0 oy
202 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (39 puan)
Merhabalar. İlk gebeliğim ve hastane çantası hazırlayacağım. Bunun için sosyal medyada çok fazla video gördüm ama hepsi bana abartı geldi. Koca bavullar hazırlanıyor, aylarca konaklanacakmiş gibi davraniliyor... Bana sadece gerekli olacak eşyalar hangileridir? Tecrübeli anneler yardımcı olabilirler mi? Bir de hemşireye verilecek kıyafetler ayrı mı oluyor ? Onun için ne gerekli ?
Gebelik haftası 32

4 Cevap

0 oy
(2,611 puan)
Açıkcasi ben de o koca valizlerden hazirladim 

Malum kiş bebesi battaniye lohusa pijama takimi vs derken poset poset hazirlamaktansa tek valiz yaptim cok da iyi oldu bence doğuma az kaldi yeri belli duruyor oyle
-Reklam-
0 oy
(4 puan)
Merhaba sakın stress olma !!! 

Almanyada yaşiyorum burda hastanede kanama oldugu icin dogum sonrası bezleri getiriyolar bu büyük pedler varya öyle ama ben herşeyi yanımda götürmüşdüm coronadan dolayı yanlız odada oldugum icin ped lazım oldu bana hemsire getirene kadar kendiminkini kullandim 

pjama takımın olsun 2 tane olsun rahat birşey kesinlikle önü düğmeli olanlardan cünki emzirmek icin önü acilabilmeli ve rahat bir terlik ( sampuan falan ben hep götürdüm ama yikanamadim orda sancim cok vardı evime geldim evde yikandim) 

Havlu sen genede götür ve bence önemli seylerden biri resim cekinmek icin telefonun ve şarsın yanında atisdirmalik bisiler işe yarıyior sevdigin seyler bir kagida dualari yazmisdim sancim olunca okumusdum falan 

Iç camasiri götür dis fircasi cremin makyajin falan genelde hastaneden cikarken lazim olacak ve resim cekinirsen günlük nasil hazirlaniyorsan öyle 

Mesela ben 2 gün hic dislerimi bile fircalayamadim cocugum hep agladi kolik sancisiymis o yüzden 

Sana bagli bazilari cok abartiyo ve o ana bagli herseyi hazitlarsin ama yinede yolunda gitmeyebilir sonucda bu dogum sancın oluyio falan esine söyle seni resim ceksin yinede :-) 
0 oy
(111 puan)
Öncelikle malesefki bı valiz birde çanta doluyor heleki kış bebeği olduğu için kalın battaniyesi örgü yeleği vs doluyor vallahi ben kendi hazırladıkları dan yazayım ikinci gebeliğim hepsini tabiki kullanmiyorsun ama herzaman hazırlıklı yedekli gitmek en iyisi . 

Anne için ;

1 tane gecelik önden düğmeli kolay emzirmek için 

1 tane uzun elbise gecelik normal doğumda alttan çok bakılıyor ben komple onunla durmuştum 

1 yelek 

Lohusa pedi , göğüs pedi , göğüs kalkani vs varsa 

Terlik , çorap ,iç camasirlari (emzirme sütyeni ,kilot , emzirme atleti)

Çıkış için kıyafet 

 Bebek için ;

2 adet 5li takım (üst alt zıbın eldiven şapka )

2adet yedek 3lu takim veya alt üst alabilirsiniz

2adet yedek zıbın  

Çorap patik ağız mendili çok amaçlı pamuk ıslak mendil alt açma örtüsü pişik kremi ben emzikte aldım 

Ve kalan yerinize bol bol bebek bezi koyun çünkü günlük nerdeyse 10 bez pisletebiliyor minik 

Hemşireye verilecek 

Hastane çıkışı seti ve 1adet bebek bezi ayrı bı poşet yapın bunu yanınızda kim geliyorsa ona tembihleyin hemşireye versin :) 
(111 puan)
Ayy kalın battaniye ve muslin battaniyeyi unutmuşum
0 oy
(639 puan)

Bence kendi çantanı kendine göre hazırla abartısız hazırladım diyen bile bazen abartılı hazırlıyor doğum çekiminde kullanacağın kıyafetler diyen var o süreçte ben hiç çekim düşünemiyorum şahsen. 

Sana önerim;
Bir takım hemşireye verilecek hastane çıkışı bebek için bir takımda yedek koy patik koyabilirsin kış doğumu olduğu için .
Bir paket bez ıslak mendil pişik kremin olsun 
Her ihtimale karşı pompa bulundur sütun gelmesi için battaniye ve Müslim bez koy 

Kendine bir takım pijama ama alttan giyebileceğim bir tane daha yedek koyabilirsin kanama vs olacağı için
Bir paket depend bez bulundur göğüs ucu kremin mutlaka olsun . Havlu çorap 
terlik bir takim yeterli 
Yedek çamaşır emzirme sütyeni 
Diş fircan çatlak yağın olsun 
Zaten 1 günden fazla kalinmiyor hastanede ben böyle hazırladım kendine alternatif degisebilirsin ama gereksiz bir şey bende taşımak istemiyorum 2 3 takım pijama 2 takım terlik diyenler vardı o kadar gereksiz ki zaten doğum sezeryansa hemen giydirmiyorlar normal doğumu bilemiyorum.

649,139 soru

3,420,077 cevap

4,251,382 yorum

183,471 üye

...