0 oy
411 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (896 puan)

Serklajlıyım yani rahim ağzına 14 haftalikken dikiş atıldı erken doğumu önlemek için. Şuan 29+1 olduk . 20 gündür hastanede kalıyorum . Hastaneye de hunileşmem olduğu için yatışımı yapmak istediler . Kısalığım 6 mm e düşmüştü. Bu zamana kadar ara ara doktorlar eve gidebilirsin istersen dedi . İçim rahat etmediği için ve evde bana bakacak kimse olmadığı için hastanede kalmak istedim tamam dediler . Zaten poliklinikte benim yatışımı isteyen doktor da bana istersen yatisini yapalım evde dikkat edemezsin en azından bi 30 haftayı görseydik demişti . Bende tamam demiştim . Bugüne kadar gelen doktorlar mümkün olduğunca kalkma uzan istirahat et dediler . Bugünkü doktor canımı sıktı . Bana dedi taburcu edebiliriz . Bende 30 haftalık olana kadar kalmak istiyorum. Evde bakabilecek biri yok dedim . Ya da eve gönderirseniz eşime evde refakatçi belgesi verin dedim . Bana diyo ki senin yatmana gerek yok . Zaten dikiş var . Bende dedimki ayağa kalkınca baskı ve sızlama oluyor . Diyo nts de sancin yok . Olabilir ama ayağa kalkınca rahatsız oluyorum dedim . Neymiş ağrı sızı varsa dikisi alirlarmis dikisi tutmanın bi mantığı olmaz o zaman diyo . Yatarken zaten iyiyim ayağa kalkınca rahatsizlaniyorum . Ve ultrasonla hunileşmemin ne boyutta olduğuna bile bakmadan taburcu etmek istedi . Ben 30a kadar kalmak istiyorum diyince bana dedi ki sen hastanenin konforundan faydalanmak için kalıyorsun.  Diğer hastaların da hakkına giriyorsun böyle.  Ben bu şartlarda sana bakmam dedi. Hangi sağlıklı insan ayağa tuvalet harici kalkmadan eşinden uzakta 20 gün 1 odanın içinde hapsolmuş ister ki ? Bebeğim için 1 gün bile çok değerli diye kalmak istedim . Sağlıklı bi gebelik geçirip şuan dışarıda yürüyüş yapmak hava almak yerine gelip de hastanede kalkmadan yatmak mı isterdim ! Ayrıca ilk bebegimde de dikiş attılar ve kalkabilirsin dedi doktor sonra dikislerim patladı ve dikisleri aldılar.  Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş . Başına gelmeyince tabi kolay onlara kalk ayağa yatma demek . Ayrıca bundan önce kontrole gelen doktorlar mümkün olduğunca yatacaksın demelerine rağmen bu nasıl bana yatmana gerek yok , diğer hastaların hakkına giriyorsun , bu şartlarda ben sana bakmam diyebilir ya ? Sinir oldum gerçekten sanki babasının hayrına yatıyorum burda . Yatiyorsam kendi sigortamla yatıyorum . 

Sorum şu arkadaşlar . Ben taburcu olmak istemezsem bu halde beni taburcu edebilirler mi ? 
Gebelik haftası 29+1

13 Cevap

0 oy
(250 puan)
Riskli görüyorsa taburcu edemezler ben hastane sekreterligi okudum kimsem yok diyosunuz hastane şart ise bakmak zorunda hakkınızı 118 den yada cimere iletin çünkü can tasiyosunuz bende dün ilkez devlet has muayene olmak zorunda kaldım ve pişman oldum ilgili mahremiyet yok çatalla uzandirdi kask bollgemi örtecek bı şey vermediiller bile can tasiyosun kimse seni istemediğin şeye zorlayanaz
(896 puan)
Çok haklısın. Bana da aynısı oldu . Erkek doktor muayene edecekti örtü veren olmadı kendim aldım örtmek için ama doktor gerek yok zaten göreceğiz dedi . Cidden saygıyı kaldırıyorlar .
