0 oy
949 göst.
Doğum kategorisinde (190 puan)

39+3üm, bebeğim tam kanala oturmamisti doktor 1 cm açıklık var biraz yukarda duruyor demişti. Şimdiye kadar hiç böyle bi akıntım olmadı. Su renginde ama sümüksü bi akıntım oldu dün akşam. Bu nişan midir?

2,5 haftadır bebeğin yerleşme sancıları var. Ara ara doğum sancısı gibi sancı da geldi ama düzenli olmadı hiç bir zaman. Bazen kasiklarimdan karnima yayilan bazen de belimden kasiklarima yayılip karnimi kaskasti eden pozisyon degistirmekle geçmeyen sancilarim oldu. Ama bu durum uzun sürmedi saatte 1 geldi. 3 saat düzenli oldu. Ve gitti.


Gebelik haftası 39+3

2 Cevap

+1 oy
(155 puan)

Evet pembelik sart degil benim de kizimda oyle gelmisti. Iki gun sonra da suyum gelmisti. Eger normalden daha fazla ve bir anda gelen bir akinti varsa nisan olabilir 1 veya 2 gun sonra dogum yapma ihtimaliniz olur dikkat edin. Allah kolaylikla hayirla kavustursun.

(190 puan)
Evet doğurdum elhamdulillah. Benim de bu nisanin ertesi sabahi saat 05.15te suyum geldi. Su ile beraber bi kaç damla da kan gelince hemen hastaneye gittik sadece 1 cm açıklığım vardı. Ben suni sancı almayi kabul etmedim. 20 dk 1 gelen sancılar 5 dk 1 düştü. 9 saat sonra yine baktılar sadece 2 cm olmuştu. Ben uykusuz aç bi şekilde defalarca kızımın kanala girmediğini bu yüzden de doğumun Sezeryan olmasi gerektiğini anlatmaya çalıştım. Bu arada Türkiye'de mezun olup almanyaya gelin gelmiş bi ebeyim. Ama almanyada prosedür çok farklı rahim ağzı açıldıktan sonra bebek kanala girer dediler. Normalde evet girer,  ama bebek kanalda olmadığı için rahim ağzına baskı yaparak ilerlemez aksine rahim sancı yaparak bebeği göndermeye çalışır. Ve doğum eylemi uzar. Neyse saat gece 10 oldu yani hastaneye geldikten 17 saat sonra sancılarım dk 1 geliyor ve uzun sürüyor dayanılmaz bi şekilde, Ebe açıklığa bakti 3 4 cm. Bu aslında doğumun ilerlemedigini gösteriyor. Ben artık uykusuzluktan hayal görüyordum çünkü 2 saatlik uyku ile gittim doğuma, hayatımın en yorucu en zor günüydü. Daha sonra ben tabii o sancılarla hickira hickira ağlayarak hayal meyal şeyle görüp de nefessiz kalınca epidural anestezi verelim dediler. Benim sancılarim zaten vardi, o yüzden suni sancı kabul etmedim. O kadar güçsüz kalmıştım ki, nefes alacak takaatim kalmamıştı. Almanyada da sezeryani kolay kolay yapmadiklari için beni rezil ****** ettiler. Zaten epidural anestezi almasaydim doğum yapabileceğimi kesinlikle sanmıyorum ve hatta Allah bilir de kesin masada kalirdim. 3 4 cm açıklıktan sonra belden uyusturuldum. Ondan sonra biraz rahatladim, bi şeyler yedim biraz uyudum. Gözlerimi açtım. Yeniden doğmuş gibi.
Daha sonra suni verelim mi dedi ebe bende ne de olsa sancıyi hissetmiyorum diye tmm dedim 4 cmden sonra suni sancı da aldım. Almasaydim kesin çık uzun sürerdi doğumum, suni yedikten sonra saat 01:15te 10 cm açıklıkla kızımı aldım kucağıma elhamdulillah.
(190 puan)
Allah bağışlasin evladını bu arada.
(155 puan)
Okurken bile bi tahaf oldum. Gelmiş gecmis olsun. Baya zor bir dogum tecrubesi olmus. Neden suni sanciya bu kadar karsi durdun onu anlayamadım. Her durumda sezeryandan iyidir gibi geliyor bana. Ki benimki gibi suyun da gelmis bebek saatlerce suzuz icerde kalmis. Allahtan basiniza bisey gelmemiş. Suni sanciya cok izdirapli der genelde herkes ama benim sancimdan biraz daha sık haliydi cok farkli hissetmemistim ben.
(190 puan)
Çünkü sancim vardi. Hem de dk 1 geliyordu. O sancınin üzerine suni sancı alıp kendime eziyet etmek istemedim. Bi de bebeğimin sadece başınin altındaki suyu akmisti. Ultrasonda daha suyu var duruyordu. Zaten hayatı sıkıntıya girseydi her yöntemi de kabul ederdim. Bi de doğum sonunda yanımda eşimden başka kimse yoktu. Toparlanmak çok güç oldu.
(155 puan)
Anladım. Neyse ikiniz de sag salim kurtulmussunuz. Baska bir ülkede olmanin psikolojisi ve agirligi eminim farklidir. Insallah bundan sonrasi cok daha kolay gecer sizin icin
-Reklam-
0 oy
(13 puan)

Canım  bende 38+3um bugün ilk defa benimde pembemsi ve dediğin gibi sümüksü şekilde geldi.nisan olabiliyomus şuanda ara ara sancılarim var,sıklasınca hastaneye gidicem,sende takip et,5 dakikada 1 e düştüğünde ılık duş alıp bı görün doktora istersen 

(190 puan)
Ben de 5 dk 1 e düşmesini bekliyorum ve belimden gelmesini. Adet sancısı gibi. Ama benim hep kasiklardan geliyo.  10 dk 1 olduğu oluyo 1 2  dk sürüyor sanki bebek kanala yerleşmeye çalışıyor gibi. En son kontrolümde bebek biraz arkada dendi kendini bastırmasi lazımmış. Bakalım nişan da geldi, inşaallah hepimizi kolay bi doğum bekliyordur. :)

648,154 soru

3,416,412 cevap

4,246,900 yorum

183,198 üye

...