0 oy
422 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (71 puan)
22haftalik hamileyim rahim kısalıgı olduğunu söyledi doktorum.Bunun için bir kaç verdi adı(Progestan yumuşak kapsül) vacinadan konuluyormus.kullanan oldu mu bu ilacı.kullanip kullanmama konusunda kararsız kaldım biraz korkuyorum açıkçası bir zarar verir mi bebeğe diye.bir tane daha sorum olacak eger bunu kullanırsam eşimle beraber olabiliyormuyuz bilgisi olan lütfen yardımcı olsun sevgili anneler .

7 Cevap

0 oy
(1,821 puan)
Fitili banada verdi ayriyeten ignesini de verdi. Bebek icin faydali oluyor. Herhangi bir zarari olsa zaten doktor vermezdi. Rahim kısalığı varsa ilişki de olmamali. Ki fitil kullanirkende olmuyor diye biliyorum.
(71 puan)
Bilginizi benimle paylaştığıniz için teşekkür ederim .
-Reklam-
0 oy
(98 puan)
Rahim kısalığınız varsa tedbir amaçlı sık kontrole gitmeniz gerekir.haftada 1 mesela.rahim boyu ölçülmesi gerekiyor sürekli.progestoronu ben 9 jaftalıkken başaldım şu an 19 haftalığım.34.haftaya kadar kullanıcam .bebeğe hiç bir zararı yok.ilişki konusu da da rahim kısalığından dolayı girmeseniz iyi olur ve dinlemelisiniz.ağır iş yapmayın.
0 oy
(69 puan)
Canım bn hapını kullanıyorum doktorum ilk fitil dedi sonradan hap olrak yazdı. Bnde doktoruma zarar verirmi diye sormuştum aksine seni rahatlatır dedi. Gercektnde düzenli kullanınca rahatlatıyor.Bebeğede Bi zararı yok ayriyeten.İlişki konusuna gelince bizim doktorumuz yasakladı rahim kısalığinda tehlikeli ilişki durumu dikkat edin lütfen.
0 oy
(248 puan)
Hamileliğimin başından beri  fitil olarak kullanıyorum bi sıkıntı yaşamadım ilişki konusunda Dr bize yasakladı  o yüzden birşey diyemiyorum
0 oy
Rahim kısalığı riskli bir durumdur doktor aksini soylemedikce ilişki yasak.

Rahmin erken acilmamasi ve düşük yapmaman icin progesteronu kullanman gerekiyor.

Bunlari kullanmaman durumunda erken doğum olabilir 
0 oy
(41 puan)
Rahim ağzı kısalığı riskli bir durum, ben 20li haftalardan günde sekiz kere fitil olarak kullanıyorum progestanı, yani 32 haftaya kadar onun sayesinde geldik çok şükür. Rahim ağzı yetmezliğinde ilişki tamamen yasak.
0 oy
(3,981 puan)
Hiç bir zararı yok canım kanma vs şeyleri önlemek adı vermiş bende ilk aylarda kullandım hep 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 219 göst.
0 oy
1 cevap 104 göst.

648,114 soru

3,416,282 cevap

4,246,739 yorum

183,187 üye

...