(250 puan)
2 gün üst üste vajinal muayene olmak zorunda kaldım Tamam tıpta utanma olmaz ama bı örtü verilebilir yada gösterilebilir ben kağıt havluyu koparıp ortmustum yinede doktora ben mahcup olmuş gibi hissettim hocam kusura bakmayın falan dedim ama yerin dibine girdim
(896 puan)
Tıpta utanma olur tabiki . Bakması gereken yer dışında hiçbir yerimi görmesini istemem . Kapatma imkanımız varsa kapatmaliyiz. Doktorun bakması gereken tek yer gobegimiz ya da vajina kısmı. Ben bacaklarımı da ful çıplak hem doktor hemde yanına gelen giden hemşireler görsün istemem . Hem örtüyü verdiklerinde doktor alttan kontrol ederken bile etraftakiler özel bölgemizi izleyemiyor . Keşke hep dikkat etseler ama maalesef takmiyorlar çoğu
-Reklam-
0 oy
(147 puan)
Takibiniz sürekli devlet hastanesi miydi? Kendi doktorunuz buna onay vermeden nasıl başka bir doktor sizi çıkartabilir ki. Ben sanmıyorum zorla sizi çıkartacaklarını. Neden her defasında farklı doktor geliyor onuda anlamadım. Nasıl bir sistemleri var bu devlet hastanelerinin bilmiyorum. Bence sonuna kadar direnin siz direnince muhakkak bir kaç doktorun daha görüşünü alacaklardır. Malesef insan içinde vicdan ve merhamet taşımıyorsa giydiği önlüğün statünün bir önemi kalmıyor. Eğer çıkartırlarsa da tıp fakültesine gidin orda asla hastayi taburcu etmek istemiyorlar. Benim kuzenim bir ay dan fazla kalmıştı tıpta.
(896 puan)
Başından beri Ankara Etlik Şehir Hastanesinde kalıyorum.  Bu zamana kadar kaç kez hastanede yattım şiddetli kanamalarim oluyordu . Kanama durdu şükür sonrasında daha önce erken dogumum olduğu için dikiş attılar.  Kanama olursa alırız dikisi dediler . Kanama oldu 1 ay sonra . Yine acile geldim ağlaya ağlaya ve şükür almadılar dikisi . Yani bu zamana kolay gelmedim . Sürekli istirahat ederek geldim . Şimdi bana acilmam olmasına rağmen , ayağa kalkınca rahatsız oluyorum dememe rağmen yatmana gerek yok diyor . Bu arada hastanede haftada doktor değişikliği oluyor hastaları kontrol için . Hafta sonları nöbetçi doktorlar geliyor . Bazen gece uzmanlar geziyor.  Yani sabit bi doktor yok . Zaten başından beri neler çektiğimi bilseler bu kadar rahat olmazlardı. Anlatıyorum ama çok normal geliyor onlara . Başa gelmeyince anlamaz tabi . Tıp Fakültesi özele mi giriyor ?
(1,974 puan)
Tip fakultesinde yatiriyolar hevesle cunku uzerinde arastirma yapiyolar ogrencilere ornek hasta gosteriyolar ayni islemler tekrar tekrar yapiliyo.16 gun kaldi hastamiz anju yapmadilar ilac verip test yapip durdular devlet hastanesine goturduk hemen ameliyat dedi uzatmadi.arastirma hastanelerini cok hos bulmuyorum o yuzden.onlar icin hasta degilde kobay gibi oluyoruz
(896 puan)
Yaaa çok geçmiş olsunn :(
(147 puan)
Tıp fakültesi özele girmiyor yani orda da sigortanızla kalabilirsiniz. Arkadaşın dediği doğru orası da sürekli asistanlar geliyor ve araştırıyorlar yani ama şuan için eğer çıkarırlarsa tek seçenek orası gibi , hem tıpta yenidoğan yoğun bakımlar daha gelişmiş , Eskişehir de riskli ve erken doğum olanları genelde hep tıpa yönlendiriyorlar. Çok üzüldüm sizin adınıza , yorumları okuyunca daha çok üzüldüm. İnşallah vakti geldiğinde hayırla kucağınıza alırsınız. Serklajlı gebelik kolay değil hele daha önce bebeğini kaybetmek o acının tarifi yok. Umarım acımasızca yorum yapanlar empati yeteneklerini biraz olsun geliştirirler.
(896 puan)
Aminn inşallah sağlıkla vakti geldiğinde kucağımıza alırız hepimizde . Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın yokluğunu göstermesin gerçekten kolay değil o buz gibi toprağın altına koymak . Ben bebeğimi eşimle yikayip kefenledim sonra buz gibi toprak altına koyduk . Yani uzaktan insanlara sadece et parçası gibi geliyor galiba ama öyle değil . Aynı şeyleri yaşamayı asla istemem . Kimse istemez . Empati kurmak zor geliyor galiba insanlara .
