Devlet Hastanesi "ÇATI MUAYENESİ" adı altında "AÇILMA" kontrolü yapar. Çatı muayenesi diye bir şey yoktur. Özel hastanelerde de parmak yordamıyla yapılan şey budur, onlar da açılmaya bakarlar. Ne kemik kontrolü Allah aşkına? Parmakla hangi kemiğe bakabilirler? Şaka mısınız?
Bir kadının açılmasının olup olmayacağı sancıları, nişanı veya suyu gelince yani doğal doğum başlayınca anlaşılır. Doğumun haftalar öncesinden kim, hangi açıklığı, hangi çatıyı kontrol edebilir?
Türkiye %60 sezeryan oranıyla Avrupa'da en çok sezaryen ameliyatı yapılan birinci ülke. Ve bu operasyonların %90'ı tercihe bağlı ilk sezaryen ameliyatı olarak ÖZEL HASTANELERDE yapılıyor. %10'u ise özel ve devlette yapılan zorunlu sezaryenler. Bunların içine de kakasını yutmuş bebek, kordon dolanmış bebek, ters gelen bebek, gebelik zehirlenmesi gibi anne sağlığı kaynaklı bebek, iri bebek veya engel durumu nedeniyle sezaryene muhtaç bebekler dahil. Zorunlu sezaryen bir nimettir, anne - bebek dostudur. Ayrıca sezaryen bir acil doğum müdahale ameliyatıdır. Alternatif bir doğum şekli değildir.
Özele geçen hekimler bir zamanlar devlet hastanesi hekimleri idiler ve devlette kafalarına göre tercihe bağlı sezaryen operasyonu yaptıramıyorlardı. Ancak özele geçenlerin maşallahları var... İlk işleri hastayı sezaryene yönlendirmek oluyor çoğunun. Yazık, binlerce kadının vücut bütünlüğü yoktan yere bozuldu bu yönlendirmeler yüzünden. Sezaryen operasyonunu yapmak yarım saat, normal doğum sancılarını beklemek ise saatler sürüyor tabii...