0 oy
316 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (54 puan)
Anneler 31+5 im kabız oldum afedersiniz napim dayanacak gibi değil lavman alıp kullanabilir miyim acaba
Gebelik haftası 31+5

16 Cevap

0 oy
(1,821 puan)
Ben sabahları ac karnina balli limonlu sıcak - ılık su iciyorum. Bazen etki ediyor bazen etmiyor. Activia yogurtlar var ya canim onlarda iyi geliyor diyorlar hic denemedim. Lavmanada alışırsan şimdi sürekli yapmak gerekir. 
(54 puan)
Hiç yapmadim ama son çarem çok sağolun cvp için tşk ederim
(0 puan)
Kendini düzene sok günde 2.3 defa kuruyemiş tüket iyi gelirr sağlıkçiyım ben böyle şikayetler çok var
(214 puan)
Activya çok iyi. Dr öneriyorsa ondan tüket. Ben gebelik olmayan zamanlarda çok tüketdim
-Reklam-
0 oy
(1,463 puan)
1litrelik kayısı suyu al ve onun hepsini içmeye çalış yavaş yavaş ben çok faydasını görmüştüm ve mutlaka bol su iç sıvı şeyler tüketmeye çalış düzeliyor
(81 puan)
hamile halinizle 1 litre meyve suyunu tek oturuşta içtiğinizi doktorunuza söylediniz mi? çok merak ediyorum tepkisini. açlık şekerimin 76 olduğu kahvaltıda 1 kaşık çikolata yediğimde tokluk şekerim 186 çıkıyor da benim. acaba sorun bende mi?
(1,463 puan)
hanımefendi tabiki söyledim doktorum bana kayısı suyunu önerdi çünkü ilaç kullanmak istemedim faydasını da gördüm her gün oturup litre litre içmekten bahsetmiyoruz burda değilmi hiçbirşeyin 1KEREDEN zararı olmaz kayısı suyu söktürücü bir özelliğe sahip bilmiyorsanız eğer, ki tek oturuşta diye bir cümle kullanmadım ben siz bu kafayla şeker testini bile yaptırmamışsınızdır okadar glikoz içemem diye ama o test içinde içiliyor zararı olsa doktor içtirmez değilmi bu kadar evham alacagınız şekerden daha fazla hayatınıza zarar güldürmeyin Allah aşkına
(49 puan)
Aman boyle önerilerinizi biraz tartip yapip seker durumunu  bilmeden ki zaten seker sorun olmasada bence sizde icmeyin alin kuru kayisinizi hosaf yapip icin o meyve sularinin icinde meyve orani o kadar dusukki sizin kabizliginizin geçesi varmış :)
(1,463 puan)
Valla benim içtiğim katkısız doğal meyve suyu siz katkılı içiyorsanız bilemem onun içindeki şekeri, burda herkes kendi bünyesini, yapısını nekadar şekerin nekadar kendine zararı olacagını çok iyi biliyor oyüzden duyarınızı kendinize saklayın bence :) git camdan atla deyince atlanmıyor yani herkes kafasına ne yatarsa onu uygular
(81 puan)
şeker yükleme testini yaptırdım tabi ki. doktor ne dediyse onu yapıyoruz
0 oy
(448 puan)
Kaysi kaynat suyunu iç meyveli kayısıli yoğurt ye ben öyle çıktım 
(54 puan)
Hiç etki görmüyorum son çare tşk ederim cvp için
0 oy
(4 puan)

Merhaba kayısı suyu içe bilirsiniz ve ya kayısı kurusu mutlaka yardımcı olucak tır + kaynatıp içe bilirsiniz ve ya marketlerde satılan meyve suyunu deneye bilirsiniz :)

