0 oy
318 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
Şeker yüklemesi yaptıranlar varmi kızlar yaptırmalı miyim ? Artısı eksisi nedir anlatabilecek olan varmi
Gebelik haftası 25+3

10 Cevap

+3 oy
(92 puan)
Yaptırma zararlı diyenler kesinlikle cahil bebeğe ve anneye hiçbir zararı yok sadece gebelik şekeri var mı diye bir tarama testi bir gazoz içiyorsunuz ve şekerinize bakılıyor doktorumuza guvenelim dünyanın hiçbir yerinden hiçbir doktor şeker yüklemesi zararlıdır demez 
-Reklam-
+1 oy
(1,224 puan)
eski gönderileri  incelerse n en qz 100 tane gonderi gorursun bu konuyla alakali
+1 oy
(198 puan)
Vücuda bişey yükleniyomuş gibi bi algı oluşturuyor bazıları. Ben dinlemeyip yaptırdığım için iyiki diyorum. Çünkü o kadar tatlı şey yiyoruz ve şeker kaça kadar çıkıyo göz görmeyince bilemiyoruz. Aç karnına 88 çıkan şekerim o glikozlu içeceği içip 1 saat sonra ölçtüklerinde 230 çıktı ki 50 lik içtim ve tadı çok şekerli değil içtiğim çay yediğim çikolata hatta normalde içtiğimiz kola bile daha şekerlidir. Kim bilir şekerim hep kaça yükseliyordu da bilemiyodum. Çok yüksek dediler. En yüksek 120 olmalıymış. 120 nin üstünde tokluk şekeri yüksek oldumu sıkıntı açlık şekeride 70 im altında olmucak 100 ünde üstünde olmucak dediler. Diyetisyenler frlan görüştürdüler. Bi yerden sonra diyetlede kontrol altına alamadım insülin verdiler. Önce tereddüt ettim ama bebeğe hiç bir şekilde ulaşmıyor dediler zaten bu bir ilaç değil sende yeterli gelmeyen hormon için takviye gibisinden açıklama yaptılar. İnsülin zaten vücudumuzda olan bir hormon sadece hamilelikte yeterli gelmediği için bazı kişilere takviye edilmesi gerekiyo diye düzgünce açıkladı sonra gönül rahatlığıyla başladım. Benim ailemde şeker hastası olan çok var zaten. Herkes mutlaka yaptırmalı.
+1 oy
(230 puan)
Ya şekerin varsa ve bilmiyorsan bunun geri dönüşünü nasıl yapacaksın kimseye kulak asmamanı tavsiye ederim alt tarafı bi şeker yüklemesi ucunda ölüm yok hiç mi şeker yemediniz hayatınızda hiç mi şerbetli tatlı yemediniz burdaki yazılanları görünce yaptırma diyenleri okuyunca şok oluyorum ya. Şeker kiminde erken kendini belli eder kiminde de şeker yüklemesinde ortaya çıkar vücudunun verdiği tepkiye göre değişen birşey bu birden şekerin düşebilir birden de çok yüksek seviyelere çıkabilir doktorların bu dalgalanmayı önlemek için yaptıkları bebeğinin sağlığını düşündükleri için yaptıkları bi uygulama bu. Ben hamile kaldığım ilk günden beri gebelik şekeri olduğunu hissediyordum tahlillerimde sürekli şekerim çok yüksek çıkıyordu doktor şeker yüklemesine kadar bekleyemeden beni diyete soktu onda bile işe yaramadı insülin ile dozunu ayarlaya ayarlaya şuan hem diyet hem insülin kullanarak dalgalanmayı dengede tutmaya çalışıyorum ve ben daha 19 haftalığım gebeliğimin başından beri uğraşıyorum neden peki bebeğime birşey olmasın diye burda yazılanlar bebeklerini hiç düşünüyormu merak ediyorum çünkü ben şekerimi dengeleyemediğim dönemlerde tedirginlikten uyuyamazdım bebeğime birşey olacak korkusu sarardı beni. İstersen bunu bir daha düşün bebeğinin sağlığı daha önemli şekerli su birşey yapmaz ama ihmalkarlık sonucu belki birşey olabilir.
(201 puan)
Allah sizin gibilere anne olmayi nasip etmeli işte. Bilinçsizce bogazini tutamayan oburlar evladini sizin düşündüğünüzun onda biri düşünse yeterli. İnşallah kazasiz belasiz kucağınıza alırsınız. Bilinçli anne olmak dunyadaki en güzel şey bence. Bebeginiz de karninizda ona duydugunuz sevgiyi ilgiyi hissediyodur emin olun.
(230 puan)
Biraz aç kalıp bebeğim sağlıklı olacaksa herşeyi yaparım  allah razı olsun inşallah tüm hamileler bebeklerimizi kucaklarımıza sağ salim alırız canım
(201 puan)
Amiin inşallah
+1 oy
(2,096 puan)
Bir dilim baklava yiyip kan testi yaptiriyosun bu kadar. Burda yaptirmayin diyen cahil tayfayi asla dinleme. Eger gebelik sekerin var ve farketmezsen bebeginde anormallikler olur, erken dogum riskin olur. Burda tehlikeli yazanlara sor bakalim hangi yedigi yararliymista bu test zarar verecek. Sen tip bilimine guven, doktoruna guven. Sonra pisman olma. Ben ilk gebeligimde yaptirdim, ikinci de bebegim iri diye doktor suphelendi yeniden yaptirdim. Ilk gebeligimde ne cocugumda ne bende bir problem yok.
0 oy
Ben yaptirdim sekerim cikti. 16 haftada diyete 20 da diyet ve insuline basladim doguma kadar 2 kez igne vuruyirdur. Diyete ragmen hep dojazi artti.

