0 oy
69 göst.
Doğum kategorisinde (26 puan)
kapalı
Canlar selam ben sezeryan doğum yaptım bir hafta oldu doktorum bana infex adında bir antibiyotik ilaç yazmış 2 gün kullandım bebeğim hiç uyanmadı emziremedim mama vermek zorunda kaldım uyanmadığı ve beslenemediği için idrarından kan geldi bende ilacı bebeğim normale döndü ama bugün dikiş yerlerim zonkluyo enfeksiyon riski olabilirmi başına gelen yada kullanan varmı bu ilaçtan yardımcı olun lütfen
Kapatılma nedeni: Doğum ve doğum sonrası konularını sol üstteki menü kısmından gebelik dışı soru-sohbet veya bebek bakımı bölümünde açınız.

1 cevap

0 oy
(3,685 puan)
Antibiyotik kullanılmaya başlandı mı kutu bitene kadar antibiyotiği kullanmak ZORUNDASINIZ. Bir doz bile atlandığı zaman ANTİBİYOTİK BAĞIŞIKLIĞI denen şey oluşabiliyor ve enfeksiyon hücreleri antibiyotikle de savaşmayı öğrenip antibiyotiğe karşı dirençli hâle geliyorlar ilaç yarım yamalak kullanıldığı için.

Bu mesajı her kim okursa LÜTFEN ANTİBİYOTİK KULLANMANIN BİR KURALI OLDUĞUNU öğrensin. Antibiyotik tedavisi yarım bırakılmaz. Ya hiç başlamayın ya da başladığınız zaman sonuna kadar kullanın. 

Bu arada bebeğiniz kız ise kız bebeklerde doğumdan sonra idrarda kan görülebilir. Anneden geçen hormonlar neden oluyor. Ancak erkek bebekse beslenme problemi nedeniyle olmuştur. Bebek uyuyor diye bir şey yok. Uyutmayacaksınız. Üstünü açın, ıslak-soğuk ellerle dokunup rahatsız edin. Bir şekilde beslemek zorundasınız çocuğu. Sarılık, Allah korusun bebeğin beynine zarar veren bir durum. Yenidoğanlardan zaten sarılık nedeniyle sürekli uyumaları beklenir ancak uyutmayacak olan sizsiniz. Saat başı beslemeniz lazım. İki saatten fazla aç kalmamalı. 

YouTube videoları izleyin problemlerinizle ilgili. Artık elimizin altında internet var. Bir sorunun üstesinden gelemiyorsak bilgi alma kaynaklarımız çok şükür ki oldukça fazla.

Geçmiş olsun. 
(26 puan)
Bende farkındayım uyandırmam gerektiğini ama çocuk sadece 2 dakika gözünü açabiliyodu başka çarem kalmadı ilacı bırakmaktan başka evet kız bebeği ama ilacı bırakınca bebeğimin uykusu düzene girdi beslenmedi dahil o iyi olsunda diye düşünüyor mecbur
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 250 göst.
0 oy
1 cevap 144 göst.
22 Mart 2022 Doğum kategorisinde Esraras31. (7 puan) sordu
0 oy
6 cevap 119 göst.

651,732 soru

3,430,100 cevap

4,262,732 yorum

184,207 üye

...