0 oy
141 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (94 puan)
Kızlar 20 haftalık hamileyim tarama detaylı usg hepsini yaptırdım fakat şeker yüklemesi hakkında bilgim yok kaçıncı haftada yapılıyor ve yaptırmalımıyım aranızda yaptırmayan varmı ?
Gebelik haftası 20

4 Cevap

+1 oy
(4 puan)
Şeker yüklemesi için aç karna yüksek dozda bir şurup iciriyorlar. Ve tam bir saat sonra kan alıyorlar. Açlık ve tokluk şekeri ölçülüyor. Ben son beş dk kala dayanamadım kustum. Ve sonrasında aslında onca eziyet çekmeden de o ölçümü yapabildiklerini öğrendim. Aç karna sağlık ocağına gidip gizli kan şekerini gösteren bir değer var ona tek bakıyorlar. Ordan çıkıyor. Sana tavsiyem önce doktoruna danışman ve gerekmedikçe kan testiyle bunun sonucunu öğrenmen.
(94 puan)
Peki sağlık ocagında bakılıyor mu buna hani önce orda baktırsam eğer gerek duyulursa hastaneye gitsem böyle olurmu
-Reklam-
0 oy
(463 puan)
Gende 24 28 arası istiyor doktorlar. Yaptırın basit bir şey ayrıca gebelik şekeriniz varsa öğrenip önlem alırsınız. Şeker yüklemesi İki dilim baklava yemekle eşdeğer. 
(94 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(1,624 puan)
Canım ben kendimden örnek vereyim. 26. Haftada doktora gittim şeker yüklemesi yapcakmısınız dedim doktora oda ilk önce açlık tokluk şekerine bakalım ona göre karar veririz dedi. Açken kan verdim sonra gidip bişeyler yedim 1 saat sonra tekrar kan verdim değerlerim normal çıktı şeker yüklemesine gerek yok dedi doktorum. Fazla kilo alımımda olmamıştı. Yani doktor yönlendirmesi en doğru sonucu verir 
(94 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(270 puan)
Ben yaptirmadim canım doktorum gerek görmedi açlık tokluk sekeri ne bakıldı sadece bütün doktorların önerdiği zorunlu biseu değil doktorum risk görseydi yapardı ama riskim yoktu sukur
(94 puan)
Teşekkür ederim

İlgili bir soru bulunamadı

651,563 soru

3,429,491 cevap

4,262,066 yorum

184,155 üye

...