Hamile ve emziren kadınların iki durumu vardır:
Birincisi: Oruçtan etkilenmeyen, oruç tutmada zorlanmayan ve çocuğun sağlığı konusunda korkulmayan kadına oruç farz olup orucunu bozmasa caiz değildir.
İkincisi: Kadının ya kendi sağlığı veya çocuğun sağlığı için korkması halinde oruç tutmayabilir. Ancak, yediği günleri kaza etmekle mükelleftir.
İşte bu durumda kadının oruç tutmaması en faziletlisidir. Oruç tutması ise mekruhtur.Hamile veya emziren kadının güçlü ve zinde oldukları halde ve oruçtan etkilenmedikleri durumda orucu bozmaların hükmü nedir diye sorulan soru üzerine şöyle cevap vermiştir: “ Özür olmaksızın ne hamile ve nede emziren kadının Ramazanda oruç yemesi helal değildir. Herhangi bir özürden dolayı orucunu açtıklarında orucu kaza etmeleri gerekir.Zira Ayeti Kerime hastalar hakkında şöyle emrediyor: Sizden (Her kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca başka günlerde tutar.) Bakara 184 sağlık ile ilgili durumda illaki oruç farz demedim yazdıklarımı iyice okuyun bebeği ve kendisi için bir risk yok ise tutması farzdır ben 3 gebeliğimde de doktor beslenmeyle alakalı değil durumun kendini iyi hissettiğin sürece tut dedi tuttum şükür bir sıkıntı da olmadı bende genetik bir rahatsızlık var yeni evliyken hamileliklwrimin erken doğum olacağı belliydi zaten doktor söylemişti şimdi verdiğim bu bilgilerin nesi yanlış ben doktor kafasına göre fetva veremez derken maalesef her doktor dinimize saygılı değil bu yüzden bir sorun olmadığı halde Oruçtan men ediyor bunu kastettim