+4 oy
896 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (6,101 puan)
Ramazan yaklaştı, günde 80-100 kez oruç tutma sorusu gelir artık.

Arkadaşlar, Allah'ın bir bildiği var ki hamilelere emzirenlere oruçtan muafiyet vermiş. Namaz için vermemiş mesela. Niye sizce?

Allah her şeyin sabrını elbette verir isteyene ama hiçbir risk olmasaydı hamile ve emzirenler de tutsun buyurulmaz mıydı? 

Burada kimse sizin nasıl gebelik geçirdiğinizi bilemez, sonuçta gebeliğinizi biz takip etmiyoruz ve bünyenizi bilmiyoruz. Tutayım mı tutmayayım mı diye sormayın, burası klinik de değil fetva hattı da değil. 

***Doktorunuza danışınız***
Gebelik haftası Bitti

6 Cevap

+1 oy
(1,048 puan)
Ah cabm o psrmaklarini bosa yormussn.cunku bunu gorseler bile ayni sorulari sormaya devam etcekler malesef cinsiyet postlari gibi durmadan uruolar hic bitmiorlar valla bide ayni soruyu birden fazla sorandq var buyuzden acil sorulari goremiorz burda herkez doktr oldgu icn doktra deilde buraya danismayj tercih ediorlar garip
-Reklam-
+1 oy
(448 puan)
A canim benim burdaki kişiler şunu anlasa her hamilelik bir olmaz akşama kadar cinsiyet postu aciliyor madem öyle kimse doktora gidip cinsiyet ogrenmesin doktorun dedigine ikilem yapiyorlar düşün artik :))
+1 oy
(167 puan)
Doktorunuza danışınız evet ama Yüce Rabbim tutmayın demiş yani gunahiniz yok ben tutmayacağım 30 gün değil mi doğumdan sonra tutarım bize farz değil lütfen farz diye can taşıyan gebe insanlar tutmayın su ihtiyacınız en çok olan zaman gebelik zamnidir birkaç tane tutucam şu kadar aylık falan gördüm Allah kolaylık gösterip farz kılmadı lütfen bebeğinizi düşünün 
+1 oy
(156 puan)

  • :DKamu spotu :D  çok haklısın bir de şey var cinsiyet soranlar 
+1 oy
(2,905 puan)

Ay agzina saglik ne guzel anlatmissin <3

0 oy
(1,463 puan)
Bu tür soruların sürekli sorulması çok sıkıcı evet ama Allah hamileler tutsun ya da tutmasın diye birşey buyurmamıştır, Kişinin kendi rızasına, saglık durumuna, bebeğinin saglık durumuna dayanabilecek olup olmamasına bağlı kılmıştır.Hamile birisi tutmasın diye birşey denilmiyor dinimizde.Tutmayabilir deniliyor.Tutması sakıncalıysa eğer tutmayabilir.Bunu biz bilemeyiz ki neye göre yorum yapalım senin için sakıncalı olan benim için değildir.Yani bir insanın bebeği ve kendi saglığı elverişliyse tutabilir ama değilse sonradan kaza yapacak şekilde tutmayabilir dogrusu budur.kimsenin sağlığını gücünü kimse bilemez bu nedenle Allah tutun veya tutmayın demezken bence kimse yorum yapmasın bu konuda.Tutmak isteyene neden tutuyorsun diye yüklenenleri görüyorum bu kimseyi ilgilendirmez,herkes bebeğini kendi saglıgını en iyi kendi düşünür bilir, tutmak istemeyende tutmaz kimseyi ilgilendirmez.
(45 puan)
Oyuzden bence burda o soruyu sormasin kimse
orucunu tutan tutar tutmayanda tutmaz herkez kendi bilir ,ben tutucam ama kimseyede sormaya gerek duymuyorum doktorum dışında oyuzden burda sormaları çok saçma

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 1,338 göst.
0 oy
15 cevap 411 göst.
14 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Meldiv (377 puan) sordu
0 oy
8 cevap 372 göst.
4 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Rania (61 puan) sordu
0 oy
18 cevap 1,682 göst.

648,251 soru

3,416,805 cevap

4,247,414 yorum

183,232 üye

...