+1 oy
245 göst.
Doğum kategorisinde (355 puan)
düzenledi

Güzel anneler şükür ben de bebeğime kavuştum. Sizlerle yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum bilmiyorum belki aynı durumu yaşayan ya da yaşayacak olan arkadaşlara bir faydam dokunur

Bebeğim 36. Haftasını doldurup 37. Haftasının ilk gününde doğdu

Doğum şekli: Sezaryen

Kilosu 2.600 

Tansiyon: Yaklaşık 3 hafta önce tansiyonumun ilk fırlamasıyla birlikte gebelik tansiyonu problemi yaşamamın erken doğuma sebep olacağını öğrendim.

Doğuma hazırlık: önce açılma olsun diye pek çok şeyi denemeye başladım maalesef bahsedilen hiçbir yöntem bende işe yaramadı çünkü henüz 34-35-36. Haftaları geçirebilecektim hamile olarak. Yöntemler: plates topu, hurma, adaçayı ancak dediğim gibi hiç açıklık olmadı

Sezaryen kararı: açıklık olmaması ve tansiyon problemim sebebiyle doktorum suni sancı vermeyi istemedi çünkü suni sancı tansiyonumun yükselmesini de tetikleyebilirdi. Doktorumun tavsiyesine uyup sezaryen olmayı kabul ettim.

Suyun bitmesi: inanılmaz ama ben her muayenemde suyumun iyi olduğunu duyuyordum doktorlarımdan.  Evet pek çok doktordan bu konuda görüş aldım ki doğuma karar verdiğimiz pazartesi günü de suyum son derece iyi durumdaydı. Çarşamba günü ise neredeyse bitmiş bebeğim bu yüzden oksijensiz kalmış dolayısıyla oksijen takviyesi verilmişti.

Genel anestezi kararı: sebebi açıkça tansiyon. Doğum anında tansiyonumun yükselmesi riskine karşı doktorum beni genel anesteziye yönlendirdi. Direkt güvenip kabul ettim ve şükür ki bir sıkıntı yaşamadım

Sezaryen anı: ameliyata giriş anında stres yapmayıp sadece bebeğimi kucağıma almaya ne kadar yakın olduğum fikrine odaklandım bu yüzden ayılırken de sürekli kızımı sormuş etrafımda hep onu aramışım. Ameliyathane girdiğimde ilk nefes al dedikleri anda zaten çoktan bayıldığım için çok bir şey hatırlayamıyorum. Sonra ismimi seslenmeleri. Sonra odaya giderken gördüğüm koridor. Ve en son ağlayan kızımın yanıma geldiği anda sakinleyip kokumu almaya çalışması. O anki yoğun hisler zaten geri kalan her şeyi silip attı.

Narkoz etkisi: ilk dört saat yemek yiyemediğim süreçte narkoz etkisi gerçekten rahatsız ediciydi. Ancak bir şeyler yiyip nescafe içmeye başladıktan sonra her şey çok daha kolaylaştı. Sadece öksürürken dikiş noktalarının acısı bir tık problem.

Hastane çantasında muhakkak olması gerekenler (bence): silikon göğüs ucu, göğüs pompası , nescafe, hasta bezi, iki gün kalınacaksa bebek için en az 5 takım kıyafet ki biz hepsini kullandık, korse(ilk andan beri takıyorum yürümemi kolaylaştırdı ve ağrılarım sanki daha az)


Korse: gerçekten korse konusunda ben hiç kesin bir fikir alamadım savunanu da yereni de çok. Ben açıkçası kendime geldiğim ilk andan beri korse takıyorum ve hem yürürken hem bebekle ilgilenirken çok destekleyici oldu. Sonucun nasıl olacağını bilmediğim için biraz uygun bir model olan babyjem balenli korseyi tercih ettim. Fazlasıyla işe yaradı

Sezaryen sonrası ağrılar: özellikle antibiyotik ve ağrı kesiciler bu konuda fazlasıyla yardımcı oldu. Söylendiği kadar büyük ağrı ve acılarla karşılaşmadım.  Klişe ama bebeğime sarıldığım her anda da bütün ağrılarım geçti şükürler olsun.

Süt meselesi: Ameliyat sonrası ilk kontrolde doktor sürümün indiğini söylediğinde çok şaşırdım. Bunun bebeğimi direkt emzirebilmek anlamına geldiğini sanmıştım ancak yanılmışım. Sütüm vardı ama çok azdı. Ayrıca göğüs ucum şekillenmemişti ve bebeğim çok küçük 2600 gram 36. Haftasını doldurup doğmuştu. Dolayısıyla emzirme konusunda bazı malzemelerden yardım aldım.

Silikon göğüs ucu: sayesinde doğumumun ilk akşamı bebeğimi az da olsa emzirebildim. İkinci gün daha fazla ve üçüncü gün artık doyup uyuyana kadar emzirebilir hale geldim. 

Malt içeceği: doğumdan üç gün önce günde birer tane olmak üzere ebebekte satılan promalt içeceğinden tüketmeye başladım ve henüz doğum olmadan göğüslerimin dolgunlaşmasına şahit oldum bence sütümün erken inmesi bununla ilgili ama tabii tek ürün kullanmadım.

Hipp emziren anne içeceği: hazırlanmasının kolay olması ve markasının güvenirliği sebebiyle tercih ettim ve çok memnun kaldım.

Et sulu çorbalar: kesinlikle hem kendime getirip enerji verdi hem de sütümün artmasını sağladı 

Göğüs pompası: masaj kısmı bile göğüs kanallarının açılmasında etkili oldu bu sayede sütüm çabuk aşağı indi. Ben mamajoonun tek başlıklı elektrikli pompasını aldım ve şu ana kadar memnun kaldım.

