0 oy
474 göst.
Doğum kategorisinde (52 puan)
kapalı
MERHABA ARKADAŞLAR BEN 45 GÜN ÖNCE DOĞUM YAPTIM BEBEĞİM MAŞALLAH ÇOK İŞTAHLI SÜTÜM YETMİYOR BEBEĞİM İKİ GÖĞSÜMÜ DE BOŞALTIYOR GÖĞSÜM YUMUSAYİNCA COK HUYSUZLANİP AĞLIYOR DOKTORUMUZUN TAVSİYESİ ÜSTÜNE MAMA TAKVİYESİNE BAŞLADIK GÜNDÜZ SÜREKLİ EMZİRİYORUM AÇ KALDIĞI İÇİN UYUMUYOR AMA BEN DİRETİYORUM SÜT YAPACAK ŞEYLER YİYORUM SÜREKLİ ÇAYLAR BİTKİSEL ŞEYLER VS AMA SÜTÜM ANCAK GECEYE KADAR YETİYOR SONRA GÖĞSÜM İYİCE YUMUSUYOR BİRKAC SAAT İCİNDE DOLMUYOR YA DA UYUMAM GEREKİYOR SUT ARTİRİRCİ DAMLA VS BİRCOK SEY DENEDİM AYNİ SORUNU YASAYAN VAR Mİ SIK SIK DA EMZİRİYORUM YOK YİNE AYNİ BANA YARDİMCİ OLUR MUSUNUZ OLMAYINCA OLMUYOR MU ACABA?
Gebelik haftası 38
Kapatılma nedeni: Doğum ve doğum sonrası konularını sol üstteki menü kısmından gebelik dışı soru-sohbet veya bebek bakımı bölümünde açınız.

15 Cevap

+1 oy
(79 puan)
Sütum yetmiyor diye düşünerek Strese girmişsin.Ve stres bebeğe geçer..oncelikle bu düşünceden vazgeç sütun yetiyor .Göğüs yumuşaması içi boş , sert oluşu dolu demek Değildir. Bu yumuşaklık Göğsün terbiye olmasi demektir. Bebek gaz sancısı çekiyor ondan huysuzluk yapıyor olabilir .Bazı mamalar ve hazırlanış şekli onda gaz olustrmus olabilir diye düşünüyorum.
(52 puan)
Çok teşekkürler gazini çıkartıyorum ama bazen sıkıyorum çok zor geliyor sütüm
(79 puan)
Sıkma miktarı ile emme miktarı farklıdır.rahat olun..
(58 puan)
Bebeğin emmesi ile sizin sıkmanız asla bir olmaz. Göğüs masajı deneyin bol bol sıcak duş alın en önemlisi dinlenin sütünüz yetiyor bunu asla unutmayın. bebekler sadece aç oldukları için ağlamaz sizi özlüyor da olabilir. Bol bol göğsünüzde çıplak yatırın size de iyi gelecek
-Reklam-
+1 oy
(92 puan)
Bende ilk kızımda o hatayı yaptım.

Sakin olmalısın, bebekler sadece aciktigi için ağlamaz. Bende senin gibi ağladıkça emziriyordum.

İlk on_onbes dakikada doyar bebkler mideleri küçük olduğu için. 

Gaz probleminden kaynaklı ağlamalar çok olur bu aylarda. Bunun için gaz masajları egzersizler yaptırmalisin bebeğe yavaş yavaş.nasil büyük insanlar hareketsiz kalınca gaz oluyorsa bebeklerde emekleyene kadar gaz problemi devam eder.

 Eğer bebeğin kilosu iyiyse sütun yetiyor demektir. Bunu unutma.
(92 puan)
Hatta bir süre sonra gaz probleminden meme reddi yaşadık. Zorlu bir sürecti insan yaşamadan tecrübe edemiyor malesef.
(312 puan)
Songule yüzde yüz katiliyorum. Yazdıklarınızı okudum yuksek ihtimal bebeginizde gaz problemi var. Ve o yüzden sürekli memede kalmak istiyor. Aynı şeyi yaşadım kızım hem cok istahliydi hem gazdan dolayı hep meme isterdi. Ben çareyi gaz damlası sap simpleks ve gaz masajlarinda buldum.  Siz gazını çıkarıyor sanıyorsunuz ama daha kalıyor midesinde ve bagirsaklarinda. Kiraz çekirdeği yastığı almisti annem emerken isitip kasiklarina koyuyordum ve gobegine masaj yapıyordum.
+1 oy
(804 puan)
Emdikten sonra kac ml mama yapip veriyosun ne kadarini yiyo mesela ac kaliyosa eğer burdaki olcuden anlarsin doktorda bu yontemi onerir
0 oy
(315 puan)

