0 oy
368 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,035 puan)
düzenledi

Daha 10 haftalıgım. 4 kilo aldım ve hergun muhakkak gram gram alıyorum oysaki cok yemiyorum. Bir hormonal sorunum da yok hani seker guatr vs. Allah askına bir bilen yardım etsin. Boyle olan var mı ekmek makarna pilav da yok. Seker tatlı pasta da yok. Hu neyin nesi bu halim. Neler yedıgım anlatayım. 

Dün saat 12. 00 da bir bardak sirkeli su ile basladım. Ardından yulaflı tost yaptım. 4 ymk kasıgı yulaf  3 yumurta biraz yogurtlu yapılıyor ıcınr peynir koydum.  Saat 15. Civarı 2 portakal 1 kivi yedim acıktım diye.  Aksam 18 de 6 yemek kasıgı pirinç  ve 3 ymk kasıgı kuru fasulye. Yedim. Sonra biraz da kuru dut yedim doymadım. Ama pilav yememek için dut yedim. Yatınca da acıktım dayanamadım kuru kayısı yedim  bunları yedım diye bugun kalktm 400 gram almısım. Yanı ben napcam simdi. 

13 Cevap

0 oy
(2,865 puan)
Gün içinde neler yiyorsun detaylı yazarsan nerde hata yapıyorsun anlatabilirim:)
(1,035 puan)
Kız Allah seni napmasın cok sekersın yasındaki enerjiyi aldım cok iyisin sagol Allah razı olsun. Sana 2 sorum var.
Sen neden diyet yapdın ki?
Bu diyeti sana kim hazırladı.
Seni tebrik ederim
(2,865 puan)
Hayatım ben 31 yaşındayım :D şimdi 1.sorunun cevabı, ben diyet yapmadım sağlıklı beslendim :D genelde böyle beslenirim zaten :D ama yalan yok gebeliğin ilk 4 ayında biraz çıktım beslenme düzenimden ki 7 kilonun 7 sini de ilk 26 haftada aldım. Bir daha almadım :) 2. Soru :) kilo almaya hep müsait bir bünyem vardı çok kez diyetisyene gittim 20li yaşlarımda. Sonra olayı kendim çözdüm. Beslenmede dengeyi yakaladığın an sorun çözülüyor. Bu şekilde beslenirsen asla gebelik şekerin de olmaz. Bebişin de güzel kilo alır. 4 kilo 53 cm doğdu benimki. Kız bebiş :)
(1,035 puan)
Hey masallah elhamdülillah 7 kiloyla 4 kilo bebek dogurdun. Ne kadar nasıplısın masallah. Bak iste Allah verince veriyor. Ben ilk bebegımı  38 kilo aldım ve 3300 dogurdum. Hayatim karardı o 38 kilodan sonra aklıma geldikçe aglamam geliyor. Ama simdi goruyorum ki 10 haftada yine 4 kilo almısım kafamdan atamıyorum allahım boyle giderse ben kesin yine 30 kiloyu gecerim. Ve bana kimse bile yok kaynanam geldi inanır mısın bana saygı duymadı. Dogum yapmamiş gibisin. Hala deyıp durdu oyle cok ağladım ki sütüm kesildi. Suan dusundukcr o gunleri üzülüyorum. Nolur sa olsun ben kilo almamalıyım. Bide ayıptır soylemesı bende kronık kabızlıkda var huzursuz bagırsak sendromu İbs derler belki bilirsin. Diyetisyene yazdım ınstgramdan hamile diyeti programları 1000 ₺ ama o parayı da veremem. Bu sekilde sanırım hata yapıyorum. Esim desen destek olmuyor. Allaha sıgınıyorum.
(2,865 puan)
Ahhh kuzum kıyamam ben sana :(( insanlar patavatsız malesef. :( Sana bir diyetisyen önereyim. Online 250 TL idi fiyatı. Şimdi illaki pahalılanmıştır. Ama yine de 1000 olmamıştır. Zamanında bana çok faydası dokunmuştu. Çok ilgili bir kadın. Bi fiyat al bence.. Eskişehir Uzman Diyetisyen Kader Ardıç
(1,035 puan)
Sende ondan mı destek aldın. Allah razı olsun cok cok sagol.
-Reklam-
0 oy
(365 puan)
Belki ödem oluşuyordur
0 oy
(1,657 puan)
Çok meyvede kilo yapıyomuş yeni öğrendim şeker içeriyo ya 
(255 puan)
