0 oy
121 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (62 puan)
düzenledi
Hanımlar merhaba 22+6 haftaligim doktor bugün rahim boyunu. 7 olduğunu ve gayet iyi olduğunu söyledi ama buna rağmen çok yoğun kanama geçiriyorum.rahin boyunun 7 olmasi yani 70 mi oluyor? Çünkü geçen hafta 27.7 di fitil ve iğne başlandı uzaması için. O yüzden merak ediyorum 7 demek 70 mi oluyor.anlamiyorum rahim boyu iyi bebek iyi rahimde açılma yok ama yoğun bir şekilde adet kanaması gibi kanama var 3.keredir böyle kanama basima geliyor. başına gelen tecrübesi olan kimse var mı bu bebeği sağlıkla kucağıma alabilecek miyim çok kötüyüm
Gebelik haftası 22+6

3 Cevap

0 oy
(139 puan)
7 mi ilk defa duyuyorum 7 ise çok düşük nasıl gayet normal dedi ki. Benim de 24.haftadayım 27ml yani 2.7cm çıktı 2.5dan aşağısı riskli. Belki yanlış ölçüm yada yanlış anlama olmuştur. 
-Reklam-
0 oy
(191 puan)
İnsatgramda bı doktora sordular fitil rahim uzunluğunun uzamasında etkili değil diyor .bende iki hafta sonra baktircam 
(62 puan)
Ben fitil ve pruluton iğne kullanıyorum çok şükür işe yaradı
(833 puan)
Bendede yarar umarım :(
(62 puan)
Yarar tabiki neden olmasın doktorunuzun talimatlarını uygulayın inşallah ise yarayacak
(833 puan)
Uyguluyorum lavoba harici kalkmiyorum canım rabbim büyük ona sığındım
(191 puan)
İnanın bilmiyorum bana da gerekebilir diye yakın kontrol altında tutuluyorum rahmin tek boynuzlu dar olduğu için tehlike hep vardı
0 oy
(909 puan)
Serklajın var mı canım ? Ben de hamileliğimin başından 22 . Haftalara kadar yoğun kanamalar yaşadım. Kaç kez hastanede uzun uzun yattım. Sürekli progestan kullandım . Bazen iğneye döndüler . İlk bebeğimide kısalmamı farkedemedikleri için erken doğurdum ve yasayamadı . Bu bebegimde sürekli takip ettiler . 15. haftalara doğru dikiş atıldı . Şuan 25 haftaliğiz . Rahim ağzı uzunluğu normal bi kadının en fazla 45mm olur . Hamilelikte 25in altına düşerse acil serklaj yaparlar . Yani sana 70mm demesi mümkün değil . Hem de 27.7 den 70e çıkması hiç normal gelmedi . Eğer 7milim dedi ise hiç iyi bi durum değil. Erken doğum yapmaman için sürekli yat ve hiçbir iş yapma demesi gerekirdi . Bu arada ilişki kesinlikle yasak olurdu . Sen belki yanlış anladın doktoru ? Belki 27 falan dedi sen 7 duydun bilemiyorum . Ama eğer 7milim dedi ise hiç iyi değil . Kanamalarina gelince bebeğin büyümesini etkilemediği surece sıkıntılı değil eğer subkoryonik hematom ise ki öyledir aksi taktirde bebekten kaynaklı bi kanama olsaydı bebek zaten çoktan vefat ederdi . Benim doktorum öyle demişti. Bu arada eğer dikişin varsa bazı kadınların rahim uzunluğu sıfıra da inse dikiş tutuyormuş bebeği . Belki doktorun ona güvenip önemsemedi bunu da bilemiyorum . 2 haftada bir muhakkak kontrole gitmen lazım.  Perinatoloji Bölümünde takipte kalmalisin . 
(909 puan)
Allah yardımcımız olsun canım. Uzunluk konusunda hala emin değilim . 27den 70e çıkması normal gelmedi bana . Araştırmalarımda da hamile olmayan bi bayanın normal şartlarda 45mm olduğunu öğrenmiştim. Neyse bakalım . Bende şuan progestan kullanıyorum. Ev işi falan yapmıyorum . İlk sıralar wc , duş ve namaz için yataktan çıkıyordum. Namazı da uzanarak kiliyordum . Şimdi şükür oturabiliyorum uzun olmamak şartı ile . Rabbim sağ salim kavuştursun yavrularimiza . Allaha emanet olun .
(62 puan)
Kafam okadar karisikki ne düşüncegimi bilemiyorum  Allah razi olsun rabbim size de yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
(909 puan)
Aminn . Hangi şehirdesin? İçin rahat etmiyorsa perinatoloji bölümünden başka bi doktora randevu al ve tekrar kontrol ettir . Rahim ağzı uzunluğum kaç milimetre diye sor .Hunileşme var mı yok mu diye sor .
(62 puan)
Geçen cumartesi günü perinatolojiye gitmiştim orda hunilesme yok dediler rahim ağzı 27.7 dediler.istanbul Gaziosmanpaşa başari Hastanesi'ne gitmiştim.az önce doktorumla tekrar görüştüm ve rahim uzunluğu 70mm olduğunu söyledi
(909 puan)
Rahim boyu ve rahim ağzı uzunluğu farklı terimler .
Rahim boyu kaç cm olmalı?

Rahim (Uterus): Rahim kadınların ana üreme organıdır. Ters dönmüş armut şeklinde olup, boyu ortalama 7.5 cm, genişliği 5 cm'dir. Endometrium, myometrium,perimetrium olmak üzere üç tabakadan oluşmuştur.

Normal rahim ağzı uzunluğu ortalama 40 ila 50 mm.dir. 20 haftalık gebede 40 mm, 34 haftalık gebelikte 34 mm.dir. 15 mm ve daha az rahim ağzı uzunluğunda erken doğum olasılığı neredeyse %50'dir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 67 göst.
26 Mart Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eda1404 (394 puan) sordu
0 oy
0 cevap 45 göst.
0 oy
3 cevap 145 göst.

650,166 soru

3,423,944 cevap

4,255,965 yorum

183,743 üye

...