0 oy
379 göst.
Doğum kategorisinde (202 puan)
Lohusa pedi kaçtane koyayım kaç alt iç çamaşırı bebek bezi kaç tane ve kendime şampuan almalı mıyım devlette duş alınır mı ilk gebelik bilgim yok
Gebelik haftası 36

5 Cevap

+1 oy
(60 puan)
Ben bugün hazırladım çantamı :) 

Bebek için 

Önce bebeğin odaya getirirken sarılacak olan battaniyesini kare şeklinde açtım; içine en alta bebeğin hastane çıkışının şapkasını eldivenini ve önlüğünü koydum üzerine alt üst takımını onun üzerine içlik zıbın takımını iç içe kolay giydirilecek şekilde geçirerek koydum  en üste bez ve agız mendili koydum onu bohça halinde sardım direk hemşireye vermek için. 

Bebeğe harici 10 tane bez ıslak mendil ve pişik kremi koydum. 

Bir tane 5'li takım (alt , üst , eldiven , şapka , önlük ) koydum

Bir tane tulum (eldiveni ve bandanası)

Bir tane içlik zıbın takım 

Bir tane uzun kollu zıbın 

İki tane çorap 

Kalın battaniye koydum 

Kendim için de 

Bir gecelik 

Bir pijama takımı

3 tane iç çamaşırı

Bir tane emzirme sütyeni 

Göğüs ucu kremi 

Göğüs kalkanı

2 tane Çorap 

Kalın hırka 

Terlik 

İki tane hasta bezi 

ped paketi 

Plastik bardak

Peçete 

Diş fırçası diş macunu 

Tarak koydum 
(202 puan)
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(17 puan)
Ben 2 takım gecelik koydum alt üst pamuklu takım ne kadar rahat giysi o kadar iyi olur. Bebek bezi 10 tane falan koydum 1paket ped koydum 3 adet iç çamaşır koydum çorap ve hırka koydum çünkü kış bebeği hastane ne kadar sıcak olsa da yeni doğum yapan birisinin üşütmemesi lazımmış. Benim de ilk dogumum Allah'ın izniyle son haftam. Islak mendil peçete havlu falan da unutma yine de yanında bulunsun. Benim aklıma gelenler bunlar 
(202 puan)
Çok teşekkür ederim canim sağlıkla Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah benim de kalan 3 4 haftam sağlıkla ve hızla geçer
0 oy
(194 puan)
Ben pedin hepsini koydum zaten 8 adet var fazla olsunda eksik olmasın modundayim ama ilk doğumda sadece 3 adet kullandık cocuk bezi 10 15 yeter 2  yada 3 gün kalınıyor genelde duş alabiliyorsun ama her doktor izin vermiyor sezeryan dikisiniz olacaksa  mesela su geçirmez bant alırsanız duşa izin var iç çamaşırı 4 adet alt üst takım sütyen 2 gecelik takımı 3 adet koydum onlar yeterli oldu çocuğa 4 normal takım koydum eldiveni çorapı atleti dahil iki battaniye koydum biri penye hemşirelere bebeğin kıyafeti ile penye battaniyeyi veriyorsun giydirip sarıp veriyorlar bebeği mama alman gerekebilir ilk gün sütun gelmezse bebek acıkır biberon yanında olmalı kaynatılmış temizlenmiş şekilde bitter cikolata ve kahve narkozu atman için kullanman gerekebilir ben ketil bile koydum kahve için sıcak su yaptım mamada kullanmak zorunda kaldım sürüm gelmedi terlik koy kendine çorap koy yelek koyabilirsin 
(194 puan)
Özel hastane değilse nevresim havlu koy kendine
(202 puan)
Kizlar çok teşekkür ederim aklımda olmayan şeyleri söylediniz
0 oy
(212 puan)

Bebek için 20 adet Molfix bebek bezi 4 takım ikisi tulum ikisi zıbın takımı kalın battaniye müslim battaniye kundak üç adet çorap zeytinyağlı ıslak mrndil slepynin...kendime iki tane korse biri belden lastikli biri külot tarzı göğsümun altına kadar üç adet külot 7 adet hasta bezi Orkid terlik pijama takımı polar yelek...polar esortman yün kazak iki adet çorap havlu peçete kahve makinası sallama çay kahve bardak sallaama çay kaşık şeker çünkü sezeryan olcam o yüzden kahve bukundurmam lazım anesteziyi atmam icin...hemşirenin eline vermek için ufak. Çantaya bebek polar battaniye arasina zıbın takımı bı tane bezini kendime hasta bezi koydum yarın sezeryan olabilirim sağ salim kucağımıza alalım inşallah 

