0 oy
705 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (67 puan)
Merhaba. Bebek için emzik ve biberon almak istiyorum. Ne önerirsiniz? Emzikte Philips avaent ile diğerlerinin farkı çok mu belirgin? Biberon cam ağır olmaz mı? Tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim. 
Gebelik haftası 24+2

15 Cevap

+1 oy
(441 puan)
Ben de şurda durayım da senin sayende önerilere bakayım ben de araştırıyorum ne yapacam bilemedim :)
(167 puan)
Yenidogan biberonda lansinoh u tek gecerim. En az gaz yapani. Anne gogsune benzeyeni. Cekimi kolay degil kendi kendine akmiyo meme reddi yapmadi bizde. once cam kucuk olanlari aliyodum sonra plastik olana gectim lazim olursa yine aynisindan alirim. Not: Dr. Brown dan tutun da her markayi denemis senelerce biberon kullanmis biriyim.
(167 puan)
Emzikte avent chicco mamajoo nuk nip wee baby bebedor aklina gelebilcek tum markalari kullandim. Emzik markalari genel olarak hepsi iyi ama farklar var. Chicco nun ucu hafif dokulu, avent damaksiz, mamajoo biraz buyuk, nip kucuk damakli, nuk guzel. Bu tamamen bebege kalmis bisi. Hangisini begenirse kimi bebek kusucak gibi oluyo atiyo ilk cocugum mesela. 2.de zor biraktirdim 2yasinda tum markalari sirayla emdi sık sık ayina gore degistirmistim. Genel olaraj slikon olanlar guzel. Sık degistirmek iyi diyolar cok buyuk paralar odemeye gerek yok bence. Boyutlara dikkat et mesela yenidogan var premature var 0-2 ay minnak emzikler var oncelikli. Sonra duruma gore alirsin. Bide benim dikkatimi ceken mesela ben bi numara kucuk kullandim hep 6aylikkende 0-6 emiyodu 1yasindan sonra 6-12 yi aldi. Ayindan bi ufagini tercih etmisti gidisate bebege kalmis bisi oncelikle baby plus un chicco nun nip in kucuk emzikleriyle baslayabilirsin. Wee bebedor nuk mamajoo buyuk kaliyo 0-6 da olsa. Ben simdi hamileyim nip aldim 2li minicik sapsiz. Gece rahat oluyo takilmiyo sapi. Ilk iki uc ay icin. Sonrasi icin 0-6 gece gunduz wee aldim.
-Reklam-
0 oy
(162 puan)
Biberon olarak da plips avent ve lansiloh  aldim plastik olandan aldim ama bebegim sevmedi gaz yaptı ben de tekrar tommee tippee cam biberon aldim onu kullandı. Emzik olarak wee baby aldim ama onu da tutmadı ben de çok kullanmak istemedim emzigi zorlamadim.
0 oy
(183 puan)
Diğer iki çocuğumu cam biberonla büyüttüm. Şuan hamileyim ve yine cam biberonlar aldım. Daha sağlıklı ve güvenilir.
0 oy
(1,144 puan)

Ben avent aldım ama cam değil, zaten bebislere uygun plastikten üretiliyor, o sebeple içim rahat :) emzik de bibs tercih ettim, kıyafet renklerine göre aldım genel olarak... Birden fazla kullanmayı düşünüyorum tek seferde, eğer severse bebeğim başka renklerini de yedeklerim :)

