0 oy
225 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (201 puan)
Epilepsi hastasi olup hamilelik sureciniz nasil gecti dogum sureciniz ve ilac tedavinuz nasildi bilgisi olan cevap verebilirmi. Doktorun olumsuz yorumlarina kulak asmalimiyiz
Gebelik haftası Yok

4 Cevap

+1 oy
(618 puan)
Yaklaşık 17 yıldır epilepsi hastasıyım ve yaklasik7 yıldan beri nöbetim olmuyo çok şükür 1.5 yıllık evliyim epixx 250 mg kullanıyorum günde 2 defa,ilk gecede hamile kaldım  hamile kalir kalmaz nöroloji doktoruma gittim eeg çekti gebelikte kullanabileceğim ilaçmis o yuzden ilacımı değişmedi eeg çok güzel Ama ilacı kesmeyelim çünkü gebelikte bir çok kişide nöbet artabiliyo dedi bu şekilde devam et dedi sakin hamileyim diye kesme dedi bebeğe hiç bir sekilde zararı olmaz bazı anne adayları annelik iç güdüsüyle bırakmaya çalışıyorlar ama gebelikte ilactan daha tehlikeli nöbet geçirmeniz dedi ,o yuzden doktorum ne dese yaptım ama kan pıhtılaşmasından dolayı 18 haftalıkken bebegimin kalbi durmuştu, araştırmaya gittik bi dünya doktor gezdim acaba epilepsi ilacından mi diye hepsi de onun tetiklemedigini söyledi şuan yine hamileyim 38 haftaligim ve yine ilaclarima aynı şekilde devam ettim pazartesi doğumum var doktorum normal doğum olmaz dedi sadece sezeryan yapalım çünkü bazı hastalar sancı esnasında nöbet geçirebiliyormuş ondan sebeb şuan her sey yolunda çok sukur ..

Endişe etmeyin doktorunuz ne diyosa dinleyin bence halk söylentisini de göz ardı edin bana her kafadan bir ses cıktı dinlemedim ıyiki de dinlemedim ..

Allahım hepinizin gonlune gore versin insallah
(183 puan)
Merhaba sema hanim aktifmisiniz epulepsi ile ilgili biseyler sormak istiyorum
-Reklam-
0 oy
(1 puan)
Ben şu an 18 haftalığım.myoklonik juvenil epilepsi hastasiyim.perinatolojide takibim yapiliyor.nöroloji bolumune yonlendiriyolar orda kan ve bazi tetkikler yapiliyor hastalik oykunuze gore ilaç duzenlemesi yapiliyor.ilaclari degistirebiliyorlar duruma göre.benim kullandigim ilacın bebeğe bi zarari yokmus gerekli bilgileri veriyolar.
0 oy
(713 puan)
17 +4 üm. Ikinci gebeligim. Ilk gebeligimde ilacim değişmişti bir problem yaşamadım. Bu sefer ilac degisimi istemedi dr. Cok uzun süredir bu ilaci kullandığım için tolere edilebilecegini söyledi. 1 kez eeg cekimi yapıldı nöbet yokti. Bu ay sonu bidaha eeg cekilecek. Simdilik bir problem görünmüyor. Detayli ultrasona da girecegim. Benim doktorum daha iyimser ya da bosvermis anlayamadım. Bayiladabilirsin bir sürü hasta insan var doğum yapan dedi. Dua ediyorum bol bol. Allah bizi de yavrumuzu da korusun. Ömrü varsa ne olursa olsun saglikla dünyaya gelir. 
0 oy
(2,096 puan)
Benim kiz kardesimin ilkokul arkadasi epilepsi hastasi. Doktor dogurma vs demis, suan 2.ciyi dogurdu yakin zamanda. Ama ozel hastane cerrahpasaya yonlendirmisti. Yani kapsamli bi hastanede takipli dogurdu.

649,142 soru

3,420,080 cevap

4,251,393 yorum

183,471 üye

...