0 oy
(481 puan)
Zaten sorun burada.Siz riskli goruyorsunuz ki cok haklisiniz neden risk alasiniz o kadar sona doğru gelmissiniz,ama doktorunuz riskli gormuyor.Yani devlet hastanesi işte yer kapliyorsun gozuyle bakiliyor hastanede bir sey yapilamayacak insanlara.Bir tedavi uygulanmayacaksa özel bakima giriyor gerisi.
(896 puan)
Yattığım için günlük kan sulandirici iğne yapılıyor. Enfeksiyon olduğu için antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Günde 3 kez arı ilaç geliyor . Hunileşme olduğu için sancı olabilir diye günde 2 kez nts ile kontrol ediliyor . Bazen gizli sancı olurmuş hissedemezmişiz . Ama evde sadece hap alcam ve yatcam . Bir yerim azıcık ağrısı acaba sancı mi diye telaşlancam çünkü acilmam var . Tabi bunları hiç önemsemiyorlar. Karşı odalardan birindeki hastayı kaç kez taburcu etmişler daha sonra kontrole gelince tekrar tekrar yatış istemişler. Sordum bi sorun olduğu için mi yapmanızı istediler her defasında dedim . Yoo hep aynı ama yatış istiyorlar öyle diyo . Bence bunlar her hasta yatisi yaptıkça ekstra para kazanıyorlar .
0 oy
(127 puan)
Canım şöyle bir durum var eğer ki risk görseler sen yalvarsanda  çıkarmazlar bende yattım kaç kez hemde dayanamıyordum  hastane ortamına yalvardığım bile oldu ama bana dedikleri cümle seni şu şartlar altında taburcu edemeyiz dediler. Kendini sıkıntıya sokma bana da dediler sadece tuvalete kalkacaksın  ama bakacak kimsem yoktu 3 yaş oğlum vardı mecbur her şeyimi kendim yaptım eşimde destek oldu. Sende eve gidince yatacaksın yapacak birşey yok eşin destek olacak 
(896 puan)
Canım daha önce kaç kez hastaneye yatisim yapıldı böyle uzun uzun kaldım. Bu zamana kolay gelmedim . Şiddetli kanamalarim oluyordu ve başından beri bu hastanede takipliyim riskli hasta olduğumu biliyorlar . Dikisimi atan uzman doktor yatmamı istedi . Evde rahat edemezsin burda en azından takibimizde olursun dedi ve yatisim yapıldı. O doktor öyle diyo başkası farklı. Şurda kaldım kalali 6 doktor belki daha fazlası geldi yanıma. Bazıları aman kalkma dikkat et diyo bazıları normal hayatına devam edeceksin diyo . Bu yüzden tereddüt ediyorum . Ortak hepsi riskli değilsin dese korkmam . Ama riskli olduğunu biliyorum . Daha önceki bebeğimi de dikiş atılmasına rağmen 5 aylık kaybettim .
0 oy
(61 puan)
Altan muayene ederekmi olctuler yoksa normal ultrasyondami anlaşıldı 6mm dustugu
(896 puan)
Önce üstten kontrol etti . Dikişimin olduğu yere doğru baktı. Sonra hunileşme farketti . Bi de alttan kontrol edeceğim net görmek için dedi . Alttan baktı. Orda ölçtü . Sürekli ölçüm yapıldığı için bazen alttan bakıyorlar bazen üstten net görürlerse üstten.
0 oy
(15 puan)
Maşallah beb bir gun kaldim ikinci gun kendi istegimle ciktim ev ortami bir başka 
(896 puan)
Daha önce de defalarca yatmamı istediler. Bende evimde sağlıklı bi hamile gibi kalmak yemeğimi yapmak evimi toplayıp yürüyüşlere hava almalara çıkmak isterim ama mevzu bahis bebeğimin canı ise hapis hayatı da yaşarım böyle
0 oy
(11,278 puan)
Detayları prosedürü bilmem ama böyle bir durumda tek doktor karar vermemeli bence özellikle siz itiraz ediyorsanız. Diğer doktorlar da fikrini belirtmeli. Eve gittiğiniz anda bir şey olmamasının garantisi yok. Dediğiniz gibi hastane odasında kalmak ister. 