(54 puan)
Çok denedim ama olmadı dayanamıyorum artık sağolun cvp verdiğiniz için
0 oy
(525 puan)
Canım incir yada kuru kayısı ye sabah aç karına üstüne su iç. İstersen incirleri kesip zeytinyağının içine atıp her sabah ac karına yiyebilirsin. Sütlü tatlı yiyip üstüne su icersende ishal yapar. 
(54 puan)
Tşk ederim denicem ❤️
0 oy
(1,003 puan)
Ayni problem bende de var maalesef . Doktorun verdiği şurup ise yaramadı. Zeytinyağı iç 2 kaşık o yumuşatır. İçine limon da sıkabilirsin . Kefir içebilirsin. Diyetisyen bana bol yeşillik tüket bi de yoğurdun içine kepek koy ye dedi . Bunlar tuvalete cikmana yardımcı olur dedi
(54 puan)
Çok tşk ederim cvp verdiğiniz için ❤️
(1,003 puan)
Rica ederim ❤
0 oy
(40 puan)
Aynı sorun bendede var okadar bol su tuketmeme rağmen :( kayısı ye , armut ye arkasından 1 bardak su iç , bol bol sıvı tuket ekmek yeme yersende tam tahıllı yada kepek ekmeği kullan . Ben duphalac kullanıyorum şurup . 
(54 puan)
Tşk ederim ❤️
0 oy
(69 puan)
Bende şeftali li mevye suyu içip akşam dan da portakal yemiştim çok şükür benim geçti belki yarr geçmiş olsun 
(54 puan)
Çok sağolun ❤️
0 oy
(81 puan)
hep şekerli şeyler tavsiye edilmiş ama şekerden olabildiğince uzak durun derim. probiyotikli gıdaları düzenli kullanmaya özen gösterin, özellikle ev yoğurdu, kefir her öğüne koymaya çalışın. ayrıca gebelikte kabızlık hormonlarla ilgili de olabiliyormuş sadece beslenme ya da hareketsizlikle alakalı değilmiş. o yüzden kendinizi kayısıyla şeker komasına sokmadan önce sağlık ocağına iki dakika uğrayın derim. 
0 oy
(2,111 puan)
Ilk haftalarimda bende boyleydim. Doktorum armut, kuru kayisi ve erik onermisti. Tabi birde bol su. Eger suan cikamiyorsan alafranga tuvalette ayaklarinin altina tabure koymani oneririm. Baya yardimci olmustu bana.
0 oy
(155 puan)
Hwrseyu denemedim tek lavman yaptırdı onu kullan sen diğerleri fayda etmiyor 
0 oy
(174 puan)
Canım bende 12 haftalık gebeyim ve düşük tehlikem var doktora kabız olduğumu söyledim ıkınma diye bana magnesie isimli toz var ve içinde çok küçük bı kaşık var o kaşıkla tozdan alıp suda karıştırıp içiyorum ve hemen etki ediyor ishal olunca kullanma dedi onu kullanınca düzeltiyorum kullanmayinca gene aynı doktora danis canm ve bunu kullan tavsiye ederim
(341 puan)
Cnm o magnesia yı ben normalde kullanıyorum mucizevi birşey gebelikte kullanıldığıni bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu
(174 puan)
Kullanılıyor canım cnku ben hem 12 haftalık gebeyim hemde düşük tehlikem var şuanda doktor verdi eğer bebeğe zararı olsa bana vermezdi ama doktora danis canm genede bişey olmasın
0 oy
(194 puan)
Doktorundan magosit iste magnezyum takviyesi asla bir ilaç değil. Sabah akşam olmak üzere günde 2 kez kullanıyorum ve sorunum tamamen geçti. Doktorum ilaç yazma taraftarı olmadığı için ve ben de şekerli şeyler tüketmek istemediğim için bunu yazmştı ve çok çok memnunum. Sağlık ocakları da yazıyor sabah akşam içersen çok etkili. Düzene döndükten sonra günde 1 yeterli oluyormuş.
0 oy
(49 puan)
Kayisilardan az sekerli kendine hosaf yapabilirsin. Hazir meyve suyu falan onermisler icsende bisey olmaz faydasida olmaz icindeki meyve orani bile cok az. Kuru kayisilardan kendin yap ben sekersiz bile yapiyorum ilik tuketiyirum cok faydasi oluyor. Ama ise yaramazsa doktoruna sor. Bitkisel bur surup veriyolar  oda yumuşatıyor.
0 oy
Sade kefir ic bir bardak sonra ustune bol bol su iç her gece yatmadan kefir icip yatarsan sabah rahat çıkarsın.
0 oy
(214 puan)
Fliserin fitil iyidir. Fitilden 15-20 dkk sonra tuvaletini yapıyorsun

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 538 göst.
19 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Rabialinamm (2 puan) sordu
0 oy
4 cevap 163 göst.
28 Aralık 2021 Doğum kategorisinde Aysu2012 (105 puan) sordu
0 oy
6 cevap 151 göst.
29 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hilal uç (38 puan) sordu

652,817 soru

3,434,468 cevap

4,267,721 yorum

184,491 üye

...