0 oy
188 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (67 puan)
Merhaba. 20+2 gebeyim. Rutin kontrolde plesantanın aşağıda olduğunu söyledi doktorum. Daha önce de söylemişti ama yukarı çıkar diye önemsememiştim. 24 milimetre uzaklıktaymış doğum kanalına. 

Böyle bir durumda olan var mı aranızda? 

Sizinki ne kadar uzaklıktaydı?

Bu mesafe çok çok mu yakındır?

Erken doğuma neden olur mu? 

Doktorun yanındayken sormak aklıma gelmedi canım sıkıldı. Beynim durdu bir an. 

Cumartesi de ayrıntılı ultrasonum var. Orada daha net bilgi verilir mi? Oraya da bakarlar mı? 
Gebelik haftası 20+2

5 Cevap

0 oy
(181 puan)
Tabii ayrıntılıda söylerler
-Reklam-
0 oy
(279 puan)
Benimki 7 cm mesafede mslf ve bebeğimin kafasıda aşağıda  7 ayligim şuan.dinlenceksin dedi dr yatistayim. Geçmiş olsun 
(67 puan)
Çok geçmiş olsun.
24 mm 2,4 cm yapar. Benimki sizinkine göre öyleyse baya yakında kalıyor. Bebeğin kafası göbeğimin orada, yukaridaydi. Sizin bebeğinizin sonradan mı aşağı döndü başı. Açıkçası korkuyorum. Çalışıyorum, kolejde öğretmenim. Yoruluyorum. Önümü görememek beni korkuttu. Fazla mi evham yaptım bilemedim.
(279 puan)
Surekli sol tarafima toplanıyor sordum Dr a başı aşağıya dönmüş toplanan tarafta bel kısmı dedi sanırım ayakalrida sağ taragima yakın çok acıyor .kasiklarim ağır kaldırma bol istirahat dedi dr bu hafta da hastanede yattım mlsf kanamm oldu yine 3 gün. 2 hafta içinde 2 defa yattım.zaten normal doğum şansım ukk amelyat olcamnozelde birde devletteki  2 Dr da kendi Drnuz amelyata girsin dediler zaten öyle olcakti kanamm olunca ilçedeki devlete gittim yattım serumdur ciğer gelsitrircdr haftami doldurmak için can atıyorum. Bide bobregimde de sorun var ic kanama riskim de var bobrekten dolayı .bide plesenta çıktı skntliyim yani. İmkanınız varsa sizde fazla ayakta kalmayın yatış yapın. Sağlıkla kucağımıza aliriz inşallah hep dua ediyorum herkes sağlıkla alsın bebeğini kucagina
(67 puan)
Çok çok geçmiş olsun. Dilerim haftanizi doldurup sağlıkla kucağınıza alırsınız. Aynı an
(67 puan)
Aynı anda pek çok sorunla uğraşıyorsunuz.
(279 puan)
Amin insallah hepimiz sağlıkla alalim kuzularimizi
0 oy
(132 puan)
Bende 20+6 günlük hamileyim canım. 12. Haftamda ufak bı kanama sonucu doktora gittim ve plasenta pervia teşhisi kondu. Yani plasenta aşağı idi rahme yakın konumda idi. Doktorum kendime çok dikkat etmem gerektiğini söyledi. Ev süpürmek silmek gibi karnımı zorlayacak şeyler yasak ilişki yasak. Sadece mutfakta ayakta işlerini yapabilirsin yorulmadan ama demişti. Kendime dikkat ettim . Ama tabi bir kızım da olduğu için öyle yatamadım devamlı. Mesela evi supurdum uzandım dinlendikten sonra sildim. Böyle böyle kendimi yormadan işlerimi hallettim. 19. Haftamda kontrole gittim. Doktor birazcık yukarı çıkmış zamanla da çıkar dedi. Sende kendine dikkat et canım. Kendini koru. Bol su iç. Bol bol dinlen. Doktorum bana da erken doğum olabilir demişti . Eğer ki oyle olursa burada (özel bir hastaneye gidiyorum) araştırma Hastanesi'ne sevk ederim dedi. Kanamani burada durduramam demişti. Şu anlık biraz yukarı çıkmış iyice çıkmasını bekliyorum tabi bu arada yine yormuyorum kendimi 
(67 puan)
Ben de özele gidiyorum. Kanamam da yok, bu zamana kadar olmadı çok şükür.
Sizinkinin yakınlık mesafesi ne kadardı, biliyor musunuz?
Özel okulda çalıştığım için yoruluyorum. 24. haftayı doldurup da nöbetten muaf olmama da var daha. Zaten dersler yorucu. İlerisi için bir endişe bastı beni.
(132 puan)
Doktorum hiç mesafeden bahsetmedi ama şu an kendinizi bu kadar strese sokarsaniz bu da bebeğinize iyi yansımaz onu da huzursuz edersiniz. Eve geldikten sonra bol bol dinlenmeye çalışın. İmkanınız varsa izne ayrılın. Devamlı Ayakta olmak da yorar insanı. Ama izin imkanınız yoksa en azından okuldan sonra bol bol dinlenin ve iyi düşünün. İnşallah zamanla çıkar yukarı.
(67 puan)
Maalesef son ana kadar çalışmam gerekiyor. O yüzden ancak eve gelince ya da boş ders saatimde oturabilirim. Umarım kolaylıkla atlatırız bu süreci. Teşekkür ederim yorumlar için.
0 oy
(3,126 puan)
29+6haftaligim bebimde esi dogum yolunu kapatmis mecburi seseryan denildi perinatolojide takipliyim oncesinde 2 normal dogumum var insallah donerde normal.dogum yaparım diye dua ediyorum
(67 puan)
Size de çok geçmiş olsun. Umarım bu doğumunuz da normale döner.
(3,126 puan)
Allah razı olsun rabbim tüm gebelere kolay hayırlı dogum nasib etsin inşallah
0 oy
(38 puan)
Merhaba benim kanalın üstünde şuan 26 haftadayim detayliyi periontolog yapti ve erken doğum riski olmadığını 32. Haftada dogum kanalına yakin bir yerde ek bir bolum daha oluştuğunu o zaman yukari çıkabileceğini söyledi 
(67 puan)
Risk olmaması sevindirici haber olmuş. Umarım biraz yukarı çıkarlar da endişelerimiz son bulur. Cumartesi olsa da ayrıntılı ultrason da daha fazla bilgi alabilsem. Geçmiş olsun size de. Teşekkür ederim yorumunuz için.

647,629 soru

3,414,594 cevap

4,244,977 yorum

183,048 üye

...