+1 oy
208 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (261 puan)
Doktor tavsiyesi ile gebelik başından beri tiroid düzenleyici kullanıyorum. 14. Hafta 4 günlük gebelikte 8 kilo verdim. Mide bulantısı zaten var ama 3,5 gün meyve ve çevreden başka bir şey yiyememistim. Bebek gelişimi gayet normal ve güzel. Ama korkuyorum ister istemez. 
Gebelik haftası 15

9 Cevap

0 oy
(149 puan)
Maşaallah :) Bende 16.haftamdayım 6 kilo aldım :)
(261 puan)
Gebelik tsh hormonunu arttırdığı için metabolizma hizin çok yavaşlıyor hatta metabolizman çalışmamaya başlayabiliyormus. Bu nedenle 3. Haftadan itibaren tiroid düzenleyici başladım. Gebelik sonuna kadar kullanıcam. Endokrin bölümüne giderek hormon uzmanı birinden tavsiye almanı öneririm. Kadın dogumcum bile endokrin ne diyorsa sen onu yap ben kadın hormonlariyla ilgilenirim. Daha detaylı taramayı onlar daha iyi bilir dedi. O nedenle endokrine gidiyorum.
-Reklam-
0 oy
(1 puan)

Bende 21+2 haftalık hamileyim 13 kilo verdim doktor banada gelişimi yerinde dedi hiç korkma genetik oluyor genelde böyle durumlar cnm için rahat olsun :)

(261 puan)
Teşekkürler ama ben 1. Derece obezdim kızımda +30 kilo ile bitirdim gebeliği ve kilo sorunum baş gösterdi. Sanırım tiroid bezlerim hep yavaşmis şimdi duzenlendiği için fazla etkili oldu sanırım. Ama artık dert oldu içime pazartesi tekrar tsh a bakılacak aylık kontrol. Sizde herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz ?
0 oy
(49 puan)
Bende 14. Haftada 4 kilo verdim levatron kullanmaya başladım hem bulantı hemde ilaç metabolizmayı hızlandırdığı için sanırım ama bebek gelişimi normal o yüzden sorun etmiyorum endıkrin uzmanına düzenli kontrollerimi yaptırıyorum
0 oy
(199 puan)
Benimde bu ikinci gebeliğim hiç iştahım yok daha 4 haftalık ama zorlukla meyve ve yoğurt yiyebiliyorum levotiron kullanıyorum bende acaba ondan mıdır diye düşündüm :)
(261 puan)
Euthyrox kullanıyorum bende. Ama iştahsızlık yapıyor sanırım bu ilaç ve türevleri. Bende yoğun halsizlik de yapıyor. Yaşadığımız belirtilerden doktoru muhakkak haberdar etmek lazım ama ben geçer diye ilk gidişimde bir şey demedim. Bekledim ama geçmedi. Bu iştahsizlik. Zaten çoğu yemekten soğudum.
0 oy
(43 puan)
Bende 12. Haftadayim 4 kilo verdim olabiliyor sorun olmadığı sürece korkma bişey olmaz inşallah dua et her zaman
0 oy
(893 puan)
Bende 15. Haftaya kadar 5 kilo vermiştim ama bebeğimin gelişimi iyiydi sonra kilo alimim durdu 20. Haftadan sonra almaya başladım şimdi 31 haftalık olucaz 7 kilo aldım. Bebeğin gelişimi iyi olduğu sürece onu kaygı etmemek lazım bebek alması gereken vitamini alıyor çok şükür.
0 oy
Ben de ilk gebeliğimde bi rahatsızlıltan değil hiç bir şey yiyememekten 20.haftaya kadar 10 kg vermiştim. 2.gebeliğimfe 6 kg ama şuan 3.gebeliğim en ufak mide bulantısı yaşamıyorum ve kilom aynı duruyor inşallah artmaz
0 oy
(210 puan)
Bende bulantidan dolayı 7 kilo vermistim 
0 oy
(68 puan)
Bende 13+4 haftalığım 4 kilo verdim kusma bulantı maf ediyor insanı şuan hala aynıyım :((

649,922 soru

3,423,046 cevap

4,254,931 yorum

183,684 üye

...