sana değer verir. Sen kendine camdanmis gibi davranırsan, cevrendekiler de sen kırılma diye uğraşır... Tez zamanda her şey düzene girer inşallah tatlım... Herkesten duymussundur, sinir stres insanı delirtiyor, bebeği çok etkiliyor üzüyor... Ben ağlayınca bebeğimi de üzdüm diye bir posta ağlıyorum saçma bir şekilde, teşekkürler hormonlar... Instagram adresim ozgeselblog. Dertlenince yaz istersen, burada özelden de konuşabiliriz , anlatınca rahatlarsın belki...
(130 puan)
Bende herkesi sile biliyorum, siliyorumda zaten. İşte bi tek eşimi silemedim. Ailem bana bir fıske furnadı şimdiye kadar. Ama eşimden neler gördüm. İlk zamanlar ailem yüzünden ayrılamadım. Annemde hasta diye, o ne der bu ne der diye daha beter hastalanıyodu, babamın kalbi ağrıyodu falan. Sonrada bağlandım eşime. Yok intihar mevzusu zaten hamile değilkendi. Ama şimdi sinirlendirince keşke tedavi olmayıpda ayrılsaydım diyorum. Düzeliyor bazen oda 1-2 gün oluyor. Sonra yine aynı. Çok teşekkür ederim canım, seninde başını ağrıtdım. Sohbet nerden nereye geldi. İnşAllah tüm sorunlar çözülür, yavrularımızla meşkul oluruz bundan sonra.
(1,144 puan)
Amin inşallah tatlım, Allah ferahlık versin herkesin yuvasına... Estağfurullah, insan bazen anlatmak istiyor, anlattıkça rahatlıyor :) umarım zamanında sağlıkla bebislerimize kavuşuruz, her şey geride kalır :)
0 oy
(13 puan)
Canım açılma bende de var erken doğum riskim var aynı şekilde. Açılma dediği sanırım rahim ağzı kısalması bende öyleydi çünkü açılma var diyorlardı. Bende senin kullandığın haftalık iğneden kullanıyorum. Ve progestan fitil kullanıyorum günde 3 kere. Banada hiç ayağa kalkmayacaksin demişti 1 hafta yattım işleri hep eşim yaptı çok şükür kısalma azalmıştı. Yoksa dikiş atilacakti. 7 haftadır sürekli her hafta doktora gidiyorum aksi durumda dikiş atacak hemen. Çok şükür şuan iyiyim ama çok dikkat etmen lazım işin olmadikca ayağa kalkma . Ayağının altına yastık koy öyle yat 
(1,144 puan)
Aaa evet, ben de yastık ile destekliyorum yatarken.. zaten fitil sonrası illa koyarım. Şu an odam çatı katında, tavana dayayabiliyorum ayaklarımı :)
(130 puan)
Kısalma yok ama açılma var dendi bana. Bide belkide psikolojik hiç bilmiyorum, şu günlerde ağrım artdı. Yemek ve lavabo için kalkıyorum. Yavaş hareket ediyorum. Hergün duş alıyordum ama artık doktora gitmeden önce alacağım mecbur. En azından düzelene kadar. Rabbim bebeklerimize kavuştursun bizi İnşAllah, en güzel zamanda.
0 oy
(137 puan)
Benim başıma geldi canim rahim ağzı kısalığı vardı servisk yetmezlik ben 22 haftadan başladım yatmaya pruloton iğne haftada bir kez ekstra progestan Altan sabah akşam ve Dr bana bunları verdiğinde 15 gun daha gelmesen doğum yaparmisin dedi bunları kullandim annemde kaldım zaten yemek lavoba birde hastane harici hiç kalkmadım yataktan tabiki evin içinde dolanıyodum sonra 33+5 sabah uyandım suyum geldi acile gittim hemen yatış verdiler en son işte 34 haftalık oldum suyum bittiği için acil suni sanciyla doğuma aldılar oğlum 2090 grm doğdu ve 11 gün kuvezde kaldı çok şükür sag salim çıktı cocugum sana tavsiyem mecbur olmadıkça kalkma acilman varsa toplu oturmaya falan çalış Allah yardımcın olsun inşallah gününde doğar meleğin.
(130 puan)
Sağlıkla büyüt bebeğini canım. Azerbaycanlıyım ben. Erken doğumdan birazda bu yüzden korkuyorum. Burda 1 haftalık kuvez parası neredeyse araba parası. Ve sonuçta nasıl olur mechul. Kuveze girmemek için en az 37 haftayı doldurmam gerekiyormuş. Baya sıkıntılar olduğu için sezeryan olacağım bide. 13 haftayıda atlata bilirsem çok mutlu olacağım. Bunlarda yetmez gibi kan testinde baya sorunlar var zaten, idrar testinde şeker ve zülal çıktı. İlaçlarla tutunuyoruz resmen. İlacı azalttığı anda sorunlar çoğalıyor.
(41 puan)
Məndə də uşaqlıq boynu qısalığı var, iki ay yarımdır ki yataq halindayam və bundan sonra iki ayın var doğuşa qədər))) düşün ki heç birşey üçün qalxmiram. Səbrli ol məncə övladımız üçün bunu etməyə dəyər. Hazırda onun üçün edə biləcəyin ən yaxşı şey uzanmaqdir))). Bəli Bakıda kuvez qiymətləri yüksəkdir ancaq dövlət xəstəxanalarına perevod etmək olur, ən pis halda elə etməyi düşünürük biz. Xeyir Allahdan...Rəbbim xeyirlə nəticələndirsin, inan mənə müalicələrlə bir həftədə 5 mm yüksəldi məndə uzunluq Elhamdulilleh, uzandığın və müalicə etdiyin müddətcə hərşey yaxşı olacaq.
(130 puan)
Baku medical plazaya gedirəm mən, siz hansına gedirsiz ? Bəlkədə həkim mən panik olmuyum deyə nə qədər açıldığın demədi. Qısalmıyıb ama açıqlıq var dedilər. Kağızdakı bütün ölçülər milimdi. Sm yoxdu, onu təsəlli edirəm özümə.
0 oy
(5 puan)
Merhaba canım.Bende 28haftalikken gitim 15cm incelmem bir parmak açılmam ve rahimde yumuşama olduğunu söyledi.progestoron fitil verdi dinlen dedi eve gönderdi ama su gelirse veya kanama lekelenme olursa gel dedi.iki haftada bir ölçüm yaptır açıklık 0a indikten 10gun sonra doğum olur dedi.Yani canım bol bol dinlen başın yerde olsun ayakların yüksekte.Simdi bende 31+6 oldum dayanmaya çalışıyorum.