Aaa bir de göğüs pompası mamajoo aldım, onun içinden de bir biberon çıktı. Aventin suluklarini da aldım. Biberonun iki boyu da var bizde :)
0 oy
(751 puan)
Ben emzikde biberonda wee aldım canım plastik aldım cam almadım biberon ilk etapdada 125 mllik aldım eğer sütüm olursa büyüğe gerek yok diye zaten 4 5 aya kadar 125 ml yetiyo sonrasında büyük alırım diye almadım 
0 oy
(280 puan)
Biberon eğer sütünüz hemen gelirse mamaya gerek kalmazsa zaten kullanmanıza gerek kalmayacak. 6 ay emzirirsiniz sonrada tadım ve ek gıdaya başlayınca kaşıkla ve alıştırma bardağıyla anne sütüne takviye yaparsınız. Biberonlar zaten epey pahalı ve her bebek her biberonu zaten kabul etmiyor. Bence doğumdan sonra mecbur kalırsanız doktorunuzun önerisine göre eşiniz yakın bir eczaneden veya avmden alır gelir. Şimdi sütünüz gelip gelmeyeceği belli değilken almaya gerek yok diye düşünüyorum. 
0 oy
(1,335 puan)
O kadar fazla para vermeye gerek yok wee aldım emzikte biberon da gayet iş görüyo
0 oy
(251 puan)
Biberonda geniş üçlü dr browns aldim hem anne gögüsüne benziyor hem anti kolik gaz oluşumunu engelliyor araştırmalara göre dünyada 1 ci sırada emzik chicco ve bibs aldim emzik kısımları oldukça küçük geldi bana o yüzden tercih ettim küçük oğlumda emzik ve biberon olarak philips avent tercih etmiştim inanılmaz gaz sorunu yaşadık emzikte meme kısmı çok fazla büyüktü bebeğin ağzına verdikçe bebeğim öğürmeye başladı ama her bebek aynı değil tabi kendi için en doğru seçimi bebeğiniz kendi yapacak
0 oy
(144 puan)
Bende eee aldım ilk hediyem diyemi ne almıştım 2 biberon ve emzik vardı hepsini de çok güzel kullandi. Emziği de tuttuu
0 oy
(183 puan)
Cam olsun zaten canım cam sağlıklı. Ben avent tercih ediyorum. 
0 oy
(484 puan)
emzikte philips aldim, biberonda lansinohu tercih edicem. Cam daha sağlıklı ama ağır. Ilk baslarda kesinlikle cam istiyordum ama bebek icin ilk zamanlar icin camin damak yapısına zarar verebilir mi dogru sekilde ağırlığını alip cocuga verebilir miyim emin degilim ama lashinogun biberonu akis hizi acisindan kesinlikle anne memesine daha yakın. Bir cok karsilastirmali video izledim. Size onerim akis hizi yavas biberonlar tercih etmeniz hizli akis biberonlarda bebekler rahat icme konforuna alisinca anne memesini emmek istemiyorlar. 
0 oy
(1,079 puan)
Plips aventin damaksiz emziği kullanıyoruz hem hafif geliyor rahat emiyor tekrar plips aventin cam biberonu birde Dr braws un antikolik cam biberonu nu kullanıyoruz Dr braws u daha çok kullanıyor benm kızım antikolik biberonu almanı tavsiye ederim çocuğu bebek doğduğunda gaz problemi yaşıyor hem cam sağlıklı sürekli kaynatılır 
0 oy
(368 puan)
Ben lansinoh aldım 300 liraya yenidoğan takımı olarak geçiyor üç ağız iki biberonda oluşuyor ama plastiği çok içime sinmedi sanki sıcak su içinde kaynatsaniz eriyecek gibi. Birde alt kısmı beyaz gibi üst kısmı şeffaf herkeste bu mevcut mu bunu öğrenmek istiyorum
0 oy
(378 puan)
Biberon olarak incelikle meme reddi yapmayan kaşık biberon aldım bir de ne okur ne olmaz diye yavaş akışlı meme taklidi gibi olan chicco nun bir modelini aldım. Emzik olarak da küçük olsun diye yine chicconun silikon 0 2 ay uyumlu emziğini aldim
0 oy
(1,113 puan)
Emzik konusuna bebiş karar veriyor canım yani benim öyle olmuştu ☺️ ilk damaklı almıştım almayınca hepsini denedik sonra bakkal memesini almıştı . 

648,285 soru

3,417,086 cevap

4,247,843 yorum

183,254 üye

...