0 oy
84 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (336 puan)
Kizlar bu durumu yasayan varmi 28.haftadan sonra genelde kaybolur dedi doktorum ama ben biraz korktum neden olur arastirmasi bilgisi olan varmi cogu gebede goruyoruz dedi ben  fetal dna yatırmıştım temiz çıkmıştı  ama icime korku düştü.  Ayni durumu yaşayan  anneler var mi nerdeyse 20nci haftaya geldim en son 17+2 de kontrolum vardi doktor hic oyle bisey görmemişti. Zeka geriligi mi yapiyor bu beyinde kist 
Gebelik haftası 19+2

2 Cevap

0 oy
(56 puan)
17. Haftada benim bebeğiminde kafasında 2 tane kist var dendi. Zamanla küçülüp kayboldu şükür. Sizinkide öyledir büyük ihtimalle. Geçer inşallah İçinizi ferah tutun.
(2 puan)
Hayir sizden kaynakli bir sorun degil. Omurga tamamlanirken sivinin tamamen kaybolmamasindan kaynakli bir kist. Bazi bebeklerde yuzde 1 gibi bir oranla oluyor ancak cogunda dogumdan once yok oluyor.
(56 puan)
Strese girmeyin. İyi huylu kistlermiş bunlar hasar vs bırakmıyor. Bebek gelişim içinde olduğu için bu haftalarda oluşması normalmiş. Daha sonra küçülüp kayboluyor. Tecrübeli birisi olarak diyorum sana. Boşuna üzülme bebeğini de üzme :) sağlıcakla kavuşuruz inşallah yavrularımıza
(336 puan)
Folik asiti icmeyi unuttugum gunler oldu acaba ondan mi oldu diyorum zaten 9 yil sonunda anca anne olabildim daha once de bir kaybim var gercekten korkuyorum. Bir yazi okudum anne karninda bunu yasayan bebeklerde otizm zihinsel gerilik hiperaktiflik gibi  durumlar görülmüş  o kadar içim yandi yaralandi ki;( yani hergunde evladıma  dua ettim saglik icin elimden me gelir ki baska
(56 puan)
Yok canım İnternette baş ağrısı yaz tümör çıkar. O yüzden hiç araştırma direk doktoruna güven sor. En ufak şüphen olursa için rahat etsin diye başka bir doktora sor. Ben şuan 35 haftalık oldum. Hiç bir sıkıntısı yok bebeğimin şükür. Geçti gitti. Kistler kayboldu. Gebeliğim in ilk haftalarında yumurtalıkta kist var burkulma durumunda acil ameliyat gerek dedi ilk gittiğim doktor. Çok korktum ne yapacağımı bilemedim. İlk gebeliğim benimde ve tecrübesizim. Allaha güvendim dua ettim hep. O kist bile yok oldu. Vücut sürekli değişim halinde o yüzden bu tarz kistler oluşabilir. Geçer sen sıkma canını.
(2 puan)
Hicbir vitamini falan aksatmadan saati saatine kullabdim ben. Bu ikinci cocugum ilkinde hicbirsey yoktu. 8 yil sonra ikinci bebegimde söylendi. O yuzden kendinde suc hata arama. Saglicakla dunyaya gelsin insallah. Cok cisdi bir durum olsa onceki tahlillerinde falan illa sinyali olurdu. Dogmadan bununda kaybolacagina inan. Senin dusuncelerin daha cok etkiler bebisi.
-Reklam-
0 oy
(2 puan)
18. Hafta civari benim bebegimde de gorundu. Cok uzulup cok arastirmistim. Omurga olusurken beyin sıvısı bazen bu sekilde kalabiliyormus. Bebegin baska bir yerinde bir sorun yoksa hicbir sorun olusturmuyormus. Ayrintilida da gorundu ama sonraki kontrollerimde kayboldugu soylendi. Kaybolmayan ve genc yaslarda olan tanidiklarimda var. Hicbir sorunu yok. İciniz rahat etsin. Doguma kadarda kaybolur umarim iciniz daha cok rahat eder.
(336 puan)
Gercekten  mi ;( baska sorun goremedi doktor  aslinda fetal dna testi yatırdım  ordada sorun yoktu  peki bu beyinde kist neden olur yani gidasiz mi kaldim acaba ;( vitamin haplarimi yanlis mi kullandim sebebi nedir bulamadım hic bir yerde bilgi;(
(2 puan)
Biliyorum insan cokca kendini sorguluyor ama guzelliklere inanin. Bir sure hayat zehir oldu banada. Sonra hergun gordugum bildigim insanlarin beyninde hala bununla yasadigini ve hicbir sorunun olmadigini gormek rahatlatti. Hatta 18 yaslarinda bir genc bu sene guzel bir puanla guzel bir universiteye kayit oldu. Hic caninizi sıkmayın.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 231 göst.
0 oy
0 cevap 53 göst.
24 Aralık 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kirazca (336 puan) sordu
0 oy
7 cevap 196 göst.
24 Aralık 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kirazca (336 puan) sordu
0 oy
3 cevap 114 göst.

651,023 soru

3,427,253 cevap

4,259,792 yorum

184,001 üye

...