0 oy
264 göst.
Doğum kategorisinde (42 puan)
Merhaba arkadaşlar 35+3 iken çok şiddetli ağrılarım oluştu ama doğum sancisi değildi çünkü ağrılarım hiç kesilmeden oluşuyordu tahminimce ya yorgunluk ya soğuk aldım . Özel hastanedeki doktoruma gittim yatış önerdi progestan ilaç ile iğne vurulmasını söyledi doğumu geciktirmek için fakat ben yatış yapmak istemedim derken bugün yine dayanamayıp devlet aciline gittim tüm tetkikler yapıldı açılma yok bebek sağlıklı ve nstde ciddiye alınacak sancim da çıkmadı doktora anlattım işte sizden önceki doktor yatış verdi ve doğum geciktirici ilaç yazdı diye.  Devletteki doktor bu ilaçlara gerek yok zaten haftan çok az değil bebeğin bugün bile doğsa prematüre sayılmaz ki şu an doğum belirtin de yok dedi . Ne yapacağımı şaşırdım biri o ağır ilaçları al diyo diğeri alma onermiyoruz diyor . Başına böyle bir olay gelen var mi? 
Gebelik haftası 35+5

4 Cevap

0 oy
(3,685 puan)
Progestan düşük veya erken doğum önleyicidir. Rahim ağzını güçlendirir. Ben haftalarca kullandım o ilacı. 32. haftadan sonra kullanmana gerek yok denmişti. Siz de boşuna kullanmayın bence.
(42 puan)
Ben de bu ilaçları kullansam acaba bu sefer doğum sürecim gereksiz uzar veya doğumum zor geçer diye korkuyorum
-Reklam-
0 oy
(270 puan)
İnşallah ihtuyacin kalmaz ablacım ama korkma bebeğin yeterince büyümüş  en fazla. Bir hafta Sonra doğsa  ciğer geliştirici vurup ameliyata alırlar ben iki ayda 8  paket  bitirdim  yine bebeğimin kesesi patladı. Suyu gidiyor 4 gündür yatıyorum araştırmada doktorlar hepsi ilaçla alalım dediler kalbi atıyor hareket ediyor kiyamiyirum yavruma Allah'ım büyüktür görüyor verdiğim mücadeleyi her seferinde bir sürü doktorla çene yarisiyoruz.  Rabbim dillerini lal etsin bişey demesinler en azından bebeğimin katili olmayayım  rabbim büyük banada dua edin lütfen 

Rabbim sizinde yar ve yardımcınız olsun amin ecmain
(42 puan)
Rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah
(270 puan)
İnşallah haftası çok küçük kurtaramaz kendini diyorlar
0 oy
(3,125 puan)
Bende 25 haftaya kadar progestan ve igne kullandim  agrılarim oldugu haldr kanama yoksa kullanmanin anlami yok.diyerek kestiler canim ilk dogumumda 32 haftalik olmustu suan 33+4haftaligim
0 oy
(1,821 puan)
Genellikle erken doğum veya düşük riski olanlar için ilk aylarda veriliyor veya 2. trimesterda. Ama sizin doğum yakın bence kullanmanıza gerek yok.

655,066 soru

3,442,987 cevap

4,277,180 yorum

185,084 üye

...