0 oy
296 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (26 puan)
15+6 haftalik hamileyim Bir hafta oncesine kadar 2 veya 3 kere net bir sekilde hissetmistim hareketlerini fakat son 1 haftadir asla hissetmiyorum korkmaya başladım birseymi oldu diye acaba ters falanmi döndü basina gelen varmı böyle acaba?
Gebelik haftası 15+6

8 Cevap

0 oy
(1,999 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Canım daha çok küçük olduğu için bazen hareketlerini hissedemezsin ama aslında hareketleri oluyor çok endişen olduysa sağlık ocağına git istersen bu haftada kalp atışını dinleyebiliyorsun 

-Reklam-
0 oy
(140 puan)
Canım bu benim 2. Gebeliğim şu an da 28+3 deyim ve 2 gebeliğimde de 20. Haftalarda hissetmeye başladım.  Kendini strese sokup korkutma. Belki gün için de sen hareketli olduğun için hissetmiyorsundur sen uyudugun zaman hareket ediyordur o zaman da uyuduğun için hissetmiyorsundur canim. Doktoruna git muayne ol için rahat eder canım. Allah sağ salim zamanı geldiğinde kucağına almayı nasip etsin inşallah canım.  
0 oy
(1,806 puan)
Balum endiselenme daha cok kucuk bide eminmisin hiss etdiginin bebek hareketi oldugundan sana yardimci oliyim kendi basimada geldi cunki.bende 13 14de hiss etdim sanmistim ama malesef yanilmisim bebege giden bagrsak hareketlerini hiss ediyormusum bebek saniyordum doktoruma dsnisdim inkansiz dedi o kadar bebek hele gobegin altinda olmaz dedi.zayifim diye erken hiss etdigimi sanmistim.sonra 16da bi balik yuzer gibi biseyler hiss etmeye basladim birden yok canim onem vermiyorum bebek degildir diyorum 16dan sonra cok az hamileler hiss ediyor genellikle 18 20den sonra hiss edilir diye dedi cunki bana doktor arastirdimda oyleymis.neyse 2 gun 3gun devam etdi sonra nett hiss etdim bebek oldugunu bide rahim bolgesindeydi kasiklarimda doktprumada danissdim giderken evet dogru hoss ediyorsun bebek orda dedi cokkk asagida canim vjnanin ta ustunde micinik balik yuzuyordu sanki oda ara sira 17 18den sonra elimi koydugumdsda nerde oldugunu bildim

Simdi 20haftalgz gecen 1gune yakin kiprasmadi doktorum endise edecek bisey olmadigini dedi 25den sonra duzenli hareket etmeye baslar ve o haftqdan sonra takip etmemi soyledi.sende endiselenme haftan cokk kucuk belkide bebek degildir bundan once hiss etdigin .benmde basima heldi o yuzden uzuuuuun uzun anlatdm acklayici olmstr umarim.saglikla gelsn bebisin.
(63 puan)
Merhaba bebeğinizin cinsiyeti ne acaba
(1,806 puan)
Kiz bebek balim
0 oy
(1,048 puan)
Canm kim ne derse desin kikisi erken hisseder takma bende erken hissedenlerdenm bagrsak oynamasyla bebegn harektleri bariz ayirt edilebilior bende 16haftaligm bi kac gundur belki daha fazla bende hissetmedjm sitrese girdim bazi durumdan sanirim ondan diorm egrr sitreslik biseyin varsa bebkte erkilenir ben oyle dusunuorm acikcasi yoksa bende hissetmeye baslamistim 
(26 puan)
Sanirim son zamanlardaki yasadigim stresten kaynakli sanirim
0 oy
(2,100 puan)
Bu haftalarda hissedemezsin, hissettigini sandigin sey bagirsak hareketleri olabilir. En erken 18 19 haftalarda hissedilir.
(101 puan)
Ben ne söylediğimi gayet iyi biliyorum. Hissedilir. Dokrorum da hissetmen gayet normal dedi.
(2,100 puan)
düzenledi
Haaa sizin doktorunuz dediyse tamam o zaman :)
(26 puan)
Bariz bir sekilde hissediyordum 3. Gebeligim suan bebekmi gazmi o konuda tecrubeliyim cnm
(101 puan)
Ay ağzına sağlık. Tabikide hissedilir. Belki de onlar fazla kilolular hissetmiyorlar. Ben 52 ile hamile kaldım 15 haftaya kadar. 49 kilo oldum çok zayıfladım. Zayıflayınca da daha erken hissedebiliyorsun. İlincide pek zayıflamadım ama buna da 51 hamile kaldım. İkinci olduğu için erken hissedilir.
(2,100 puan)
Prof Dr. Ali Ergun makalesinde bu konu hakkinda detay yaziyor. (Makale adi: bebek hareketleri ne zaman hissedilir, nasil takip edilir.) Bir doktor tarafindan tum yazilanlara makaleden bir kesit ile cevap vermek isterim.

"Aslında bebeğiniz 6.5-7 haftadan itibaren hareket etmeye başlar. Bebeğinizin hareketlerini en erken hissettiğiniz zaman, ilk bebeğine gebe olanlarda, 18, daha önce doğurmuşlarda 16. Haftadır. Bu haftalardan önce bebeğinin hareketlerini hissettiğini söyleyen anne adaylarının hissettikleri aslında kendi barsak hareketleridir. Özellikle gazı fazla olan veya kabızlık yaşayan annelerde bu sık olur. Ayrıca sizin kilolu olmanız da bebek hareketlerini az hissetmenize bir neden değildir."

Bu haftada bebek terste doner duz de durur. Yeri bol oldugu icin terste donse eger ki hissettiginizi varsayalim karnin ustunde bacak harektlerini hissetmeniz gerekir :) bana gore bir problem yoktur. Sevgiler.
0 oy
(902 puan)
Kuzum o daha çok minnak her zaman aynı netlikte hissedemezsin. Ben 17 haftalıkken hissettim 19. haftada hiç hissetmedim oluyor öyle şeyler sen neden hareket etmiyo diye kafana takıp üzülme bebeğini de etkiler bu 
(26 puan)
Sanirim küçük olduğu icin surekli hissetmiyorum
0 oy
(46 puan)
Cnm dahq çok küçük bnmki 16+4 hiç his etmiyorum ters de dönmez merak etme o daha çok küçük zatn 
0 oy
(110 puan)
Cinsiytin bellimi cnm 
(26 puan)
Erkege benziyor demisti doktor

650,901 soru

3,426,836 cevap

4,259,291 yorum

183,964 üye

...