0 oy
281 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (236 puan)
Hamileydim dış gebelik olduğunu öğrendim neden olur bilen varmı 

5 Cevap

0 oy
(48 puan)
Öncelik le çok geçmiş olsun Ektopik gebelik yani dış gebelik follop tupelrinin tıkanması ile oluşur laparaskopik br işlemle tüpler temizlenir ve tekrar gebe kalabilirsiniz yani tüpler tıkalı olunca embriyo rahme inemez ve tüpün her hangi bir noktasını kese düşünerek gelişim gösterir fark edilmez ise tüp yırtılması oluşur ve iç kanamadan anne kaybedilir çok önemli bir durum asla ihmal edilmemeli ameliyatınizi oldunuz mu ?
(48 puan)
Gerçekten şaka sizsiniz sperm dollenmek için tupe yumurta aramaya girer ve orda yumurtayı bulur ve dollenme gerçekleşir follop tupunde şekil bozukluğu iltihaplanma doğuştan olan deformasyon ve pıhtılaşma var ise bu dış gebeliğe sebep verir üstelik kendim yaşadım diyorsunuz ama hiç bilginiz yok ayrıca yumurta tüpler içerisinde 6 gün süre zarfında döllenme yapar ayrıca yumurta yoksa 6 gün yumurta arayişta bekler lütfen ben yaşadım demekle tıbbi inkar edercesine konusmayiniz sağlıkçılar üzülür..
(109 puan)
Hanımlar bi Google demi araştırsanız kafanıza göre doktorluk yapmasanız
(48 puan)
Bakmam birseyi değiştirmeyecek bilgilerim doğru. arkadaş yanlış bilgi olduğunu iddia etti bende doğru bilgi olduğunu açıkladım Google de aynısını söyleyecektir. Ayrıca yerime kendisi sağlıkçı olsa imiş.
(37 puan)
Canim merhaba dediginiz rahatsizliklar olmasada dis gebelik olur. Bende dis gebelik yasadim ne tiplerim tıkalı nede diğer soylediginiz sorunlarim vardi. Doktora sorduğumda dış gebeliği sebep verecek bir durumun yok ama bazen böyle durumlar olabilir dedi . Sol fallop tuplerimde dış gebelik olustu tekrar sol yumurtalikla hamile kaldım.  Ve suan 5 aylığın. Dis gebelik zor süreç bende 2 gün yattim hastanede Allah herkesin yardımcısı olsun
(48 puan)
Evet rahim içerisinde dış gebelik oluşabilir en yaygın ektobik tabi serviks de olabilir çeşitleri var
-Reklam-
0 oy
(36 puan)
Maalesef bnde yaşadım dış gebelik hersey normal gebelik gibiydi  taa ki kanamlar ve ağrılar olunca ve de kan değerlerim aniden çok fazla yükselmişti bnm sağ tüpü mu aldılar ve diğer tupum de tikanmisti o yüzden tup bebek yaptım.

Neden olarak da doktor yanlış yerde dollendigini söylemişti 2016 da İzmir Ege Üni de  olmuştum ameliyat imi laporaskopi kapalı amaliyat  olmuştum kötü zamanlardi simdiden  geçmiş olsun. 
0 oy
(291 puan)
Ben de dış gebeliği ağır geçirmiş birisiyim ölümden döndüm ihmal etmeyn lütfen sebebi ise tüplerin tıkalı olmasından dolayı bebek rahme ulaşamıyor ya da bebek sağlıksız olunca da tüplerden geçerken orda kalıp dış gebelğe dönebiliyormuş doktorum böyle söylemişti 
0 oy
(38 puan)
Canım bende geçirdim dış gebelik sağ tüpümü aldılar enfeksiyonda olabilir bi sıkıntıda olmayabilir dedi doktor ameliyattan sonra altı ay korunduk korunmayı bırakınca hemen hamile kaldım tek tüple hiçbir sıkıntı olmadan kafanı çok karıştırma bazı şeyler kısmet herkes farklı şeyler anlatır farklı şeyler okursun netten kafanı karıştırma içini ferah tut 
0 oy
(861 puan)
Canim cok geçmiş olsun bende yaşadım diş gebelik geçen yil. Aslında direk net nedeni şu veya bu denmez. Embriyo fallop tüpünden rahme inemiyor ve tüplerde kalıyor. Orda büyümeye çalışıyor ama imkansız tabiki. Ben önce küretaj oldum. Sonrasinda metotreksat iğnesi vuruldum. Senin eğer erken fark etmişlerde sanada iğne vuracaklardir. Laparoskopi genelde tüpü patlayanlara yapiliyor. Sana tavsiyem tamamen degerlerin sifirlandiktan sonra ve ilk adetini gördükten sonra rahim filmi cektir. Tüplerde tikaniklik varsa açılıyor. Zaten dış gebelikten sonra mutlaka cekilmesi gerekiyor. Ben çektirdim , cektirdigim ay hamile kaldim. 30.haftalik hamileyim suanda. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 413 göst.
10 Mayıs 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde UmFurkan (243 puan) sordu
0 oy
1 cevap 71 göst.
4 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Balimbuse (64 puan) sordu
0 oy
0 cevap 49 göst.

650,314 soru

3,424,529 cevap

4,256,717 yorum

183,773 üye

...