0 oy
339 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (12 puan)
Kizlar 23 haftalık hamileyim detaylı ultrason cektirdiniz mi? Herhangi bi tehlikesi var mı renkli ultrasonunun lütfen yardımcı olun
Gebelik haftası 23

10 Cevap

0 oy
(411 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Haftaniz gelmiş siz cektirmedinizmi önemli diyolar bende gireceğim haftam gelsin insallah
(623 puan)
Kadın doğumcuya gidiyoruz ya doktorunuza rica edin detaylı ultrason için yeşil alan açabilir misiniz deyin açar bir de sorun detaylı ultrason yapılıyor mu diye çünkü bazı devlet hastanelerinde detaylı ultrason yapılmıyor daha sonra 182 yi arayıp perinatoloji bölümüne randevu alabilirsiniz ya da MHRS den ama sürekli takip etmeniz gerekiyor.
(411 puan)
Mhrs de perinatoloji bölümü var mi
(1,999 puan)
Var canım
(1,999 puan)
Ama önce doktoruna söylemen lazım ki senin 20.haftanda randevu alanı Acilmali ki girebilmelisjn
(411 puan)
Evet randevu zamanı bir haftam kalmış oluyor zaten insallh açar
-Reklam-
0 oy
(650 puan)
22 haftada cektirnistim ultrasonografide kullanılan cihazların bebeğe bir zarari bulunmuyor 
0 oy
(10 puan)
Gönlün rahat olsun canm hiç bir riski veya teklikesi yok aksine sizin için daha iyi bebeğinizin tüm sağlık durumunu göze alarak bakıyorlar. Organ gelisimine engeli var mı yok mu. Önüne geçilecek hastalık varsa en azından tedavi ediliyor.
0 oy
(3,981 puan)
20 çektirdim doğumda yaptım hiç bir sıkıntı yok tam tersi sıkıntı varsa erken teşhis için yapılıyor tavsiye ederim 
0 oy
(1,999 puan)

Yok canım ne tehlikesi olucak wallqhi iple çekiyorum ben 20 .haftami  tüm organlarini görüyorsun geçen hafta renkli de görmüştüm mükemmel bir şey hep renkli görmek isteyeceksin zaman ilerledikçe ayrıntılı ultrason çok önemli diğer tarama testlerine göre icin rahat olsun  


   (16+6)

(1,999 puan)
Özel hastane canım bazı ultrason cihazlarında bazen 1 hafta önde bazen 1 hafta geride gösteriyor degisik güzel bir duygu ayrıntılı daha da heyecanla bekleyiş oluyor :)) ilk bebeginiz mi ?
(411 puan)
Bulamazsam bende özelde yaptircam 4 gün sonra renkli ultrason bakım dedi Dr ozeldeki onun heyecanı var detayliyi çok istiyorum zaten inşallah bulurum devlette randevu 19 haftalık oluyorum randevu günü.ilk bebek rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın
(1,999 puan)
Amin canim Amin bebeklerimizi evladlqrimizi kucağımıza sağ salim almayı nasip etsin devlette randevu almak biraz zor 17 içindeyim bende çok merak ediyorum 2.bebegim ilk gibi yine fark yok :))
(411 puan)
Ayın 10 unda randevum var 18-19 haftalık oluyoruz inşallah randevu bulurum detayliya
(1,999 puan)
Devlette kimden alıyorsun randevuyu jinekolog mu ultrasonogrqfiden mi ? Mhrs den alınmaz mi yada giderek randevu gününü belirleme şansın yok mu ayrıntılınin haftasına göre ayarlamazlar mi ?
0 oy
(216 puan)
Ben 8 gün önce yaptırdım. Öncelikle hiçbir tehlikesi yok. Ultrasonun ( renkli olması fark etmiyor) temel mantığı ses dalgaları ile vücutta görüntü almasıdır:) yanii içini rahat olsun. İhmal etmeyin. Eğer bir terslik varsa erken önlem alınıyor. Birde bebişin yüzünü görüyorsunuz çok net çok güzel bir an :))
0 oy
(623 puan)
Yani sizi niye böyle korkuttular anlamadım detaylı ultrasonda bebeğin organlarına ve gelişimine bakılıyor bebekte bir sorun varsa o söyleniyor ve ona göre tedavi öneriliyor ki annenin de doğum şekli yani plesanta nasıl yerleşmiş bunlar kontrol ediliyor ztn diğer testleri yaptırmayın ama mutlaka detaylı ultrasona girin deniliyor neden bir zararı olsun hem zararı olan bir şeyi niye önersinler mesela durumunuz varsa özele gidin derim renkli resim veriliyor ben şehir hastanesine gidicem siyah beyaz verilicek.
0 oy
(146 puan)
Gereksiz diyemem ama bana göre gerekli de değil  gebeliğim üçünü dedi çektirmedim ne ikili tarama testi ne detaylı ultrason eğer gerçekten zaten bir doktor sana muayene ettiği vakit az da olsa onlar bir sevdomları görebiliyor hatta bazen öyle şeyler olabiliyor ki aslında sende olmayıp bebeğin de olmayıp olmuş gibi gözüken birçok hastalık bile çıkabiliyor testler yanlış çıkabiliyor kendi nacizane fikrim paran varsa yaptır hastanelerde en ucuz şu an Pendik medipol'de 800 TL ama dersen ki ben radyoloji uzmanına çektireceğim tıp merkezlerinde 500 TL'ye kadar var ama radyoloji doktorlarının ultrasonunu istemiyorlar yani benim doktorum istemedi perinatoloji olacak dedi devlet hastanelerinde bu randevuyu bulmak imkansız ve onlar da sadece riskli gebelikler için perinatoloji doktoruna yönlendiriyorlar eğer yoksa sıkıntın radyoloji uzmanı aynı bir kadın doğum doktoru gibi ultrasondan bakıp gönderiyor normalde detaylı ultrason en kısa 45 dakika sürüyor ama radyoloji uzmanları 10-15 dakika belki o bile yok kızım da ani İlk hamileliğimde yaptırmıştım devlet hastanesinden radyoloji uzmanına çünkü kızım 7 aylıktı ve hala cinsiyetini göstermemişti Ben de sırf cinsiyetini detaylı görebilmek için girmek istedim orada kız olduğunu öğrendim çünkü hiç özele gitmedim ama artık ikinci çocuğumdan itibaren yine özel hastaneye gidiyorum �yi ki de özel hastane
0 oy
(815 puan)
Ne gibi zararı olabilir ki ultrasonun daha da faydası var kesin yaptırın bebeğin iç organlarına bilr bakılıyor 
0 oy
(571 puan)
evet ben cektirdim herhangi bir sorun yok zaten dr istiyor ve onun gözetiminde oluyor 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 530 göst.
0 oy
10 cevap 558 göst.
2 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zeynep_kubra_34 (70 puan) sordu
0 oy
7 cevap 310 göst.
0 oy
5 cevap 120 göst.

651,119 soru

3,427,695 cevap

4,260,244 yorum

184,032 üye

...