0 oy
580 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (337 puan)

Merhaba doktor bana endil ilacini verdi popodan fitil olarak kullan dedi prospektusu okudum hamileler kullanmamalı yazmış daha önce kullanan var mı 

image

Gebelik haftası 13+3

5 Cevap

0 oy
(2 puan)
Ben kullandım 30 haftadan sonra kullanmak zararlı dedi doktorum 
-Reklam-
0 oy
(2 puan)
Ben kullandım 30 haftadan sonra kullanmak zararlı dedi doktorum ama ben içtim fitil olarak kullanmadim
0 oy
(65 puan)
Ben de 20. Haftadan beri kullanıyorum. Şu an 28+6yım. Erken doğum tehlikesi olduğu için kullandım. 20. haftada rahim ağzına dikiş atıldı hatta. Rahim ağzında kısalma mevcuttu çünkü. İlk gebeliğimde de aynı sebepten atılmıştı. Yine endol kullanmıştım. Bir sorun olmadı şükür. 6 saatte bir alıyordum hatta. Akşam dozu çok sersemlik yaptığı için günde 3e düşürdük daha yeni. Ağızdan alıyorum ben ama. 
(337 puan)
Ben kullandım karnim aşırı agirdi kasiklarim karnim sancilandi sersemlik yaptı
0 oy
(280 puan)
Ben de kullandım. 5. haftadan 18. haftaya kadar kanamam oldu. Zaman zaman bıraktırıp zaman zaman tekrar başlatmıştı doktorum kanamalı dönemlerimde. Günde 4 tane içiyordum hatta. Hem kanamayla birlikte çok ağrım oluyordu o ağrıları azaltıyordu hem de rahim kasılmasını engelliyormuş. Prospektüsü ve kötü yorumları okuyunca ben de o ilaçtan korkmuştum ama doktoruma açıkça sordum uzun süre kullanılmadığı sürece bir sıkıntı yok ben seni takip ederek durumuna göre veriyorum zaten dedi. Sizin doktorunuz da mutlaka öyle yapmıştır. Hekiminize güvenin ve ilacınızı için. İnşallah en kısa sürede zor günleri atlatırsınız.
(337 puan)
Kullandım 15 dk sonra şiddetli karın ağrım başladı sanki aşırı ishal olur gibi lavaboya gittim pihtili kan geldi sanki bende tam tersi etki bıraktı canımı çok yakti
(280 puan)
Evet fitil olarak kullanılan bende de ishal yapmıştı. İlacı koyduğum gibi 2 dk içinde tuvalete zor yetişiyordum. O yüzden doktoruma söyledim fitil yerine kapsül ağızdan alınanı verdi rahat ettim. Sizde doktorunuzdan ağızdan olanını reçete etmesini rica edin uygunsa.
(65 puan)
Allah Allah şaşırdım bunu duyunca. Aslında verilme sebebi zaten sancı olmasını engellemek. Belki arkadaşın dediği gibi ishalin sebebi fitil olarak kullanılmasıdır ama kanama olmasını anlamadım.
0 oy
(1,022 puan)
Doktorun vermiş tabiki kullanmalısın onun önerdiği şekilde . Zararı olcak olsa zaten vermez. Bende sancılarım için 2 ay boyunca prospektuste hamileler kullanmamalı denildiği halde kullandığım bir ilaç vardı 6 saatte bir içiyordum.  . Yapcak bişey yok en iyisini doktorlar bilir .

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 60 göst.
0 oy
6 cevap 205 göst.
0 oy
15 cevap 1,518 göst.
0 oy
4 cevap 438 göst.

650,212 soru

3,424,127 cevap

4,256,189 yorum

183,749 üye

...