+1 oy
1,365 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (7 puan)

Herkese selamlar, 

39+1 de normal dogum yaptım. 

Sabah 7de sızıntı şeklinde suyum gelmeye başladı. 8bucuk ta sancilarim başladı. 12bucukta 5 cm açılma vardı, 1bucukta 9 cm e çıktı. 2bucukta da oğlumu kucağıma aldım. Çok hızlı bir dogum oldu. Epidural almadim firsat da olmadi ve kesi olmadı.

Nasil bu kadar kolay oldugu konusunda ise 

Son 1 ayimda doğumu kolaylastiran  egzersizler yaptım ve hurma, ananas yedim. 

Ahududu yaprağı çayı içtim. 

Cinsel ilişkiye devam ettik.

Son hafta sütüm gelmeye başlamıştı. Kolostrumu topladım ve dondurdum. Hatta doğumdan hemen sonra bebeğimi emzirirken sonra ek olarak topladığım kolostrum lardan verdim.


Detayli sorunuz olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım:)


Herkese kolaylıklar diliyorum, bebislerinizle birlikte sağlıklı günlere :)

16 Cevap

+1 oy
(43 puan)
Dogum korkusu yaşamıyorum çok şükür ama şu yazını okuduktan sonra dahada güzel gelmeye başladı yazan güzel ellerin dert görmesin bebeginle sevdiklerinle sağlıklı mutlu bir ömür geçir inşallah
(7 puan)
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, bu dönemlerde birbirimize destek olmak çok önemli. Size de doğumda kolaylıklar diliyorum umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız :)
(43 puan)
İnşallah
-Reklam-
0 oy
(14 puan)
Bende 39+1 oldum ilk gebelik çok korkutuyor herkes psikolojik olarak korkuyorum zormu suni sancı vs lütfen bilgi verir misiniz
(7 puan)
Ben suni sancı almadım, ama doktoruma konuştuğumda suni sancnın normal dogum sancısı gibi olduğunu daha fazla ağrılı olmadığını söylemişti.
Dogum sancıları evet ağrılı oluyor ama sanci geldiginde 6 saniye nefes alip 8 saniye nefes vererek basa çıktım. Psikolojik olarak her sanci geldiginde bunu bi agri olarak bebeğime kavuşmaya yaklaştıran dalgalar olarak düşündüm. İnanın çok işe yarıyor.
Psikolojik olarak hep olumlamaya çalışın, zaten bebeğinizi kucağınıza aldinizda onun kokusunu içinize cektiginizde yaşadığınız tüm sancıları unutacaksınız :)
Kolay ve sağlıklı bir dogum diliyorum :)
(14 puan)
Teşekkür ederim inşAllah sağlıkla büyütün sizde darısı başima
0 oy
(623 puan)
Bnm de ilk gebeligim ben de çok korkuyorum ıkınma derlerken ıkınırsam ya çocukla bana bir şey olursa çocuk nefessiz kalırsa tıkanırsa ya da çok affedersiniz hazırlıksız yakalanıp da temiz olamazsam veya acil olur da lavman yaptıramazsam da ıkınırken büyük abdestimi yaparsam bir de hemoroid var fıtık var kıl dönmesi atlattım.
(7 puan)
Ikınmayı sancinizla birlikte yapıyorsunuz. Sanci yokken ikinamiyorsunuz zaten vücudunuzu dinlediğinizde de sanci yokken ikinma hissi gelmediğini göreceksiniz.
Ben ısınmaya başlamadan 5 sn nefes aldım sonra nefesimi tutup tüm gücümle 10 sn boyunca ıkındım ve bunu her sanci geldiginde 3 kez yaptım. Mümkün olduğunca nefes tutmak gerekiyor ısınırken bağırmak gücü azaltıyor ve ikinma etkin olmuyor. İlk bir kaç ikinmamda yaşadım bunu.
Cocuk plesantayla bağlı olduğu için nefessiz kalması gibi bir durum söz konusu değil. İhtiyaç duyduğu oksijeni pleaanta aracılığıyla alıyor. Doğumdan sonra nefes alıp vermeye başlıyor.
Benim surecim çok hızlı ilerlediği için lavman yaptıramadim. Ikınırken biraz gelmis ama oradaki kimse bununla ilgilenmiyor inanın.
Kafanıza takmaniza hiç gerek yok.
(623 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(53 puan)
Epidural ne oluyor bende ilk hamileliğim bilmiyorum ve hangi tür egzersizler yaptınız bu egzersizleri bizle paylaşırmisiniz hurma yemeye kaçıncı haftada başladınız ve cinsel ilişkiyi ne zamana kdar yptiniz yani son hafataya kdar yptiniz mi benim 8.ayim ve daha hicbisey yapmadım yürüyüş bile yapmadım cnku yürüyünce belim çok agrio
(7 puan)
Epidural, bi anestezi belden aşağısının uyusuturulmasi. Dogum sancilarina dayanamazsaniz talep edebilirsiniz ama sancıları hissetmeyeceginizden ikinma hissi az gelecektir ve bu doğum sürecinizi etkileyebilir.
