0 oy
110 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (15 puan)
Selam kızlar 11+5 haftalık ikizlere hamileyim doktorum ikili üçlü tarama olmuyor seni perinatoloji bölümüne yollayacağım dedi sorum şu perinatoloji ile detaylı ultrason aynı şey mi ? Ben Bandırma'da yaşıyorum bunun için balıkesire gitmem gerek eğer aynı ise Bandırma'da detaylı ultrason baktıracağım 
Gebelik haftası 11+5

5 Cevap

0 oy
İkiz gebeleri çoğunlukla böyle şeyler perinatoloji takip ediyor 
(15 puan)
Peki bu tek seferlik mi oluyor hamilelik boyunca mı acaba sanırım detaylı ultrasonla aynı şey değil
(183 puan)
Çoğul gebeliği perinatoloji ve riskli gebelikleri taip etmek ile sorumlu bölüm. Benimde riskli gebelik olduğu için gebeliğim ilk başlarından beri paranotoloji ve kadın doğum takip ediyor. İhmal etmeyin. Sürekli diye sormussunuz onu doktorunuz zaten size söyleyecektir.
-Reklam-
0 oy
(11,311 puan)
Periantoloji riskli gebeliklere bakan bölümdür. İkiz olduğu için sizi oraya yönlendirmiştir. 
(15 puan)
Peki bu tek seferlik mi oluyor hamilelik boyunca mı acaba sanırım detaylı ultrasonla aynı şey değil
(11,311 puan)
Yok detaylı ultrasonla aynı şey değil kadın doğumun farklı bir dalı olarak düşünün. Ama sizin doktorunuz ne açıdan söyledi onu bilemem
0 oy
(4,622 puan)
Hastaneden hastaneye değişiyor bu canım. Benim gittiğim hastanede detaylı ultrasona perinatoloji bölümünde bakılıyor. 
(15 puan)
Teşekkür ederim sağolun
(4,622 puan)
Rica ederim..
0 oy
(880 puan)
Bana da doktor aynı şeyi söylemişti testler yapılmadı ama kendisi USG baktı sonra perinatolojiye 19.hafta gittim detaylı USG baktı, 29.hafta tekrar yönlendirdiler bebekler yeterli beslenemiyor diye zaten erken doğum riskimde vardı 34. Haftaya kadar hem prof hemde kendi kadın doğum uzmanım takip etti 34 haftalıkken doğum yaptım.
(15 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(94 puan)
Selam. Malesef yanlış bilgiler verilmiş. Perinatoloji kadın doğumun farklı bir dalı değil, aksine kadın doğum kısmındaki "Doğum" dalı oluyor. Yani kadın doğum doktoru sınava girip perinatolojiyi kazanıyor ve 5 sene de bu üst uzmanlık alanını okuyor çalışıyor. Başarılı olursa "perinatoloji uzmanı" ünvanını alıyor. Genelde riskli gebeliklere bakmakla birlikte çoğul gebeliklere de bakıyor. Aslında kadın doğum uzmanının yeterli olmadığı kısımda devreye perinatoloji uzmanı giriyor. 11.haftada detaylı ultrason yapılmaz. Ancak çoğul gebelik olduğu için ve ikili üçlü dörtlü testlerin hatta nipt testinin (fetal dna) yapılamayacağı için sizi perinatolojiye yönlendirmiş. Gözünüzü korkutmasın. Ben riskli gebelik olmadığı halde detaylı ultrasonu perinatoloji uzmanına yaptırdım içimin rahat etmesi için. Siz de perinatoloji uzmanına giderseniz daha iyi olur bence. 
(15 puan)
Teşekkür ederim sağolun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 59 göst.
0 oy
9 cevap 267 göst.

651,507 soru

3,429,325 cevap

4,261,849 yorum

184,139 üye

...