Ailemde seker geçmişi yok. Gebelik oncesi asilama yaptirdim kontrollerimde seker ce insulin direnci yok. Dogum sonrasi 2 gun sekerim duzeldi. 2 yildir seker durumum yok.

Sadece br gun6aclik toklukla gebelik ssekeri belli olmuyir. En az 10 gun 2 öğün ölçüm yapilmali. 

Kizindada seker sorunu yok.
0 oy
(17 puan)
Canan Karatay i tavsiye ederim bakmanı. Genelde su fazlalığı ve erken doğumu tetikliyor genellikle 
(741 puan)
Ben yaptırdım suyunda fazla değil erken doğum riskinde yok. O zaman sen hiç tatlı da yemiyosun çok dikkat ediyosun şeker yüklemesine bu kadar karsiysan
(201 puan)
Hayretle okudum cevabini. Nerden aliyorsunuz bu bilgileri ya. Uydurdum.com falan diye site var da bizim mi haberimiz yok. Çocuğun suyu neden fazla olur erken dogum neden olur biliyor musun. Okudukca kafami duvarlara vurasim geliyor. Bir sağlıkçı olarak boşuna okuyorsunuz bu millete bişey anlatamazsin diye üniversiteleri gezmek istiyorum sizin yüzünüzden. İçtigin bir bardak kola veya bir dilim baklavayla aynı şeker duzeyine sahip içeceğe resmen kanserojen radyoaktif madde muamelesi yapiyorsun. Hiç bir doktor ahkam kesmez. Sizin gibi sorumsuzlar yaptırmaz hamilelik ilerler şeker yüzünden bebeklerini kaybedince veya hastanelik olunca gider doktora dava açar beni bilgilendirmedi yaptır demedi diye. Doktorlar da bu sorumluluğa girmek istemez. İnanirmisin ben şeker yüklemesi yaptırdım güle oynaya devam ediyorum. Staj yaparken de çalışırken de hastanede kutuyu açar içerdim. Senelerdir bana hiç bir sey olmadi. Doğduktan sonra çocuk üzerinde etkisi oluyormus. Tövbe yarabbim. 9 ay bal kaymak beslendin değil mi. Bir tane çikolata yemedin bir paket cips yemedin. Hepimiz cahiliz siz çok biliyorsunuz. Doğduktan sonra cocuguna hamilelikte yaptırdığın şeker yüklemesi etki etmez ama o zihniyetin etki eder.
(17 puan)
Herkes istediğini uygulasin beni ilgilendirmez. Ben başıma geleni paylaştım. Beni zorlamaya hakkı yok. Koca hastahanede tek doktor seçeneği olan yerde .
Koca hastanede tek dotorun gorusune uymak istemiyorsaniz alternatif hastanelere basvuranilirsiniz. Zorla doktora muayene olmak zorunda degilsiniz.
(201 puan)
Koca hastane koca bir devlet doktora güvenmiş o bölgedeki hastalari bir tek ona emanet etmiş siz daha bilgili davraniyorsunuz. Ne diyeyim artik anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az anlamayana
0 oy
(1 puan)
Ben size bunu tavisye etmem çok tehlikeli bir şey şeker yüklemesi çocuğuda etkiliyor bende de teklif ettiler annem sakın yaptırma dedi bence tercih dahi etmeyiniz. 