Hurma yemeye 35. hafta basladim günde 5-6 hurma yedim. Cinsel ilişkiye hamilelik dönemi boyunca aktif olarak devam ettik. 38. hafta itibariyle korunmayı biraktik. Cunku spermlerin içindeki maddelerin rahim agzini yumuşatma etkisi var. Bu da doğumu hızlandıran bir şey.
Egzersi olarak 35ten itibaren hergun yuruyus yaptim 10bin adım attım. Pilates topuyla her gun 2 saat boyunca egzersiz yaptım. Kalcamla leri geri,  dairesel hareketler ve 8 çizerek egzersi yaptım. Internette videoları var. Pelvik acici olarak geçen cat çok hareketini 10 tekrardan 2 set yaptım. Ve 2-3 günde bir perine mesajı  yaptım. Eğer ağrılarınız varsa bunları yapmadan doktora danışın mutlaka
(53 puan)
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş yorumunuz ama ilişkiyi anlamadım yani hergün mu yptiniz veya hergün yapmak gerekiormu yokmu arada sırada yptigin da ise yarar mı sizce
(7 puan)
2-3 günde bir yaptik biz, 38 itibariyle korunmayı biraktik.
(53 puan)
Anladım teşekkür ederim
0 oy
(11 puan)
Benimde ilk gebelik ve çok az kaldı çok korkuyorum... kaçıncı haftada başladın hurma yemeye ve ne gibi egzersizler yaptın yazabilirmisin canım.
(7 puan)
yeniden gösterildi
Hurma yemeye 35. hafta basladim günde 5-6 hurma yedim.
Egzersiz olarak 35ten itibaren hergun yuruyus yaptim 10bin adım attım. Pilates topuyla her gun 2 saat boyunca egzersiz yaptım. Kalcamla ileri geri,  dairesel hareketler ve 8 çizerek egzersiz yaptım. Internette videoları var. Pelvik acici olarak geçen cat çok hareketini 10 tekrardan 2 set yaptım. Ve 2-3 günde bir perine  masajı yaptim
0 oy
(286 puan)
masallah ne guzel bir dogum olmus Allah bagislasin. kesi olmadi demissiniz bebis kac kilo dogdu? iri bebeklerde kesi oluyormus mutlaka diyorlar?
(7 puan)
Bebeğim 3 kilo doğdu, kesi olmamasındaki en büyük etkenlerden biri perine masajı. Mutlaka yapmaya çalışın.
(216 puan)
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün torunlarınızı görmenizi nasip etsin :) Perine masajını kendiniz mi yaptınız yoksa eşiniz mi yaptı?
(7 puan)
Amin inşallah çok teşekkür ederim, 38e kadar kadar ben yaptım ama 38ten sonra karnim çok buyudugu için elim yetişmedi eşim destek oldu
(216 puan)
Peki son birsey daha kusura bakmayın kaçıncı haftada başladınız? Hem perine masajına hemde doğumu kolaytırmak için spora ?
0 oy
(118 puan)
Maşallah ne güzel anlatmışsınız ilk defa doğuma imrendim hemen doğurasım geldi,darısı bize inşallah :) 
(7 puan)
Çok teşekkür ederim, umarim sizinki benim doğumundan çok daha kolay olur :)
(118 puan)
Ayy Amin inşallah :)
0 oy
(1,621 puan)
Normalde yürüyüş yaptınız mı peki hamileliğinizde. 
(7 puan)
35ten önce maalesef yapamadım calistigim için. Ama 35ten sonra her gün 10bin adım attim
(1,621 puan)
Benimde hiç halim olmuyor yürüyüş için o yüzden sordum açıkçası evin içinde adım atıyorum ama yetersiz gibi geliyor
0 oy
(485 puan)
Maşallah böyle okuyunca doğum ne kolay geldi :) bahtı güzel olsun inşallah ❤️
(7 puan)
Amin insallah cok teşekkür ederim :)
0 oy
(119 puan)
Hayırlı uğurlu olsun inşallah ilk bebek miydi ilkler zor olur diyorlar bende normal doğum istiyorum aslında Allah banada nasip etsin hurma yemeye başladım günde kaç tane yiyordunuz biz eşimin korkusu yüzünden ilişkiye devam edemedik etmiyoruz da ben yürüyüşler yapıyorum 
(7 puan)
Evet ilk bebeğim. Gunde 5-6  tane yedim 35ten itibaren. Yürüyüş çok önemli tüm doktorlar öneriyor. Mumkunse pilates topu da alıp egzersiz yapabilirseniz çok faydalı olur.  Kolay ve sağlıklı bir dogum diliyorum.
(119 puan)
Cok tesekkurler 33+2 yiz bizde suan tavsiyelerinizi uygulayacağım sağlıklı uzun ömürler diliyorum size ve bebeğinize
0 oy
(485 puan)
Konudan bağımsız şey sormak istiyorum kız mı erkek mi bebiş 
(7 puan)
Erkek :)
(485 puan)
Maşallah. Erkek çocuğun doğumu zor olur derler de kız sandım bende :). İlk dogumum seninki gibi güzeldi. Darısı buna ❤️
0 oy
(201 puan)
Dikişsiz doğum için neler yaptınız bilgi verir misiniz 
(7 puan)
35ten itibaren 2-3 günde bir perine masajı yaptim
0 oy
(4,752 puan)