image

bundan kullandınız mı ben günde bir bardak bundan içiyorum 
(52 puan)
Evet bugün kullandim iki gogsumde boşalıyor ondan sonra huysuzlanmaya başlıyor gazini cikartiyor ama yine ayni
(315 puan)
Sen bunu düzenli kullanmaya devam et canım eğer bulabilirsen 6 adet ayva kabuklarını soy küp küp doğra biraz tarçin biraz zencefil biraz karanfil pekmez limon tuzu 3 litre su kaynat ondan sonra her gün yemeye çalış buda süt yapıyor herşeyden en önemlisi stresten uzak dur
0 oy
(70 puan)
Öncelikle sakin ol canım ,sütü etkileyen şey stres. Bunun dışında tavsiyem şu; şimdi yanma olup süt gelince ilk etapta akiskandir yağlı olan kısmı sondadir ikinci görüşe geçmeden ilkinin bittiğinden yüzde 100 emin olmalisin. İkincisi uykü da çok önemli yardımcı olanın yoksa bu da sütü azaltir bol bol su marul az sekerli hoşaf ve yesiilik tuketmelisin .yabancı kimselernin yanında bebegini emzirme,nazara inaniyorsan. Yine sütüm yok diyip üzülme belki de vücut bu kadar uretiyordur,gece mama verirsen çocuğun gazını almayı unutma ve daha uzun uyumasına vesile olursun.birde  sana önerim emzirme sonrasi tahiyyat süresi Ayet-el kürsü okuyup gosgunu sivazla.
(52 puan)
Teşekkürler denicem mutlaka
(58 puan)
Nazar olayına kesinlikle katılıyorum birde çevre veya doktorunuz sizi strese koyuyor olabilir kendinize ve sütünüze güvenin.
0 oy
(1,558 puan)
Stres den azalıyor olabilir öncelikle stres yapma. Günlük bez alımın ne kadar çişli bez sayısı. Günlük su tüketimin ne kadar

Ebemizden öğrendiğim kadarıyla bol su içmelisin çünkü içtiğin su öncelikle senin vucüdunu karşılar yeterli olduğu zaman artık süte döner demişti. Günlük 3 litre su tüketiyorum hesaplayarak gitmiştim ki artık bi zaman sonra alışkanlık oluyor vucüdun istiyor suyu. 

Süt arttırmak için de rezene tohumu çayı değil hiç fayda görmedim direk tohumu demledim yemekten hemen sonra içtim 2 vardak da su içerdim sütüm bittiğinde sıcak duşa girerdim. Sütüm dolardı. Boş zamanlarda da fındık ceviz ve siyah yumuşak hurmalardan yerdim bulgur pilavı zaten bilmeyen yok 
(52 puan)
Her yolu denedim ya hurma bulgur pilavi vs bircok sey
(1,558 puan)
Şişli bez sayın ne kadar dolu dolu
0 oy
(67 puan)
Bol bol su için emzirirken de su için hurma da süt yapar, 
0 oy
(19 puan)
Dere otu yiyin birde ılık sütün icine yaş incir atın biraz bekledikten sonra incirleri yiyin bulgur pilavı tuketin 
0 oy
(1,027 puan)
Göğüslerinin yumuşak olması sütün olmadığı anlamına gelmez canım benimde kızımda yumuşak olurdu ama sıktığımda bakardım süt geliyor birde gece daha sık emzir geceleri süt hormanları daha çok salgılanırmış ve stres yapma stres yaptıkca sütün çekilir 
0 oy
(11,286 puan)
Dut kurusu sütü artırır ams siz böyle yetemiyorum diye strese girerseniz Allah korusun olan da azalmaya başlar 
0 oy
(36 puan)
Hamile olduğum için araştırma yapıyorum sütün çok olması için düzenli uyku ve bol su tüketimi gerekiyormuş sütü yapan su oluyormuş YouTube Aybüke derin videolarına bir göz at derim
0 oy
(47 puan)

image

kesinlikle bu çayı tavsiye ederim cnm öyle güzel süt yapmistiki bnde artiyodu bile sütüm 
0 oy
(665 puan)
Bol su ve herşeyi yiyin güzelce. Üstüne Solgar marka bira mayası hapı var ondan iki tane için  bebek uyuyunca uyuyun. Nasıl doluyor görün. O haptan günde 6tane içilecek sabah iki öğlen iki akşam iki. Doktor önerili. Ben kullandım 1 yaş sonrası çok fydasını gördüm. Normalde vardı 1 yaşından sonra azalmaya başladığında aldım çok iyi geldi. 
0 oy
(83 puan)
Çok fazla stres yaptığın için sütun git gide azalır bebeğin sürekli aglamasi ve huzursuz olması da sadece açlığa bağlama gazı olabilir zaten gaz problemi çok fazla cocuklarda sütü verdikten sonra gazını çıkartıp onu bı güzel masaj yap bu ona iyi gelecek ve korkma memenin yumuşaması sütun olmamasina bağlama ben ilk oglumda çok fazla meyve suyu tükettim ise yaradimi yoksa varmiydi onu bilemem rezene çayıni da tükettim inan işe yaramadı sadece stres yapmicaksin ve bol bol sıvı tuketeceksin .
0 oy
(3,667 puan)
Süt yetmiyor diye bir şey yoktur. Sen emzirdikçe meme süt üretir. Memelerinin yumuşaması da süt olmadığı için değil memelerin terbiye olduğu içindir. Bazılarının (örnek ben) 9 ay oldu sağ göğsüm hâlâ terbiye olmadı. Boşalsa da taş gibi, sert... İçi boş ama yumuşak değil. Yumuşaklığa aldanma. Sen bolca emzir ve kendini sütüm mü yok ki acaba diye gereksiz strese sokma. Ayrıca o aylarda bebekler hep memede yaşamak isterler. Gaz çıkarırlar, güvende hissederler. Arada memede ağlamaları da normal. Bu arada en iyi süt arttırıcı şey durmadan emzirmek ve bol su tüketmektir. Yemekle falan süt artmaz. Sağlıkla büyüsün.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 152 göst.
0 oy
2 cevap 418 göst.
5 Ağustos 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gul234asi (4 puan) sordu
0 oy
2 cevap 212 göst.
2 Ağustos 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elvin sena (8 puan) sordu
0 oy
0 cevap 137 göst.

650,024 soru

3,423,446 cevap

4,255,352 yorum

183,713 üye

...