0 oy
208 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (336 puan)
Kontrollerde hersey normal dedi doktor kabizlik agriai olabilir dedi ama kabizlik bu kadar  agri baski yaparmi. Birde yatakta saga sola donerken resmen bebegin oldugu yer agriyor.  Otururken dizlerimi karnima ceksem deli gibi hissediyorum agriyor. 19 haftalikken bu normal mi delircem 
Gebelik haftası 19

2 Cevap

+1 oy
(882 puan)
Bu kasiklarda ki şiddetli ağrı olayını neden hafife alıyorlar anlamıyorum. Benim erken doğum belirtim bu idi . Doktora gittim her şey yolunda dedi . Aradan az zaman geçti hafif pembe leke ile hemen acile gittim erken doğum dediler 19+5 de . Her doktor rahim ağzı uzunluğunda kisalma var mı yok mu bakmıyor. Doktorun bi bildiği var diyip geçmemek lazım. Benim doktorumun bi bildiği yokmuş ki eve yolladı beni . Farkedip erken ilaç ve dikiş yapsaydı belki böyle sonlanmayacakti . Mesela bu 2. gebeliğim dikiş atılması lazımdı doktora gittim dikiş atılma yanlısı olmadı Aradan 5 gün sonra tekrar başka bi doktora gittim ve o gün yatisimi yaptılar ve ertesi gün ameliyata aldılar. Riskli gebe olduğum için hamilelik başından beri ilişki yasak , genelde yatarak geçirmem gerekiyordu ama dikisten sonra doktor normal gebeler gibi davranacaksın dedi . Hiç yasak koymadı. Ama burda çoğu dikişli kişiye dikkat etmesi gerektiğini,  ilişki yasak olduğunu falan demiş doktorlar. Üstelik başından beri kanamalarim oluyor ve riski gebeyim. Yani bizzat tek doktorun lafı ile hareket etmemem gerektiğini öğrendim. Sana tavsiyem RAHİM AĞZI UZUNLUĞUNDA KISALMA VAR MI YOK MU BAKTIR . RAHİMDE HUNİLEŞME VAR MI VAR MI YOK MU SOR . 

Her gebelikte olacak diye bir şey yok tabiki . Nadir olan durum bunlar ama ben yaşadığım için herkesi uyarmak istiyorum . 
(882 puan)
İnşallah canım.  Ben vinalac kullanıyorum. Ekstra doktor D vitamini yazmış günde 9 damla onu kullanıyorum. Sen kaç haftaliksin ? Sana dikiş atıldı mı?
(336 puan)
Bana 32mm de bile normal dedi  doktor;( dikis atmayı  burada okuduğum yorumlarda ogrendim.hic bahsi bile gecmedi bende vinelac kullaniyorum d vit vir de aksam omega3 . Demir yapı baslatmadi daha  20 nci haftada ayrintili ultrasona baska doktor ayarladim 19 yeni bitti bir kac gun icinde de doktordan haber bekliyorum ayrintiliya giricem ozamana kadar hep yatayim insallah rahim boyu kisalmaz.d vitamini devletin verdiği  devit mi? Eger oyleyse isterseniz ocean d3 markasini alin. Vitaminleri cok  arastirmistim ilk başlarda.
(181 puan)
İki tane çocuğum var hiç sıkıntı yaşamamıştım. Son gebeliğimde Dr. Söyledim her gittiğimde aşağıda duruyor karnım sert oluyor diye pembe akıntıda var, hep normal dediler, fetal DNA da yaptırmıştım, birşey çıkmadı en son gün perinatoloji doktorumda normal dedi yaştan dolayı amniyo sentez yapalım dedi düşüğün ertesi günü amniyo randevum vardı, onu yaptırıp düşseydi vicdan azabı çekicektim.
(181 puan)
Herşey normal demişlerdi, 16 haftalık bayağı bebekti el ayak parmakları bile vardı, 20 haftalık sizinki :(
(181 puan)
Kirazca  benimde enfeksiyon vardı hamilelikte çeşitli fitiller kullandım, Dr. Sordum fitil enfeksiyon zarar verir mi bebeğe zarar vermez dediler sorumlu onlarda bende hakkımı helal etmiyorum, 2 çocuğum var, beklemediğim bir gebelikti ama kendimi hazırlamıştım, çocuklara bile söylememiştim sürpriz olsun diye
-Reklam-
0 oy
(280 puan)
Benim de öyle altlarda ağrı baskı oluyordu özellikle ayakta dururken. Doktor mesanene baskı yapıyor tam üstüne oturmuş ondan demişti. Sonra dönüp hareket ettikçe bazen o ağrı geçmeye başladı bazen gene oluyor ben de heh gene mesane üstüne oturdu diye düşünüyorum artık telaş yapmıyorum. Sizin de bebişiniz pozisyonundan dolayı böyle bir organınıza baskı yapıyor olabilir. Doktor bir sorun yok dediyse endişe etmeyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 144 göst.
30 Temmuz 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Admin1 (3 puan) sordu
0 oy
2 cevap 614 göst.
2 Ağustos 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evriim (366 puan) sordu
0 oy
1 cevap 93 göst.

648,802 soru

3,418,928 cevap

4,249,855 yorum

183,385 üye

...