Keşke dediklerinizi yapmayla kolay olsa bu kadar doğumlar :D Rabbim cümlemize kolay doğumlar nasip etsin. Kolostrom toplama işi bana pek mantıklı gelmiyor. Farklı sagimlarda elde edilen sütü bile karıştırmayın diyorlar.

(7 puan)
Ben de karistirmadim :) 5ml lik enjektörlere topladım zaten dogum öncesi çok sut gelmedi benden. Turkiyede sut toplama konusu pek gündemde değil ama yurt dışında bu yapılıyor.  Doğumu başlatan hormonları tetiklediği için 38den önce yapılmamalı.
Dediklerimin hepsi doğumu kolaylaştıran şeyler, umarim her deneyende ise yarar :)
(4,752 puan)
Biliyorum hepsini ve dahasini uyguladım ilk dogumumda :) süt toplamadim ama göğüs masajı da yaptım 37 den sonra. Zor doğum oldu. En azından elimden geleni yapmadım demem :) Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
0 oy
(52 puan)
Sağlıkla büyüsün bebişiniz :) perine masajına kaçıncı haftada başladınız acaba? 
(7 puan)
35. Hafta basladim, 2-3 günde bir yaptım
0 oy
(713 puan)
Merhaba saglikla büyütün gözünüz aydın. Suyunuz gelince hemen gittiniz mi beklediniz mi onu merak ettim. Kesi olmamasina cok sevindim. Iyilesme süreci daha da kısalıyor diyolar. Darısı başımiza
(7 puan)
Benim suyum sızıntı şeklinde gelmeye başladı, bi anda hepsi gelmedi. Sancilarim 5dk arayla ve sanci süresi 1dk uzunluğunda oldugunda gittim. Acilmam 5cmdi. Riskli durumlar varsa direkt gitmek de gerekebilir. Mesela suyunuz kokuyasa iltihaplı gibiyse, ya da bebek kakasını yaptıysa gibi durumlarda
0 oy
(208 puan)
Sağlıkla büyütün yavrunuzu ne gibi egzersizler yaptınız ahududu yaprağı çayı nasıl yaptınız ben de 36 hafta 5 günlük oldum acaba içebilir miyim bende 
(7 puan)
Egzersiz olarak 35ten itibaren hergun yuruyus yaptim 10bin adım attım. Pilates topuyla her gun 2 saat boyunca egzersiz yaptım. Kalcamla ileri geri,  dairesel hareketler ve 8 çizerek egzersiz yaptım. Internette videoları var. Pelvik acici olarak geçen cat cow hareketini 10 tekrardan 2 set yaptım. Squat yaptim. Ve 2-3 günde bir perine  masajı yaptim.

Bir su bardağı suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı ekledim. Demlendikten sonra sıcak yada ılık olarak tükettim.
(208 puan)
Peki içmeye ne zaman başladın

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 850 göst.
14 Aralık 2022 Doğum kategorisinde Mizgin21 (149 puan) sordu
0 oy
5 cevap 774 göst.
0 oy
4 cevap 360 göst.
0 oy
8 cevap 710 göst.

648,237 soru

3,416,926 cevap

4,247,607 yorum

183,238 üye

...