(896 puan)
Bu yüzden tek doktor bugün taburcu edemedi . Bu sorumluluğu tek alamadı.  Heyet toplanması lazım. Evde gizli sancim olsa ve farkedemesem dikisim yırtılır ama burda sürekli nts kontrolleri yapiliyor
0 oy
(89 puan)
Bende aynıyım serklajli yatıyorum 5 aydır evde. Hastanede ya da evde yatmanın bir farkı yok ki. Evde daha rahat edersin bence. Küçücük hastane yatağında 1 geceyi zor geçiriyorum ben. 
(89 puan)
Sancım yok. Az önce dedin ya sancı olursa dikisleri alırlar diye. Aynı sebepten ya olursa diye doktorum önlem amaçlı yazdı. 33 şuan. 3 gün sonra doğum olcak
(896 puan)
Yaaa gerçekten mii neden doğum 3 gün sonra olacak canım? İnşallah çok sağlıklı ve tonbiş güzeller güzeli bir bebeğin olur .
(89 puan)
Benim dikiş 31 de attı. Tekrar dikiş atıldı. Ama çok tutmaz demişti doktor. Son kontrolüm de çok gerilmiş dikişler her an atabilir dedi. Dikisleri atıp normal doğumu baslatmqsin diye böyle olcak. Önceden sezeryanim olduğu için riskli Benim için
(896 puan)
Anladım Allah yardımcınız olsun canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
(89 puan)
Amin hepimiz inşallah
0 oy
(269 puan)
Pek kimsenin umru olmaz kaldın yeter git evinde yat derler sadece yatmam gerektiği için eşin yemek yapıp birakicak yatağının başına herşeyini suyunu hafta sonu da evi temizleyecek durumunuz varsa birisi gelip yapacak ne olursa olsun 30 haftadan sonrada bi süreç var ne kadar durursa o kadar iyi ama doğuma kadarda öyle tutmazlar hastanede mecbursun yani bı yerde hoş konuşmamış doktor daha kibar olabilirdi karşısındaki hamile ve riskli gebelik ama olmamış 
(896 puan)
Canım daha önceki gebeligimde yemin ediyorum Prof. Dr. dikişimi attı ve bana 4 ay burda kalacaksın dedi . O zaman da riskliydim. Yani kalınabilir. Benim arkadaşım da aynı şekilde 1 ayı geçkin kalmış . Yani kalınabilir  . Kalinmasaydi 20 gündür niye tutuyorlar beni ? Heyet toplandı yine kalsın denildi ilk geldiğimde
(269 puan)
O zaman düşüneceğim birşey yok  doktor hakkında şikayet oluştur ara gerekiyorsa kalman doktor hakkında soruşturma başlatılsın hem işini düzgün yapamadı hemde konuşma tarzından dolayı ararsın bir saati geçmez mudahele etmeleri
(896 puan)
Daha önce bundan yaklaşık 3 ay önce yine hastanede kaldım 16 gün kadar tuttular ve çıkacağım gün taburculuk işlemleri yapılırken doktor ile tartıştık bende tutanak tutturup şikayetçi oldum . Tavırları,  insanlara karşı üsluplari baya kötü.  Ama hala bi sonuç gelmedi . Benim gibi o serviste kalan diğer hastalar sırf bu yüzden cimere şikayet ettiler ve kendi istekleri ile imza atıp taburcu oldular. Sağlık bakanı tutuyor bunları baya . Yoksa kimseye karşı saygısızca konuşamazlar.
