0 oy
420 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (80 puan)
Kızlar hayırli geceler 32 haftalık ikinci hamileligim Sezaryenliyim ne kızım için bişey alabildim nede temizliğe başladım çünkü beklediğimiz bir para var hala gelmedi Allah'ın izniyle gelirse oğlumdan kalan şeylerin üzerine eksik olanları ve kendim için doğum sonrası eksikleri alıcam çocukların odaya dolap almam gerekiyor ama işte hiç bişey yapamıyorum  Kış geldi camlar vs. Duruyor nasıl yapayım sizce bana fikir verirmisniz. Sadece kanepelerimi sildim o kadar önce mutfağı mi halletmeliyim çünkü doğumdan sonra kolaylık olsun diye bişeyler yapmayı düşünüyorum ama işte sadece 1 aydsn az bir zamanım var temizlik hazırlık yetisr mi diyorum Eşim 13 ünde izine çıkacak eşimle birlikte yapmai için beklesem mi Son olarak oğlumun bebeklikten kalma kıyafetlerini değerlendirmk istiyorum çoğu yeni duruyor evde idare ederim dışarı için kıza uygun şeyler alırım diye düşünüyorum zaten kış pek çıkabilirmiyiz bilmiyorum tabi siz ikinciye kullanirmisnzi

12 Cevap

0 oy
(234 puan)
36 haftalık olduk ben 33 te falan yaptım perdeleri yıkadım halıları yıkamaya verdim koltukları sildim falan 38 de sezeryam olucam eşim hafta sonu evde oluyor bide detaylı temizlik yaparım tamamdır kendimde yavaş yavaş yapıyorum da yoruluyorum hemen. Kıyafetleride giydir bence zaten çabuk büyüyorlar kış bir yere gidemiyorum lazım olursa ineternettende sipariş vere bilirsin canım ben olsam kullanırım 
-Reklam-
0 oy
(894 puan)
36+4 haftalığım ben daha ev temizliği adına hiçbirşey yapamadım.. Haftasonu kayınvalidem ve eşimle temizlik yapacağız.. Ben zaten hareket edemiyorum artık onlar yapacak desem daha doğru olur..çok ağırlaşmadan sadece mutfak temizliğimi yapmıştım ama o bile büyük iş bence.. Bence eşinizle yapın temizliği ya da kayınvalide anneniz bir kardeş falan varsa mutlaka yardım etsinler tek yapılacak şeyler değil bence bunlar.. Benim eşim camları silecek kayınvalidem koltuk perde yıkama dip bucak süpürme silme falan yapacak..

Bu arada eksik görme konusunda da çok kasmayın bebek kıyafetleri varsa birsürü birşe almaya gerek yok.. Zıbınlar zaten kullanılır bir iki takım kız kıyafeti alırsın o kadar bence.. Biraz büyüdükçe yeni şeyler alırsın kıza uygun olarak.. Stres yapma bir aksilik çıkmazsa yine de zamanın var.. Benim asıl zamanım kalmadı hazırlığım bitmedi :) sadece doğum çantam hazır o kadar.. :) 
0 oy
(56 puan)
32 haftalık hamileyim dün temizlik yaptım. Gurbette olduğum için kimse yok yardım edecek. Bugün bel ağrısı sancı vs oldu korktum. Diyeceğim o ki, hiç stres etmeyin ben gibi. Sizden ve bebeğinizden kıymetli değil temizlik. Bej pişman oldum. Yavaş yavaş yapın yapacaksanız. Oda oda gidin mesela. Yetişmezse de canınız sağ olsun. Bu benim nacizane fikrim :) eksikler bizdede çok doğduktan sonra da tamamlanır. Bizler de büyüğümüzün kıyafetleri ile büyüdük. Ben olsam giydiririm. Benim ilk gebeliğim. Cinsiyetimiz erkek. Ben bile ara renklerde kıyafet alıyorum hep. 2. Çocuk olursa onada giydiririm diye :) 
0 oy
(1,013 puan)
33 haftaligim 26 haftada bi temizlik yapmistim ama haliyle yine batti valla nasil olcak bilmiyorum birilerinin yardimci olmasi lazim suan yapsam temizlik ertesi gun doguma giderim riskim var araligin basina kadar beklicem yapamazsamda yapacak bisey yok sende cok takilma yapamazsanda dogumdan sonra yapilir insallah eviniz genel olarak temizse bnm evimin ici temiz ama cam mutfak dolabi bi temizlik istiyo illaki olmazsada napalim saglikla doguralimda
0 oy
(780 puan)
Ah bacim.beni anlatmissin sanki.31.haftam.doldu 32

