+3 oy
642 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (66 puan)
kapalı
Çok sık denk geliyorum. Çoğu yorumda.arkadaşlar herkes sizin gibi inanmak zorunda değil, yada inançlı olsa dahi dört dörtlük dindar olmak zorunda da değil. Neden herşeyi dine göre cevaplıyorsunuz? Üstelik fazlasıyla sert eleştirerek? Dünya bir sizin gibilerden ibaret değil bunun farkında olmak gerek.
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevap

+5 oy
(174 puan)
Eğer Müslümansam ve karşımdaki de bir müslümansa gayet güzelde fikrimi söylerim hatta gayri müslim ise bile dinen neyse onu söylerim işine gelen yapar okur işine gelmeyen yapmaz sende öyle yaparsın buraya bişi soruluyorsa herşeyiyle bilgi sahibi olmak için böyle canımizin istediklerini duymak görmek okumak için değil  bu platform  herşeyi ile doğru bildiğini ve doğru olanı söylersin işine gelen uygular işine gelmeyen uygulamaz o kişiye.kalmis bişi 
(66 puan)
Sorunun dini açıdan cevaplanmasını isteyen kişi zaten belirtir. Değilse herkese fetva dağıtmak zorunda değilsiniz.ha çok istiyorsanız buna uygun platformlar eminim vardır. Ayrıca yapılan dini yönden eleştiriler çoğunlukla yapıcılıktan uzak, yıkıcı.
(6,097 puan)
Karşındakinin Müslüman olduğundan nasıl eminsin? Belki başka bir inanca mensup? Hani İslâm hoşgörü anlayış diniydi? Anlayış gösterip ona göre tahammül edeceksiniz. Kimse inanmak zorunda değil.
(330 puan)
Kişinin müslüman olup olmadığını nereden anlıyorsunuz ?
(1,003 puan)
Gercekten cok merak etdim nerden anlyorsnz müslüman olduğunu?) Türk ola bilir ama müslüman olmaya bilir.mesela ben deistim.ne alaka yani?)sorulan soruya bi fikriniz yoksa ya size tersse yorum yapmayn.sizin ya da benim ne haddime kendi dinime inancıma göre yargılamak ya azarlamak?her inanca saygı duyacaksnz arkadas bu kadar basit bu kadar net.zaten islam da her dine ve inanca saygı duyulur
-Reklam-
+1 oy
(206 puan)
Çok doğru, kesinlikle katılıyorum. Bende bu tip şeylere denk geliyorum okurken sinirlerim bozuluyor. Kimse aynı düşünmek zorunda değil. Aynı fikirde değilsen yorum yapma bırak benzer fikirli kişiler konuşsun. İnsanları durduk yere incitip azarlamaya ne gerek var? Düşünce özgürlüğünü savunup sonra da özgürce düşünce beyan eden kişileri azarlıyoruz. 
(66 puan)
gittikçe dozu artıyor çünkü. Bu yüzden yazdım
0 oy
(6,097 puan)

Kesinlikle katılıyorum. Hanımlar bir şey soruyor hemen ay yok haram dinen uygun değil bilmiyor musunuz diye çullanıyorlar. İyi de dinen uygun olup olmadığını sormuyor ki post sahibi :) Hem size ne yahu insanların inancından, hâşâ, peygamber misiniz elçi falan mısınız ya da fetva.com sitesi mi burası? Kendinize saklayın keskin dilinizi. İslâm da böyle bir şey değil zaten... Sivri dilliler, saldırganlar, yobazlar dini değil.

0 oy
(633 puan)
Öncelikle merhaba herkes kendine göre haklıdır doğruları ve yanlışları vardır tabi sizde haklısnız rahatsız edici oluyır bu bazen ama sizin gibiler kelimesi biraz kırıcı olmuş sanki bide sizde öyle yapanların sizi eşaştirdiği gibi sizde onları eleştirmişsiniz herkesin kendine göre doğrusu yanlışı var herkes fikrini ve dıştan duyduklarını söylüyor çok net konuşanlara bende kızıyorum kahin miiş gibi mesela cinsiyet soruyorlar biri altına yazıyor kesin erkek kafası şu yanda filan diye kimse kimsenin doğrusuna elbetteki inanmak zorunda değil ama postu açarak engellenemezde byle şeyler o yüzden sıkıntı yapmayın derim. 
(66 puan)
Kesinlikle haklısınız o kelimem bence de yanlış olmuş. Fark ettim bende sonradan. Hepimiz gebeyiz ve bazı gebe arkadaşların hakikaten çok üzerine gidiliyor ve bu gördüğüm kadarıyla din üzerinden oluyor. Hemcinslerimize karşı çok insafsız davranıyoruz. Dilerim en başta kadınlar kadınların dostu olur.
(623 puan)
Yani kimse bnm gibi inanmak zorunda değil tabii ama mesela soruluyor bebek aldırma kordon bağlatmakla ilgili e ben de inancıma göre cevaplıyorum ama kesinlikle azarlayarak değil inancıma göre cevaplıyorum yahut da gebelikte çeşitli sıkıntıları olanlar oluyor dua şunu okuyabilirsiniz diyorum ama kesinlikle dayatmayla zorla değil ben böyle inandığım için bu şekilde cvp veriyorum ama dediğiniz gibi ben de karşımdaki inançlı mı ne bilmeden kendi görüşlerimi söylüyorum yapıp yapmamak karşımdakine bağlı.Ama siz hepimizi aynı kefeye koyan bir şey söylemişsiniz.Ben herkesin inancına saygılıyım.
0 oy
(330 puan)
Sana katılıyorum. Ama konu bebek aldirmaksa hayır günah diye değil burayi bebek sahibi olmak isteyenler daha fazla kullanıyor.  Korunma yöntemleri hakkında Aile hekimliğinden bilgi alınabilir ama bebek sahibi olmak isteyenlerden değil 
(66 puan)
Hayır bahsettiğim bu konu değil. Katılıyorum bazı sorular bnce de saçma. Aslına bakarsanız dini yorum da yapılabilir ama anlatmaya çalıştığm çok acımasız yapıcı olmayan eleştirilerle soru soran kişinin üstüne çok geliniyor
(330 puan)
Maalesef ki  çevremiz de aynı insanların değişeceğini hiç sanmıyorum yine de konuya değindiğimiz için teşekkür ederim. Belki birileri anlar

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 845 göst.
23 Nisan 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sara28 (104 puan) sordu
0 oy
0 cevap 272 göst.
0 oy
1 cevap 232 göst.
20 Şubat 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 20092021 (243 puan) sordu
0 oy
21 cevap 817 göst.

650,919 soru

3,426,929 cevap

4,259,397 yorum

183,974 üye

...