0 oy
139 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (25 puan)
23. Haftadayım üç gün önce detaylı ultrasonda kalpte ARSA saptandı. Daha önce de kalpte ekojenik odak yani parlaklık çıkmıştı. Ama ikili tarama temiz olduğundan ve bebek sağlıklı olduğundan parlaklığın tek başına anlamı yok dedi doktorum. Şimdi parlaklığın üstüne ARSA da eklenince NIPT testi önerdiler. Down sendromu ihtimali olabilirmiş. Testi yaptırdım ben de kan sonucunu bekliyorum 3-4 güne çıkacak sonuç. Daha önce bu durumu yani ARSA teşhisini yaşayan duyan var mı, ya da NIPT testini yaptıran var mı ? 

Daha önce de sordum kimse cevap vermedi lütfen duyan yaşayan varsa yazabilir mi endişeliyiz ..

(İkili tarama temiz, burun kemiği var, ense kalınlığı yok, kalpte ekojenik odak(parlaklık) ve ARSA teşhisi var, bu ikisi dışında bebeğimizin her şeyi normal)
Gebelik haftası 23+0

1 cevap

0 oy
(8 puan)
Merhaba aynı teşhis koyuldu bugün dna testi verdim sizin sonucunuz nasıl çıktı
(8 puan)
O kadar Duymaya ihtiyacım  vardı ki teşekkür ederim hiç aklımızda yokken 2 gündür neye uğradığımızı şaşırdık şimdidie test sonucu için 15 gün beklicez iyice stres olduk çok sağolun inşallah sizin gibi hayırlı haberler veririm ben de size
(25 puan)
Profesörlere perinatologlara danışınca işin aslını öğrenince rahatlamıştım hiç endişe etmedim test için kan verdim sonra unuttum sonucunu falan. Soğuk kanlıyim biraz da. Ama eşim çok etkilenmişti çok dağılmıştı, bi yandan onu teselli etmek yormuştu beni. O psikoloji çok yoruyo. O yüzden normal hayatınıza dönüp bunları düşünmemeye çalışın bebeğinize alışveriş yapın hazırlıklarınıza devam edin, o 15 günü en az stresle geçirmeye çalışın. Gerçekten endişe edilecek bişey yok. Detaylıda hiç bir sorun çıkmayan gebelerde de down riski var. Risk aynı risk. Hayırlı haberi alıp oh çektiğinizde bana da yazın :)
(8 puan)
Allah razı olsun ben sözde psikologum ama kendi psikolojim o kadar kotu ki  özel eğitimde downlu çocuklarla calsııyoruz o yüzden daha da etkilendik yazdıklarınız için çok çok teşekkür ederim inşallah ilk size yazıcam dualarınızı eksık etmeyın sızde saglıkla buyutun inşallah
(25 puan)
Dualarım sizinle..
İnşallah
(8 puan)
Dna sonucum temiz çıktı çok şükür haber vermek istedim:)Dualarınız için allah razı olsun çok teşekkür ederim
-Reklam-

648,292 soru

3,417,151 cevap

4,247,893 yorum

183,259 üye

...