Hiç kullanmadığım ürünler: emzirme südyenini hiç kullanmadım sadece atlet kullandım çünkü bebeğim zaten göğüs ucumu kavramakta zorlanıyor ve ben de istediğim gibi profesyonel bir şekilde onu göğsüme yaklaştırıp direkt emzirmeye başlayamıyorum bu yüzden hala südyen takmıyorum. 

Emzirme yastığı: hem dikişlerim sebebiyle hem de bebeğimin küçük doğmuş olmasından dolayı en çok ihtiyacını duyduğum şeylerden biriydi.

Sezaryen sonrası ödem: özellikle ayaklar felaket şişiyor 3. Gündeyim hala ayaklarım şiş. Yüzüm ellerim kollarım genel bir ödem hali var. Ödem atmak için yürüyüş, bol su, sıvı gıdalar tüketip hareketli olmaya çalışıyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hatırladıkça güncelleme yaparım. İnşallah hepiniz sağlıkla huzurla mutlulukla alın bebeklerinizı kucağınıza güzel anneler 

  
Gebelik haftası 37+1 bitti

5 Cevap

0 oy
(277 puan)
Allah analı babali buyutsun saglikla mutlulukla büyütün bebeğinizi su platformda 8 aya yakındır takip ediyorum bu kadar bilgili yazi gormedim cok begendim yaziniz. inşallah bizlerde sizin gibi sağlıcakla alalim bebeklerimizi kucagimiza. 
(355 puan)
Allah razı olsun sağlıkla kavuşun inşallah
-Reklam-
0 oy
(750 puan)
Nasıl bir korse model kullandın canım hemen mi giydin ve dikişlerin acıtmadı mı. Çok teşekkürler bilgiler için gözünüz aydın sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 
(355 puan)
Ebebkten aldım canım babyjem balenli doğum sonrası korsesi. Hemen giydim dikişlerimin üst kısmından bağladım ilk etapta çok sıktırmadım ikinci ve üçüncü gün biraz daha sıktırarak kullanmaya devam ettim şu an hala takıyorum ve çok şükür yürürken hareket ederken çok destekleyici oluyor.
(750 puan)
AA aynısı var bende  ilk doğumumda kullanamamıştım acıyacak diye şimdi kullanmam lazım göbüş kalmasın. Çok teşekkür ederim ❤️
0 oy
(355 puan)
Anımsatayım belki ihtiyacı olan birinin işine yarar
0 oy
(114 puan)

Hiç bu kadar bilgilendigimi hatırlamıyorum ilk gebeliğim ve sayenizde şuan baya bilgilendim teşekkür ederim <3 Rabbim hepimizin sağ salim kucağına almayı nasip etsin

(355 puan)
Çok sevindim huzurla kavuşun inşallah
0 oy
(67 puan)
Çok geçmiş olsun. Bebeğinizi sağlıkla büyütün. 

Paylaşım için teşekkür ederim. Göğüs uçları yara oldu mu? 

İlk 4 saat yemek yememişsiniz peki kaç saat sonra ilk yürüyüşünüzü yaptınız? Sonda takıyorlar mı? 

İlk doğumum olacak, endişe ve korku var bende. Bilinmezlik rahatsız edici benim için. 
(355 puan)
Canım sondayı ameliyat öncesi taktılar açıkçası biraz korkuyordum ama ne takarlarken ne de çıkarırlarken korktuğum gibi bir acım ağrım olmadı. Sadece bir konuda açık olmalıyım. Sonda sonrası ilk idrarın yaparken acıdan bayılacağım sandım o çok can yakıcıydı
İlk yürüyüşümü sezaryenin olduğu akşam gerçekleştirdim koridorda kısa bir yürüyüştü hemşire her bir saatte bir yürümem gerektiğini böylece kolayca gaz çıkaracağımı ve gaz çıkarmamın iyileşmem dolasyısıyla hastaneden çıkmakla doğrudan ilgili olacağını söyledi
Şükür ki korse sayesinde kolay yürüdüm ve gaz çıkarmam da çabuk oldu.
Göğüs uçlarım hala hiç yara olmadı şu an bebeğim 28 günlük sarılık tehlikesine karşı günde 4 kez 30 ml mama veriyorum bunun dışında her iki saatte bir en az 10 dk bebeğimi emziriyorum şükür ki yara vs durumu olmadı. Yara olmaması için silikon kullanabilirsin. Kullanmak istemezsen emzirirken göğsünün ucunu çevreleyen kahverengi tabakanın hepsinin bebeğin ağzında olduğundan emin ol yani sadece göğsünün ucuna tutunmasın o zaman yara llma olasılığı azalıyor.
YouTube dr Osman'ı da ayrıcatavsiye ederim benim her konuda başvurduğum İlk kaynağım oldu. Bebeğine hayırla kavuş inşallah
(67 puan)
Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevap için. YouTube'tan ben de takip ediyorum bahsi geçen doktoru.
Peki, karnınız ne kadar eskiye benzedi? Şimdilik 12 kilo aldım. 35. Haftadayım. Sadece göbekten aldım. Endiseliyim, karnım kocaman kalacak diye.
(355 puan)
Doğum sonrası ödem olmasına rağmen eskiye çok yakın bir hale gelmişti şimdilerde daha da iyi ödem atmakta hala biraz zorlanıyorum ama zaman tanıyorum kendime. Kiloyu hiç dert etme benim de çok dertlendiğim bir konuydu ama şükür o da düzeliyor zamanla :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 136 göst.
0 oy
1 cevap 45 göst.
0 oy
1 cevap 69 göst.

651,022 soru

3,427,243 cevap

4,259,784 yorum

184,000 üye

...