0 oy
197 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (190 puan)
Hayirli gunler..

Sezeryan doğumda genel itibariyle 38. Haftada bebek aliniyor diye biliyorum. Neden 40 haftanin dolmasi beklenmiyor ? Zorunlu sezeryan ve isteğe bağli olmasi bu durumu degistirir mi ? 

Cevaplar icin tesekkur ederim..

3 Cevap

+1 oy
(3,685 puan)
Sezaryen riskli bir ameliyattır çünkü. İlk gebeliğinde normal doğumu bekleyip sancıları başladığı zaman işleri yolunda gitmeyen anneyi zorunlu acil sezaryene alırlar. O annelerin sancıları geldiği için bebek doğması gereken zamanda doğar. Bu bebek için iyi şeydir.

Ama bu ameliyat uzun süre annenin açılma yaşamadığı, bebeğin ters geldiği veya bebeğin nabzının düştüğü durumlarda yapılır. İsteğe bağlı sezaryende ilk gebelikte 39, diğerlerinde 38. haftada alınır bebek genelde. Sezaryen yerinde incelme, rahmin sezeryen kesisine doğru kayması, rahimde yapışma gibi riskler nedeniyle bebeğin haftasının dolması veya annenin sancılarının gelmesi beklenemez isteğe bağlı sezaryenlerde. Bu arada bebeğin eşinin yani plasentanın rahme zarar verme durumu genelde geçirilmiş sezaryen ameliyatlarının bir sonucudur. Gelişmiş ülkelerde isteğe bağlı şekilde yapılmaz kolay kolay. Ancak ülkemizde özel hastaneler nedeniyle ele ayağa düşmüş durumda. %57'lik oranla Avrupa'da sezeryen ameliyat konusunda birinciyiz.
(190 puan)
Evet maalesef soylediğiniz gibi. En basindan beri bende istemedim fakat bel kaymasi olduğundan doktor riske girmek istemiyor. Allah hepimizin hakkinda en hayirlisini versin.. Ayrintili cevabiniz icin de cok tesekkur ederim..
(3,685 puan)
Disk kayması mı? Bende de var ama ben normal doğum yaptım. Yani öyle çok ciddi boyutta değil ama ev temizliği falan yapamıyorum. Yer silme, ev süpürme gibi. Yapınca yatmam gerekiyor. Veya çok kilo almamam gerekiyor. Ama elhamdulillah normal doğum yaptım. Başka doktorlardan da fikir alabilirsiniz. Sağlıkla kavuşun.
(190 puan)
Evet omurlarda var sorun. Sizin yorumlarinizi daha once de okumustum birkac kez. Cok guzel anlatmissiniz normal doğumu. Pazar gunu sonuclarimi alip gidicem insaallah, son kararin normal doğum yonunde olmasini bende cok istiyorum. Ayni durumda olup, normal doğum yapmaniz beni daha cok gayretlendirdi. Makedonya'da yasiyorum, maalesef doktor secenegimiz cok fazla yok. Devletler burda kominizm zamanindan kalma, sağlikli girip hasta cikiyoruz. Özel hastanede tecrubesine guvendiğimiz bir doktora gidiyoruz. Allahu Âlem insaallah hayir olur hepimiz icin..
(3,685 puan)
Anladım. Ülke itibarıyla durumunuz biraz hassasmış. İnşallah doğal doğumu önceleyen bir hekimdir karşılaştığınız :) Sağlıkla, istediğiniz gibi ilerlesin her şey inşallah.
(190 puan)
Güzel temennileriniz icin cok tesekkur ederim :) Bilmukâbele..
 
En Güvenilir'e emanetsiniz..
-Reklam-
0 oy
(149 puan)
Doğum başlamadan bebeği almak için eğer sancın başlar ve suyun gelirse bebek daha riskli bir ortamda olacak doktorlar da bunu göze alamıyor 
(190 puan)
Anladim canim cok tesekkur ederim.
0 oy
(3,319 puan)
Beklenebiliyor sikinti yoksa. 2.de beklenmiyor ama ilkte bi sorun yoksa beklenebilir. 41de bile sezeryan olan var bebek normalle dogmayinca acil sezeryan. Benim doktorum ilkinde sonuna kadar beklemek.istedi. 39+2de nisanim geldi oyle sezeryan oldum
(190 puan)
Cok guzel olmus sonuna kadar gidebilmeniz masaallah. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 129 göst.
4 Aralık 2023 Doğum kategorisinde 13fundq (6 puan) sordu
0 oy
1 cevap 259 göst.
10 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eeeeee (802 puan) sordu
0 oy
3 cevap 499 göst.
17 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde Hatice80. (157 puan) sordu
0 oy
5 cevap 230 göst.

651,221 soru

3,428,119 cevap

4,260,665 yorum

184,063 üye

...