0 oy
416 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (181 puan)
Merhabalar fetal DNA yaptırdım sonucu yanlış gelen var mı acaba 
Gebelik haftası 15+5

3 Cevap

0 oy
(1,048 puan)
Ben de bi sorun olmadi nasil bi yanlisliktan bahsediyosunuz kanla bakildigi icin 
(181 puan)
Doğum olmadan rahatlamıycam sanırım DNA testinden sonra bir sıkıntı çıkma durumu olmuyor mu acaba, 12-13haftalıkken yaptırdım doğuma çok zaman var
(181 puan)
Benim sonucunda temiz çıktı
-Reklam-
0 oy
(307 puan)
Ben de yaptirmistim sonuc temiz cikmisti, bebegim dogdu herhangi bir sıkıntı yok çok sükür. Simdiye kadar da fetal dna testi verip sonucun aksi cikani duymadim. Yuzde 99 dogruluk payi var cunku. 
(181 puan)
İnşallah annelik kaygıları sanırım bendeki
0 oy
(94 puan)
Merhaba. Bir arkadaşımda yüksek risk trizomi 21 çıktı (down sendromu) sonra amniyosenteze benzer ama amniyosentez olmayan bir göbekten girilen işlem yaptırdılar (cms mi cvs mi öyle bir ismi vardı) sonuç tertemiz geldi. Down sendromlu görünmüyor yani bebek. Şu an daha 3-4 aylık hamile. Bebek nasıl onu bilmiyoruz. Ama yapılan işlem tarama tdeğil, tanı testi. Yani kesin olarak down değil. Ona rağmen nipt testinde down sendromlu çıkmıştı. Gördüğüm tek yanlış sonuç arkadaşımınkiydi. (ben de yaptırdım gayet temiz sonuçlar) 
(1 puan)
Merhaba,
Arkadaşınız ne zaman, kaçıncı haftada ve hangi firmada fetal DNA yaptırdı. Bilginiz var mı?
Ayni durumdayım. 10+1de fetal DNA testi yaptırdım, down sendromu yüksek riskli çıktı. Haftaya CVS yapılacak. Umut arıyorum.
Yüksek güvenilirlikli testler olduğu için bu yazdığınız bana umut oldu.
Detay verebilirsiniz çok sevinirim.
(94 puan)
Merhaba. Arkadaşım genoks firmasına yaptırdı yanlış hatırlamıyorsam 11.hafta gibi birşeydi belki de 10. Down sendromu yüksek çıktı sonra cvs yaptırdı. Bi ön sonuç geliyormuş bir de kesin sonuç geliyormuş. İkisi de temiz çıktı. Yani down sendromu görünmüyor. Şu an 31 haftalık bebek gayet iyi down la ilgili birşey yok bebek sağlıklı görünüyor gayet.
Bana kendi yorumumu soracak olursanız yapılan testte fetal fraksiyon oranı var. İnternette onun minimum 4 olması gerektiği yazıyor. Benim 3 çıkmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam arkadaşımın da 4 gibi birşey çıkmıştı. Genoks firması 2 nin üstünü doğru kabul ediyor ve testi tekrarlamıyor. 2 ve altı çıkarsa testi tekrarlıyor. Bu arada kilolu kişilerin fetal fraksiyon oranı düşük çıkıyor bu da testin güvenirliğini azaltıyor (şöyle düşünün ne kadar kiloluysanız o kadar çok kanınız var bu kadar kanın içinde bebeğin plesentasal kanını bulmaya çalışıyorsunuz. Bu iki kanın birbirine oranına fetal fraksiyon oranı deniyor) ben çok kiloluyum o yüzden 12+5 te yapılmıştı. Arkadaşım normal kiloda biri 70 lerdeydi. Belki de o da erken yaptırdığı için fetal fraksiyon düşük çıktı. Ben ona genoks firmasını ara bakın bana dowm sendromlu yüksek dediniz ama çıkmadı hiç benim gibi olan var mı diye sor demiştim ama arayıp sormadı. Son yazdıklarım tamamen kendi yorumum ama sonuç olarak dowm yüksek riskli çıkıp cvs ile sonuçlar temiz çıktı. İnşallah bebeğiniz sağlıklıdır size dualarımızı gönderiyorum ❤️
(1 puan)
Çok teşekkür ederim.
Son günlerde okuduğum en güzel yazı bu.
Arife günü öğrendim ve günlerdir dua ederek benimle aynı şeyi yaşamış ve cvs'de güzel sonuçlar almış birini bulmaya çalışıyorum.
Benim fetal fraksiyonum 16.5 yazıyordu testte, sanırım oldukça yüksek. Testi igenomix'te yaptım ve sonuç sonrasında da sağolsun ilgilendiler, uzun uzun anlattılar. Daha önce karşılaşmadık, ama olabilir düşük bir ihtimal de olsa hata payı var dua edelim dediler kısaca.
O günden beri tek yaptığım ağlayıp dua etmek zaten.
Bu yazınız benim için umut oldu, beklemek çok zor.
Yazdiklariniz ve duanız için çok teşekkür ediyorum tekrardan❤️
Allah herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 204 göst.
0 oy
1 cevap 167 göst.

650,738 soru

3,426,182 cevap

4,258,579 yorum

183,900 üye

...