Ama doktorum sen 35 te bile yapsan çok iyi dedi bana.Normal zamanından erken yaparsın dedi. Benim de ilk gebeliğim öncesinde düşük vs yok 
(130 puan)
Allah yardımcın olsun canım. Ama açıklık sıfıra inerse niye 10 güne doğum yapasın onu anlayamadım. Bende kapansın diye dua ediyorum. Hastanede daha zorlanıcam, hiç yatmadım. Yatarak aylar geçirmek çok zor. Bide annemde tansiyon hastası, o haliyle bana bakmaya çalışıyor. Çok rahatsız oluyorum inyda rahatsız ediyorum diye.
(5 puan)
Yani şöyle herkesin rahim uzunluğu farklı mesela benimki 25cm acikligim 15cm ya doğumun başlamasi için 25cm komple açılması gerekiyor sonrasında doğum başlıyor artik
0 oy
(18 puan)
2. Gebeligimde aynı şeyleri yaşadım 25 haftada 10 gün hastanede yattım onun sonrası 2 aya yakın  evde yattım bunaldıgim içi n dayanamadım evde hareket etmeye başladım bir kere dışarı çıktım ve sonuç 30 haftalikti 4 cm açılma ile haftalarca dogumhane de yattım doğumu durdurdular sürekli o yüzden doğuramadim da 34. Hafta da dogumu biraktilar risk azaldi diye ve dogurdum yaşadığım psikolojiyi tarif dahi edemem çok zordu 4 hafta boyunca tek kişilik bir odada yattım eşimi çocuğumu göremedim tek başıma dogum yaptım  cam ve sakura da üstüne bebek yogunbakima alındı sütüm kesildi vs vs  benden sana tavsiye evde yatmak hastane de yatmaktan çok çok iyidir o yüzden kesinlikle sadece wc için kalk onun dışında hiç kalkma sürekli yat duş bile tavsiye etmem sıcak su çok etkiliyor çünkü seni korkutmak değil amacım fakat benim yaşadıklarım bu şekilde oldu 

İlgili bir soru bulunamadı

650,101 soru

3,423,720 cevap

4,255,674 yorum

183,728 üye

...