(741 puan)
Çok tehlikeli bir şey demişsin ya ne gibi tehlikeleri var açıklar mısın aydinlanalim biz de
(2,096 puan)
düzenledi
Ya sizin anneniz tip mi okumus, gebelik sekeri hakkinda bi arastirma yapip makale mi yazmis?? Savunmaya bak
0 oy
(741 puan)
Ben yaptirdim hiç bir sıkıntı yasamadim
0 oy
(181 puan)
Bazı kadınlar yaptır diye bazıları yptirma diye aşırı şeyler yazıyorlar yaptırdım şeker cikti piskoljm bozuldu yarn dahiliyeye gidicem insülin falan asla vurdurmayi düşünmüyorum zatn şekerli su yani şeker cikmasi norml degilmj keşke yaptrmasaydim tüm piskoljm bozuldu Allah büyük hamilelik bu sekerihmis troidiymis bagsuruymus her *** vucudun ürettikleri sen cikiyo Zatn 
(201 puan)
Kusura bakmayin ama bebeginizi de kendinizi de riske atiyorsunuz. Diyete ve insüline dikkat etmezseniz sonuçlarinda da doktoru suçlarsınız siz. Şekerin vardi ki çıktı ictigin şeyden dolayi mi çıktığını düşünüyorsun. Her şeker yediginde şekerin çıkmaz. Ne diye psikolojiniz bozuldu pardon da. Alt tarafi agzinizi tutacak şekerli gidalardan uzak duracaksiniz. Doktorunuza azıcık güvenin ya. Tıp uzmanlik derken sizin yaşınız kadar okul okuyan ve sizin bebeginizle sagliginiz için ugrasan insanlarin sözlerini umursamayip boş beyinlerin uydurmasi bilgilerle ilerlemeyin. Ha bir de açık açık söyleyin bana diyet zor geliyor iğne vurmayi gözüm almiyor diyin bizde susalim. Çok üzülüyorum çocuk yapmayi siz istiyorsunuz onlar dünyaya gelmek için size yalvarmiyorlar. Azicik bilinçli olun. 32 haftadir her gün oksapar vuruyorum karnimdan bir kere gık demedim. Günlerce hastanede yattım elerim morardi damar yolundan sesim cikmadi.  Caniniz kiymetliyse bu kadar yapmayin çocuk.
(2,096 puan)
düzenledi
Ya ne mantiksiz bi dusunce sekerli su zaten cikar, ya yedigin meyvede bile seker var bilincsizce yemen bebegine zararli eger sekerin varsa. Madem tip bilimine bu kadar inanciniz yok hasta olunca doktora da gitmeyin. Dogumu da evde yapin. Bogazini tutmak zor gelecek psikolojisi bozulmusmus, sen dua et onceden farketmissin ki sana da bebegine de bisey olmadan cozumunu yapicaksin. He sen istersen sagi solu dinle doktoru dinleme bebeginde sorunlar olsun, sende erken dogurursun o zaman psikolojin daha iyi olur.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 265 göst.
0 oy
2 cevap 104 göst.

649,207 soru

3,420,342 cevap

4,251,740 yorum

183,486 üye

...