0 oy
291 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (237 puan)
Kızlar bugün doktor sordu hangisini istiyorsun diye. Ben ikisinden de korkuyorum dedim :)) ama bidahaki kontrole kadar karar ver dedi iyi düşün dedi. Ama bilmiyorum normalden çok korkuyorum ben doğuramam gibi geliyor ztn tüp bebek gecmisim var zor elde ettik bebeğimizi yani çok uğraşlar verdik sonra rabbim kendiliginden verdi Cok şükür. Son günlerimize yaklaşıyoruz ve benim hiç bir fikrim yok size sormak istiyorum sezeryan sogum mu yoksa normal doğum mu. 
Gebelik haftası 34+3

8 Cevap

+3 oy
(3,675 puan)
Garip buluyorum ben bu soruları. Birinin adı "doğal doğum, normal doğum." Diğerinin adı ise "sezaryen ameliyatı, acil doğum müdahale ameliyatı..." Her şey daha isimlerden bile belli değil mi... Kadın fıtratı normal doğuma, normal doğum kadın fıtratına müsaittir. Her şey yolunda gidiyorsa elbette ki doğal normal doğumu tercih etmelisiniz... Diğeri tercihe dayalı bir alternatif değil. Bakma sen özel hastanelerin tercihe sunduğuna.
-Reklam-
0 oy
(48 puan)
Ben zorunlu olarak sezeryan oldum keşke normal olsaydı. Sezeryandan sonra 3 hafta kendime gelemedim ayaklandım ama bel ağrısı çok kötüydü ve ameliyattan sonra öksürük tutuyor her öksürüdugumde dikiş yerim inanılmaz şekilde ağrıyordu suan hatırlayınca bile çok kötü oldum. 
0 oy
(42 puan)
Aslında seçme şansınız pek yok doğumda benim normal doğum istedim 8saat sancısı çektiğim açılmam da oldu ama bebek kordona dolanmış diye son dakika sezeryanla oldu. Şimdi ikinci gebeliğim 16 günüm var tek korkum sezeryan.  Keşke normal olsaydı resmen iki doğumu yaşadım ilkte ama seçme şansım olsaydı normal isterdim.
0 oy
(358 puan)
Ben sezaryen doğum oldum tercih değil Di benim doğumun geç oldu açılmam falan hiç bir belirti yoktu normal doğum dan çok ama çok korkuyor dum yapamam bebeğe bir şey olur diye nasip sezaryen oldu öyle abarttıları kadar zor değil kötü değil düşüncesizce davranıp insanları boşuna korkutuyor lar hiç pişman değilim dikkat edersen kendine iyi bakarsan bir hafta bile sürmez ayaklanman ben dikkat etmedim ilk üç günüm o yüzden kötü geçti çok dar giyindim korse taktım dikişleirmi zorladı ama sonrası 1 buçuk hafta sonra turp gibi oldum maşallah

normal doğum ihtimalin varsa tabiki normal doğum en iyisi ama sezaryen de o kadar kötü değil 
0 oy
(34 puan)
Evet normal zor ama bence sonrasj icin deger benimde ilki cok cok zordu allah nasip ederse bu da normal olacak bakma oyle valla bnde cok korkym ama allah yardmci oluyor❤️ rabbim sag salim kucagimiza almayi nasip etsin
0 oy
(686 puan)
 Valla herşeyim yolunda giderse kesinlikle normal doğum istiyorum. Bundaki kararlılığımıda doktora söyledim. İlk doğumum olacak bir de. Ne kadar acı çekeceğim umurumda bile değil. Normalde birçok Avrupa ülkesinde sezeryanı çok zorunlu kaldıklarında, ölüm kalım meselesi olunca yapıyorlar. Ama maşallah bizim ülkede çoğu doktorun kolayına geliyor sezeryan. 
0 oy
(92 puan)
Normal doğumda sancı çekiyorsun bebek çıkarken ağrı olmuyor o sancinin etkisiyle. Üc ıkinmada doğurdum ben. Sonrasinda rahat edersin.

Sezeryani bilmiyorum herkes çok ağrıyor doğumdan sonra diyor. Sezeryanda da sonradan çekiyorsun anladığım kadarıyla 
0 oy
(30 puan)
Ben hem normal doğum hem sezeryan doğum yapmış biri olarak söylüyorum kesinlikle normal doğum. Herhangi bir sıkıntıniz yoksa herşey yolundaysa normal doğum.evet şansınız oluyor zor çok kolay diyemem ama sonrası rahat ama sezeryan sonrası kötü ağrılar vs.saglikla kucağınıza alın inşallah. Korkmayın sakın olun önemli olan o.

İlgili bir soru bulunamadı

650,316 soru

3,424,538 cevap

4,256,723 yorum

183,773 üye

...