Gerçekten mi :D ben hemen meyve yemeye başlıyorum
(1,035 puan)
Kız ne akak ;)
(255 puan)
Benim kilo almam lazım kurudum kaldım:)))))
0 oy
(639 puan)
Bende ayniydim. İlk üç ay 4 kilo aldım 6.ayda toplam 12 kilo aldım aylık 3 ya da 4 kilo alıyordum. Meyve akşam yemeyeceksin kilo aldırıyor . Doğal sıkma meyve suyu yaptım oda aldırdı. Besleyici seyler yediğimde kilo alıyorum kısaca. Protein ağırlıklı beslenmen lazm . Ben artık takmıyorum cunki herkesin bünye meselesi. Benim ilk aylar hızlı kilo alımı oldu sonra yavaşladı . Seninde belki öyledir  
(1,035 puan)
Kacıncı gebelıgin oyle deme sakinn ben niye korkuyorum biliyor musun aynısını ilk gebelikte de yasadım. Fazla kilodan  tansiyonum cıktı zorunlu sezrryan odemden protein kacagu oldu. Maf oldum. Sakın  bu sekilde devam etme sen aynı bensin.
(639 puan)
Bende düşük tansiyon var . Yükselmedi hiç . 57 kilo ile hamile kaldığım için afaki bi durum yok dediğin arkadaşımda oldu ama o 100ustune çıkmıştı . Ozman protein kaçağı da olur . Bu arada şeker var mıydı o da protein kaçağına neden oluyor bobrekler zarar görüyor dikkat et
(1,035 puan)
Kuzum evet kacak oldu bende kilo yapıyor galiba kacagı
0 oy
(85 puan)
Canım ödem vardır 12 13den sonra zayıflarsin bence meyvenin fazlası da kilo yapıyor canım. Bende ilk haftalar aşırı sistim 68 kilo geliyordum şimdi 16 haftalık olucam 64 65 civarında geliyorum zaten çok zayıf hamile kalmadım tam emin değilim ama 63 64 le hamile kaldım sanırım.
0 oy
(318 puan)
Canım ben kontrolsüz beslenmemden dolayı ilk aylarda çok kilo aldım 48le hamile kaldım şuan 26+5 65 kilo oldum 17 kilonun 11 kilosu ilk 3 ayda aldım son 2 ayda dikkat ettiğim için ayda 3 kilo almış oldum 2 kiloya düşürücem artık sık sık az az tüket öğünlerini meyve sağlıklı diye fazla tüketme şekeri çok yükseltiyor 
(1,035 puan)
3 ayda 11 kilo mu aldın oyyy kuzum Allah askına dikkat et bsıy olmaz deme sakın ben ilkinde 38 kiloyla tansiyonum fırladı. Sezeryan oldum sakın sakın bsıy olmaz deme. 11 kilo nasıl aldın ne yedin içtn. Tovbe ya aynı benim ilk halim.
(318 puan)
Görünürde hiç kilo almamış gibiyim sadece karnım büyüdü öyle şekerim tansiyonum falan da yok gereğinden düşük kilom olduğu için hamilelikte bu kadar hızlı kilo aldım galiba boyum 177 canım:))
(1,035 puan)
Yok yok hıc oyle dusunme. İlk gebelıkse tecrubesızce  boyle dusunup 38 kg aldım. Bende zayıf bir kiloyla basladım. Boyun masallah uzun ama. Bu noktada. Kısa sürede aldgn kilo onemlı boy kilo endeksi degılse totalde alınan zaman ve kg  lutfen sende dikkat et
(318 puan)
Dikkat ediyorum 3 aydır canım bende gittikçe daha düşüyor kilo alışım
0 oy
(1,624 puan)
Canım öncelikle hamilesin kilo alımını çok takma ilk haftalarda 2 kilo aldım sonra vermişim istemeden 23 haftalık oldum şimdi hamile kaldığım kilonun üstüne 3 verdiğim kilolarla 5 6 kilo almışım birde sirkeli su falan demişsin bilmeden böyle şeyler tüketme zararı nedir bilemezsin fazla kilo alımını doktor takip eder ve gerekirse o sana diyet verir. Sen yemene bak yiyebiliyorken. 
0 oy
(11 puan)
