0 oy
442 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (17 puan)
Arkadaşlar. Benim ve eşimin sigortası yok o yüzden devlet hastanesi doğum ücreti alirmi. Alırsa ne kadar alıyor ucret
Gebelik haftası 36

11 Cevap

0 oy
(355 puan)
Cnm devlete yeşil kartlılarda sigortlaılarda ücretsiz doğum bnce karışıtrdn sn özelmi dmk istyorsn devlete ücret alınmıyor ilk kez duydm
(292 puan)
SGK yeşil kart yoksa ücret aliniyo hatta acil de bile aliniyoki kaldiki ameliyatta neden almasinlar
(240 puan)
Sıgorta yoksa eger muaynesı bıle ucretlı devlette olsa
(93 puan)
Evet alınıyor.
-Reklam-
0 oy
(176 puan)
Analık haklarından yararlandığın için ücretsiz diye biliyorum doğuma kadar yararlanabiliyosun
0 oy
(135 puan)
Devlet almaz diye biliyorum canım analık hakkı diye bi hak var sigortası olmayanlar icin
0 oy
(213 puan)
Analık hakkı diye birşey var. Siz devlet hastanesine gitseniz kadın doğum muayeneleriniz ameliyatlarınız bedava. Normal doğum sezeryan hepsi dahil ücretsiz. Hatta çocuğunuzun test ve muayenelerinde doğunca bedava. Hiç çekinmeden gidebilirsiniz. 
(93 puan)
Hamile kadından ücret alınması yasak olsaydı almazlardi. Sizin bu dediğiniz yanlış bilgi 8 aylık hamileyim sizce dışardan belli değil mi benim hamile olduğum. O zaman sizin dediğinize göre hastaneler yasadışı iş yapıyor olurdu. Ayrıca yanlışa yanlış dedim diye üslubumu hamileliğime bağlamanız komik.  Özür dilerim sizin gibi her yorumumda hanımefendi diye başlamadığım için. Analık hakkına da değineyim analık hakkı diye bir şey var demişsiniz hiç bı bilgi vermemissiniz @senbariss ön kayıt olduğun yere söyle dedi deneyeceğim umarım dediği gibidir. Ben de sevinirim ödememem gereken bi ücret ödememiş olurum.
(65 puan)
Siz kayıt yaptirdiginiz yere analık hakkından yararlanmak istiyorum 8aya kadar neden böyle bı haktan yararlandirmadiniz yeni çıktı vs diye sorun çünkü ben bursa şehir Hastanesi'nde alınmadığını defalarca gördüm yazık tutturabildiklerinden alip almamazlik yapmasınlar bı kanun varsa herkes için uygulansın siz bı sorun
(17 puan)
Bende bursa İnegöl ilcesinde yaşıyorum. Ben önceden bir kaç ay sigortalı çalışmıştım bu aya kadar sigortayla geldim sanırım şimdi bitti sigortam ve işte emin olamadim şimdi acaba sigortam yoksa doğumda ücret alicaklarmi alicaksalar ne kadar alicaklar
(93 puan)
Ben de bursa gemlikteyim analık hakkından bahseden hiç kimse yok . Gerçekten böyle bir kanun varsa uygulamada büyük açıklık var.
(213 puan)
Bu sizin ve bütün gebelerin hakkı. Lütfen sahip olduğunuz hakları kullanın ve ücret ödemesi yapmayın. Bu ülkedeki herkes sığınmacılar dahi bunu kullanıyor. Siz biraz sakin olun kimsenin size yanlış bilgi verdiği yok. Gerçekten tartışma odaklı olmayın demeye çalıştığımız şey böyle bir durum var ve gidin ve söyleyin ben hamileyim analık hakkı yok mu ne ücreti ödüyorum diye itiraz edin. Ha kullanmak istemezseniz de siz bilirsiniz. Soru soranaydi cevabımız.
0 oy
(2 puan)
Kesinlikle ücret alınmıyor bende oğlumu devlet hastanesinde doğum yaptım hatta 10 gün kuvezde kaldi bir kuruş dahi ücret ödemedik (herhangi sosyal güvencemiz yoktu)
(93 puan)
Genel sağlık sigortaniz vardır . Eşiniz çalışmasa genel sağlık sigortaniz olabilir. Onun ücretleri de e devlette birikir.
0 oy
(83 puan)
Cnm sgk ya git annelik sigortasını yaptır ilk bebeğimde bizjmde yoktu ve özelde dogum yaptım normal sigortalı gibi görünüyodum
0 oy
(24 puan)
benimde sigortam yesılkartım yoktu ilk doğumda ama bi ücret ödemedim kocaeli de 
0 oy
(1,620 puan)
Alıyorlar canım yaşadığın şehre hastaneye göre değişir gittiğinde doktorunla konuş öğren 
0 oy
(2,096 puan)
Ben is yeri sahibiyim, sgk borcumdan dolayi normalde ucret cikiyordu sigortasiz gibi goruluyor ama gebelikten beri ucretsiz muayene oluyorum. Ilaclarda gecerli degil yalniz eger ilac vs yazilirsa ucret aliniyor. Cocuk icinde 18 yasina kadar devlette ucretsiz.
0 oy
(93 puan)
Değişkenlik gösteriyor. Normalde sigortanız yoksa muayeneden bile ücret alıyorlar. Kesin bilgim yok ama bazen doktorlar inisiyatif kullanıp vezneye göndermeyebiliyor. Ama doğumda sigortanız yoksa alınıyor. Hastaneden hastaneye değişiyor galiba 250-700 TL arası diye duymuştum. Ama e devletten kontrol edin belki genel sağlık sigortaniz vardır. SGK ya danışın. Net bilgi olur.
0 oy
(3,125 puan)
Bildigim.kadariyla annelik.hakkı diye birsey var dogum ucreti odenmiyor sigorta olmasada 

650,082 soru

3,423,649 cevap

4,255,607 yorum

183,724 üye

...