0 oy
258 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (196 puan)
Kızlar öncelikle merhaba.

9 haftalık hamileyim sürekli olumsuz şeyler düşünüyorum bunu nasıl yenebilirim?

Karnımda bişey olur hissedemezsem diye korkuyorum sürekli örneğin Allah korusun kalbi durur düşük riski olur vs. Hissedemezsem diyorum ama sonrasında da böyle bişey olsa illaki tepki olur değil mi kanama yada şiddetli ağrılar gibi?

Doktorlara sordum böyle olasılıklar çok düşük kötü düşünmeyin dedi ama bilmiyorum siz ne diyorsunuz tepki verir demi öyle bişey olsa.

Kalp atışlarını duyduk anormal giden bişey olmadığını söyledi doktorum 
Gebelik haftası 9

5 Cevap

+1 oy
(4,622 puan)
Doktor anormal bir şey olmadığını söylüyorsa, neden sürekli olumsuz şeyler düşünüp kendinizi yıpratıyorsunuz ki? Sürekli endişe, karamsarlık, şüphe insana özellikle hamile birine büyük zarar verir. Bir şeyden çok korktuğumuz zaman, üzerine gereğinden fazla düştüğümüz zaman, sürekli kötüyü düşündüğümüz zaman kötüyü de çağırmış oluruz. Allah nasip ederse olur, nasip etmezse olmaz. Üzerinizdeki negatifliği atıp, olumlu ve güzel şeyler düşünün. Çevrenizde böyle insanlar varsa uzak durun, neşeli şeyler izleyin, eğlenceli vakitler geçirin, bol bol dua edin. Özellikle İnşirah süresini okuyun veya açıp dinleyin iyi gelecektir. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. 
-Reklam-
0 oy
(1,003 puan)
Ben 10 haftalken gitmiştm ilk hamileligimde.9+1ken kalbi durmuş dediler.1 hafta kadar karnmda ölmüş ama ben hicbirşey hiss etmedim.ne kanama ne agrı sızı ne belirtilerde azalma.sadece şu var hamile oldugumdan beri hep tedirgindim sizin gibi.aklma hep ya kalbi durarsa die geliyordu.ve sonucda korktugum başıma geldi.negative düsünceler tüm hayatmzı etkiliyor.lütfen güzel şeyler düşünün.bebeinizle birlikte yapacaklarnz hayalni kurun mesela.hem olumlu..zaten olacagı varsa da olur.kötüyü cagrmayn.insAllah sag saglim kucagnza alrsnz yavrunuzu ❤
0 oy
(76 puan)
İçini ferah tut. ters bişey olursa illaki vucut tepki verir ve anlarsin bunu.

Bu korkular hamilelikte olabilir.dua et bol bol. Cevşen tak boynuna. 

Düşük olmaması için kendi hareketlerine dikkat et sadece.zaten ilk üç ay sıkıntılı ondan sonrasi güzel geçiyor bebeği hissettiğin için sıkıntı olmadığını anliyorsun.karnin şişiyor. klâsik hamilelik.gozunde büyütme korkma.duse diye tedirgin olma doğumu düşün ona dua et bence. Asıl mesele o. 
0 oy
(67 puan)
Gebelik haftamiz seninle ayni bende ayni sekilde surekli kaygilaniyorum bir saglikli 7 yasinda oglum var cok sukur onun ustube 1 kimyasal bir bos gebelik gecirdim simdi yine hamileyim ve aklimda hep kotu senaryolar bisey oldu mu iyi mi saglikli mi Surekli Allahim iyiyse bi isaret ver ben anlayayim ya da ayan et diye dua ediyorum ama vesveseler evhamlar pesimi birakmiyor :(
0 oy
(7 puan)
Neden bunu kendinize ve bebeğinize yapıyorsunuz neden şimdiden olumsuzluklarla başladınız bu yola. Yavrunuza olumlu mesaj ve enerji gönderin lütfen ve hamileliğin tadını çıkarın. Aksi takdirde bu düşüncelerin sonu gelmeyecektir. Ayrıca zaten sağlıklı bir bebek değilse vakti dolacaktır. Rahatlayın ve gevşeyin.. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 136 göst.
0 oy
4 cevap 399 göst.
24 Haziran 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Emine5 (68 puan) sordu
0 oy
42 cevap 846 göst.
0 oy
6 cevap 204 göst.

651,741 soru

3,430,137 cevap

4,262,763 yorum

184,209 üye

...