Ben de ikizlere gebeyim. 3.gebeliğim ve yaşım 35. Su ana kadar 5 kg aldım. 33.haftaya giriş yaptık. Dr umun tavsiyesiydi diabetim oldugu için sana hiç kilo aldırmamaya calısacagım desi ki zaten başlangıx kilom da fazla değildi 58 ilr hamile kaldım. Ama yediklerini gördüğümde 6 yk pirinç vs cok fazla. Ben lendi adıma sadece peotein ve yağ ile besleniyorum. Ekmek, börek, simit, pilav, makarna, tatlı vs agzıma koymadım diyebilirim. Bolca yumueta, peynir, süt, sebze yemeği, meecimek, sağlıklı atıştırmalıklar(taze dındık, ceciz, kuru meyve vs) öyle besleniyorum. 
0 oy
(648 puan)
Çok fazla meyve tüketiyorsunuz. İlk 20 hafta kilo alınması önerilmiyor. 
0 oy
(735 puan)
Canim o sorun bndede var 9 haftaligim 3 kilo almisim ve doymk bilmiyom surekli yemk istiyom 18 aylik bebegim var emiyor bide paketli gida nadir tuketiyom ekmek hamur iside cok yapmiyorum hala aliyorum
(1,035 puan)
Pekı bu durum boyle devam ederse son cok kotu bılıyo dımı. ;). Diyet yapalım
(735 puan)
Dikkat etmeye çalışıyorm ama emzirdigim bir bebegim var halsiz hissediyorum
0 oy
(213 puan)
Bende 10. Haftamdayım. Mide bulantiniz var mı? Benim çok midem bulanıyor hiç yiyemiyorum ama bende çok kiloluyum 90 civarı. Hiç almak istemiyorum korkuyorum. 12 haftadan sonra bulantim azalırsa diyetisyen gitmeyi düşünüyorum.
(623 puan)
Kuzum bana tiroit ilacı vermediler daha önce de biyopsi oldum ama 18 şubatta biyopsi olucam onu da on kere hem özel hem şehirdeki doktora on kere sordum bir yandan çocuk olduktan sonra zor olur diyorum ama bir yandan da bebeğe bir şey olur diye ödüm patlıyor.
(623 puan)
Ayy k.bakma canım var mıydı evinde eğer varsa ye kusura bakma bu arada cinsiyet tahmini söylediler kesin bir şey demediler 26 Aralıkta detaylı ultrason var inşallah belli olur artık ki kıyafet filan almak istiyoruz
(213 puan)
Olmaz inşallah bir sey stres yapmayın. Allah herkesin gönlüne göre versin hayırlısıyla bitsin herkesin hamileligi
(623 puan)
Amin amin inşallah herkes yavrusuna sağ salim sağlıkla kavuşsun inşallah
(213 puan)
20. Haftaya kadar söylemediler mi çok geç kalmış doktor tahmin için. Ben ilkinde 12 haftalıkken öğrenmiştim bakalım bunda ne olucak. Limon var bu arada sorun yok ;)
0 oy
(2,258 puan)
Sirkili su simdi olmasa bile ilerde mideye zarar verecek o yüzden bırakın sürekli meyva yemekte kilo yapar ayrıca meyva yanında ya togurt yada süt tüketmenin lazim ben geçen sene 40 kilo verdim suan da 13 haftalık hamileyim daha yarım kilo bile aldim zaten ilk 2 ay midem çok bulandı simdide akşam 8 den sonra biseyler yememeye dikkat ediyorum asiri midem kazinirsa da 6 7 tane beyaz leblebi yiyorum midemi rahatlatıp bastırıyor.iki kişiyim diye iki kişilik yemek yeme sakin o kiloyu tek kişi verceksin unutma hamileliğinin tadını çıkar bebişjnle mutluluklar 
0 oy
(31 puan)
Odem tutuyor mu vücudunuz birde kabızlık durumu var mı oda kilo yapar .
(1,035 puan)
Ödem tutuyorum evet ama neden boyle ki. Kabızlıkda yıllardır var. Ama bari çözüm sunun bildiniz :))

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 759 göst.
0 oy
1 cevap 158 göst.
0 oy
15 cevap 533 göst.
15 Ağustos 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fatmaplgz (25 puan) sordu
0 oy
29 cevap 615 göst.
4 Şubat 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Kbrayc (207 puan) sordu

649,050 soru

3,419,764 cevap

4,251,031 yorum

183,457 üye

...