(263 puan)
Korse ben ilk sezeryan takmadım hiç, dikişlerin üzerine takmaya korktum acıkcası, zaten  doktorlar da hiç önermiyor korseyi, vücüt zaman içerisin de kendini toparlıyor diyorlar, yani yani çok bir faydası olmaz diyorlar, ama normal doğum da şişliğin daha çabuk inmesine yardımcı oluyor bence annelerimiz eskiden kuşak bağlarlarmış sıkı sık doğumdan sonra Bi bildikleri vardır, ama sezeryan sonrası bence 1 40gün bekle bence, sonuçta ameliyat okuyorsun ve bişeylere zarar verebilir.
(750 puan)
Bende sezeryan olucam üstüne bişey değcek diye korkuyorum korseyi geçtim :)
(212 puan)
Çiğdem ata tamam canım korseyi takmam haklısın çok teşekkür ederim ♥️
(212 puan)
Gözde mina takmiyim madem çok sağol canım benim♥️
(212 puan)
Hepimiz sağ salim kucağımıza alalım inşallah bebisleri ♥️
0 oy
(1,605 puan)
Depend 7 tane vardı benim hepsini kullanmadım. Hepsini al yanına yine. 5 tane filan kullandım. Sonra gece pedi kullandım. Ben iki pijama takımı değiştirdim. Ama yedekte bikaç tane alt pijama fazla olabilir. Üstüne kan çıkarsa filan. Alt iç çamasırı 3 tane koymuştum ben. Yetti bana. Depend varken çamasır giymedim zaten. Bebek bezi de onbeş tane filan al. Fazla dursun. Duş almazsın eve gelince yıkanırsın. Bence şampuana gerek yok. Ben de devlette doğum yaptım. Bi de çantana kuru incir hurma gibi şeyler de koy canım. Hem bağırsaklarına iyi gelir hem süt yapar. 
(263 puan)
Onları yemeye izin veriyorlar mı peki kuru incir falan ben sezeryan yaptığımda sadece hoşaf birde petibör ve çorba vermişlerdi, birde tuvalete çıkmamı beklediler ne yedim ki nasıl çıkayım dedim bende :) tuvalete çıkmadan da taburcu etmiyorlar, ikinci doğum olucak benim hemen çıkmak istiyorum kızım bensiz duran Bi çocuk değil, onu çok kafama takıyorum yada hastaneye yanımda götürcem, yavrum şimdiden söylüyorum ara ara onu bıraktım sanmasın die 3yaşında olucak, babam doğursun kardeşimi o kalsın hastane de diyor :)
(1,605 puan)
Ben normal doğum yaptım canım. Doğumdan çıkınca hatta ciğer yedim. Bilmiyorum sezeryanda izin vermiyolar mı bişi yemeye.
(1,605 puan)
Ay kuzum ya kıyamam. Benim de ikinci doğumdu. Doğum yaptığım gün annem hastaneye getirdi oğlumu. Hiç ayrı kalmamıştık. İlk defa o gece ayrı kaldık mecbur. Diğer gün de taburcu oldum çok şükür.
(263 puan)
Sezeryan da pek bişey yemeye izin vermiyorlar canım, yani bana vermemişler. İnşallah beni de ertesi gün taburcu ederler normal de 2gün tutuyorlar ama bazı doktorlar tuvaletini yapıcan 1gece tutuyorlar mış bakalım, inşallah çok kalmak zorunda kalmam, rabbim güzel ayrılıklar versin ama insan evladından hiç ayrı kalmamışsa da hem vicdan yapıyor hemde aklın fikrin hep onda kalıyor.
(1,605 puan)
Doğrudur canım hiç bilmiyorum sezeryanda nasıl oluyo. Normalde yeme içme serbest. Hatta ebe dedi ciğer yada kırmızı et ye ki çabuk toparlan diye. Sen de sağlıcakla al inşallah bebeğini kucağına. Evdeki çocuktan ayrı kalmak da gerçekten çok zor. Annemi arayıp durdum o gece. Foto at diye kadını yedim bitirdim.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 307 göst.
3 Ocak Doğum kategorisinde Guifyu (96 puan) sordu
0 oy
2 cevap 219 göst.
0 oy
9 cevap 276 göst.

650,060 soru

3,423,592 cevap

4,255,526 yorum

183,722 üye

...