Haftaya basladik .kizimdan kalan bazi zibinlari .pijamalari oglumda.kullanirim diyorum.daha ne temizlik ne alis veris yaptim.riskli gebleik benimki onun icin cesaret edipte almadim bisey sadece hastane cikisi aldim kizimda.cingirak ve emizk.aldi kardesine heves etti cocuk sonucta.kizimdan kalma yatak var puset var ne araba aldik ne hastane icin kendime biseyelr aldim ne temizlik yaptim oyle yattim dusuk tehlikem var diye.bir temizlemeye birini bulmam lazim zor bu durumda.
0 oy
(780 puan)
Cocuktan kalanlari evde giydir zaten kirleniyor kiyafet yetistiremez oluyor insan.disarisi icin kiyafetler al bacim.kizimin mesela pembe 0-3 ay tlpum.montu var ogluma.kullanacam insallah .sunun surasinda 3 ayimiz var kiş ayı onu kullanacam.ocak.bebegi oglum.
0 oy
(298 puan)
36+5 haftalığım. Çok zorlanıyorum bugün erken kalktım bir şeyler yapayım diye. Aslında 2 haftadır izine ayrıldım ama hiç yapasım yok. Kaba(süpür, yerleri ve ahşap mobilyaları sil) işleri yapmayı planlıyorum. Extra fayansalar ve balkon gözüme takılıyor. Onun haricinde çok bir şey yapmayacağım. 
0 oy
(623 puan)
Ben de şimdiden temizlik yapmak istiyorum ama maalesef mümkün değil bebeğin eşi aşağıda olduğu için ne yazık ki iş yapmak yasak sizlerden daha erken haftalardayım umarım bebeğin eşi bir an önce yukarı çıkar ilk gebelik başka sağlık problemlerim de var bu da böyle olunca artık stresten başım ağrıyor bebek de etkilendin istemiyorum şükür kanamam yok ama korkuyla her an bir şey olacakmış korkusuyla tuvalete gidiyorum affedersiniz 
(490 puan)
Geçmiş olsun benimde bebeğin eşi aşağıda 34+1 olduk çok şükür benimde kanamam yok. Normal hayatima devam ediyorum çalışıyorum izne çıkmak istemedim evde yatarak daha kötü olurum diye doktorum bana sadece çok ağır kaldırma ve çömelme hareketini çok yapmamaya çalış dedi bende 23. Haftadan beri öyle yapıyorum aman aman dikkat etmiyorum kafama çok takmıyorum takınca daha kötü oluyor sizede tavsiyem kanamanız da yokmuş çok üstünde durmayın kendinize zarar. Bende kıyafetlerini daha tamamlamadım öğleden sonra kontrole gideceğim ne doğum çantam hazır ne odası. Temizlik yapıyoruz eşimle sağolsun ama dip köşe yapmadım Rabbim izin verirse 36. Haftamda izne çıkacağım o zaman yavaş yavaş eşim ile dip köşe evi temizleriz.
(623 puan)
Sağ olun size de geçmiş olsun.
0 oy
(1,144 puan)
Camları bırak kalsın öyle aman boşver... Temizlik uğruna erken doğum yapıyordum az kalsın, saldım gitti valla. Gerçi her yer pırıls modda da kıymeti kalmadı. Şimdi de evde kalmıyorum zaten... Bak daha dehşet olanı söyleyeyim. Allah nasip eder ise 36.haftamda taşınıyoruz başka bir ilçeye :))) yeni evin temizliğini geçtim, burada eşyalar nasıl toplanır hiç bilmiyorum... Benim nasipse oğlum olacak ve ikinciyi düşünmüyoruz... Ama olursa da oğlumun bütün cicileri unisex :) kıza da olur, çok masraf yapmam ikinci bebise ki oğlan olursa hiç hiç masraf yapmam :) evinin boyutunu bilmem ama şu an 70 m² 1+1 evdeyiz. Olurda tasinamazsak burada yaşayacağız üç kişi... Ne dolap ne yatak bebege... Şimdilik kendi sifonyerimizin bir kısmını oğlumuza ayırdık yetti :) Ikea HEMNESin 8 cekmecelisini kullanıyoruz. Yani temizlik vs dert edip de canını sıkma:) 
0 oy
(298 puan)
Ben giydiririm. İlk hamileliğim. Kızım olacak. İkincisi erkek olsa dahi pembe vs evde giydiriririm. Dışarda olmaz tabiki. Zaten kıyafet paraları aldı başını gidiyor. En azından masrafları yarıya düşürürsünüz. 

Bebeğin kıyafetlerini yıkadım ütüledim astım. Hastane çantasını hazırladım. Kıyafetleri içine koymadım ama koyacağım. Çok aldığımı düşünüyorum bir kaç kişiye sorup çıkartacağım varsa çıkaracağım.

Ev temizliğini de yavaş yavaş yapıyorum.
0 oy
(270 puan)
Canim bnmde ikinci gebeligim benim ilkim kiz ikincisi Allah nasip ederse oglum olucak..33+4 teyim bana da yardim edecek kimse yok hergun bir odayi toparliyorum ama yinede dagiliyor ..Ben once mutfaktan basladim cekmece iclerini falan dokup duzenledim ..sonra diğer odalara gectim her odada ufak tefek isler kaldi.. bende kizin kıyafetlerinden pembe olmayan beyaz sari yesil olanlari ayirdim yikadim.. bizimde mesala cocuklar icin ayri gardirop yok biran once alicaz .. Bence sende cok bekleme yavas yavas yap ...Allah yardimcimiz olsun..
0 oy
(65 puan)
Bende 32+6gunlugum ve tam beni anlatmışsnz ben de oğlundan kalanlari kullanacağım zaten ortak renk almıştım hep çabuk buyuyorlar masraf etmeye gerek yok ayrıca kış dışarı çıkılmıyor gelen giden de pek olmaz yaza veya daha sonrasına alrm ins temizlik konusuna gelince hiç bişeye elimi degmedim bende eşimle yapmak istiyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 380 göst.
4 Kasım 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Emineyiim (52 puan) sordu
0 oy
6 cevap 387 göst.
23 Kasım 2020 Hamilelik Alışveriş kategorisinde 670534 (181 puan) sordu
0 oy
6 cevap 1,092 göst.
1 Nisan 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde B.D (781 puan) sordu
0 oy
12 cevap 737 göst.

650,021 soru

3,423,435 cevap

4,255,342 yorum

183,713 üye

...