0 oy
257 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,035 puan)
İçmek zorunda mıyım bence degilim ya ıcme diyenler de var. Dr alisan yıldıran makalesinde içmeyin diyor. Esim eczaneden folidoce almıs. Kızım masanın ustunden alıp oynuyordu kutuyla kayıp olmus tum evde bulamadım. Galıba mutfaktakı cöp kovasına atmıs olabılır. Gidip yenisini mı alsam yoksa içmesem mi bilemedim. 

5 Cevap

+2 oy
(11 puan)
Bende kullanıyorum. Herşeye karşı olmamak gerek. Sizin için değil genel anlamda söylüyorum. Tamam evet sebze meyveden de alınabilir. Fakat artık hiç biri doğal değil zaten sebze ve meyvenin de...

Günlük alman gereken miktarı hap yapmışlar kolaylık sağlamışlar.Genellikle doktorlar veriyor 3.5 kii istisnai davranıyor, bizim halkımızda azınlıpa inanmayı seçiyor

Kilolu doğması sağlıklı olması anlamına gelmiyor. Folik asit kasları destekliyor. Daha kısa süre sonra kafalarını tutmaya başlıyorlar. 
-Reklam-
+1 oy
(113 puan)
Folik asit ben hamile kalmadan 1 sene önce başladım 3 ayına kadar devam ettim şimdi başka vitamin alıyorum folik asit bence çok önemli bir vitamin bazı doğum kusurlarını önlüyor hiç bir zararı yok neden riske atıyorsunuz 
0 oy
(180 puan)
Ben hiç kullanmadım doğal beslendim folik asit içeceğim yerde ona eşdeğer yiyenler yedim içtim bebeğim 4.500  41 haftalık olduk perşembe Allah nasip ederse sezaryen olacam
(190 puan)
Oy Masallah
(386 puan)
Masallah bende ole valla   bebek  de bende kilo da iyiyiz cok kilo bile almadim    bugun ogrenecem bende 38 haftaligim hatta gecti bakalim ne diyecek   dogum icin normal istiyordum ama 4 kilo gecerse sezeryan demisti . 3 kiloyu geceli oldu 2 hafta suan kac kilo merk ediy8rum insallah 4 degildir normalle gelir  diyesim geldi ama gecse de sorun yok sezeryana da karsi degilim sadece iyilesme suresi uzun diye istemiyorum:))
(190 puan)
Ben 4 gun oldu 4 kilo sezeryan oldum normal yapmadilar cnm.
(180 puan)
Yapmazlar cnm hakkımızda hayırlısı olsun
(190 puan)
Amin cnm
0 oy
(485 puan)
Hicbirsey kullanmiyorum ama ilk 3 ay folik asit kullandim bende sevmiyorum ilac kullanmayi ama o biraz onemli bence 
0 oy
(386 puan)
 Ben icmedim vitamin haplari bile almadim bol bol meyva zebze yedim    mevsimine gore    et ve sut urunleri tukettim organik yasadim   bi tek parol kullandim odq bas agrisi falan siddetli oldugun da  sunizitim var . Bebek de bende iyiyiz onun kilosu da benim de  .    Sabah kahvaltini duzenli yap meselaa ben hergun 9 dedim mi yapiyorum  erken yatip kalktim  inan bolesi daha saglikli   ama tabi yine de kullanan cok var  kullandigi halde bebek gelisimi zayif olan yada kendisi bir turlu  degerlleri yukseltemeyen yeme icmeden geciyor bana gore  faydali seyleri yer icersen  hasta bile olmadan hamilelik geciriyorsun.  Vitamin degerlerin bile dusmjyor  bu benim dusuncem . 
(386 puan)
Dogal birsey yok diyenler var hakli aslin da bana koyden geliyordu hersey     yasadigim sehir de  ole organik koy pqzarlari vardi yada koyden halamlar teyzemler gonderiyordu  evde kendjm yapiyordum yada :)
(230 puan)
Yalnız canım folik asit bebeğin kilo alması ile alakali olan bi vitamin deil. Folik asit, vücuda oksijen sağlayan sağlıklı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Çocuğun beyin ve sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olur.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 128 göst.
0 oy
4 cevap 293 göst.
28 Şubat 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Berna Kutlu (100 puan) sordu
0 oy
9 cevap 1,966 göst.

650,891 soru

3,426,801 cevap

4,259,260 yorum

183,962 üye

...