(269 puan)
Keşke özel sağlık sigortası yaptirsaydınız devlet hastaneleri ne Allah eksikliğini göstersin nede düşürsün kolay kolay ilgilenip tutmuyorlar ben panik birisiyim ve öyle durumumda yok özele hep para verecek aynı şekilde hastanede kalmayı tercih ederdim özelden başka yerde biraz zor uzun süre bu bi gerçek dursanda düzgün davranmazlar genelde bı daha aklında olsun doğum kapsamlı sağlık sigortası yaptır sorun yaşamazsınız çok fazla tavsiye ederim
(896 puan)
Tamam canım bunu bi araştırayım ben . Evet maalesef devlet öyle
0 oy
(1,974 puan)
20 gun yatirmislar tamamen haksizda degiller riskli bi durum gorse gitmek istesen bile imzayla anca cikarir demekki o kadar ciddi bi durumun yok sakin olabilirsin guzel tedavi uygulamislar birazini okudum cevaplarinin.bazi yerlerde bir gece yatirmak bile istemiyolar bence iyi bile kalmissin doktorlarla cok inatlasmamak lazim bildikleri vardir.bu doktora guvenmiyosan kendi doktorunu talep et bi gorus daha al
(896 puan)
Özel bi doktorum yok . Hamileligimin başından beri bu hastanede yüksek riskli gebelik bölümündeki doktorların kontrolünde ilerledik . Karşı odamdaki kız da aynı benim durumumda 32 haftalık.  Kaç gün kaldın diye sordum . Bana güldü ve kaç kez taburcu ettiler ve her hafta kontrole gelince tekrar durumum aynı olmasına rağmen yatış verdiler dedi .Benimde toplam 20 gün olmuştur dedi. Özellikle sordum bi rahatsızlığın olduda mi tekrar yatış verdiler dedim . Yoo dedi aynı hunileşme açılma dedi.  Onu 2 gün önce tekrar taburcu etmek istemişler . Gitmeyeceğim demiş ve kalmış . Galiba taburcu edip sonra tekrar yatış yapıp para kazanıyorlar üzerimizden . Yatisa gerek yoksa neden yatırdılar ? Üstelik polikliniktedi dikisimi atan doktordu ve benim yatmami evde dikkat edemeyeceğimi , burda en azından bizim kontrolumuzde olursun diye bana yatış verdi . En azından bi 30 haftalık olalım dedi . O öyle diyerek yatırdı.  Bu yatmana gerek yok diyip çıkarmak istiyor . Siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?
(1,974 puan)
Doktorla muhalefet etmissiniz simdide bizimle muhalefet ediyosunuz ben sizi taburcu etsinler falan demedim zorla cikarilana kadar kalin madem ne diyelim biz allah sifa versin de gerek kalmasin hastaneye falan.burda yorum almak icin yaziyosunuz ama bizi ikna etmeye calisiyonuz ben napiyim sizin hastanede yatmaniz icin ne yapabilirimdoktor izin verdigi kadar kalican sonra cikican mecbur allah korusun tekrar yatmana gerek kalmasin insallah baska bi dilegim olamaz sizin icin
0 oy
(52 puan)
yorumları okuyup sinir oldum her şeyi nasıl da basite indirgiyorlar aklım almıyor daha önce bir kaybın varmış üstelik bunu başına gelen anlar Allah kimseye anlatmasin ama benimde bir kaybim var 23 haftalık erken doğumla kaybettim bebeğimi bir hafta hastanede yattım bende refakatçi vermedikleri için ayağa kalktıkca basınçtan dolayı kanamam artıyordu sancım başladı zaten sonra insanlar için konuşmak ne kadar kolay ayıp ayıp. Özele gitmiş o aklınızı kendinize saklayın hiçbir özel riskli gebelikte kendini karalamamak adına kabul etmiyor maalesef bizzat yaşadım bu durumu ben hastane hastane gezdim neler çektim ve özeller de akşam nöbetçi bir doktor bile kalmıyor ama devlet öyle değil ne kadar biliyorsunuz maşallahiniz var özel zaten hastayı hasta olarak görmüyor müşteri olarak görüyor onun için önemli olan para gebeliginiz iyiyse bütün özeller çok iyi ama başınıza bir şey gelsin özeli öyle izleyin bakalım. Neyse daha fazla yazmak istemiyorum canım çok çok geçmiş olsun sana seni çok iyi anlıyorum Rabbim şifa versin çıkma hastaneden hakkını ara en ufak şeyde gece gündüz sancina bakılsın insanları da kafana takma sen kendine ve bebeğine yoğunlaş ve iyi düşün iyi olsun içini ferah tut her şey olacağına varıyor. 
(896 puan)
Allah razı olsun gerçekten. Size de o durumda refakatçi vermemişlerya Allah'ımdan bulsunlar . Cidden kolay değil 5 ay karnında taşı onunla bi bağ kur sonra .. Canımızdan bi parça ya bizim . Tabi ki her ince ayrıntısına kadar düşüneceğiz. Dışarıdan konuşmak kolay geliyor insanlara . Bu arada evet özel acil vakaları hemen devlet hastanesine sevk ediyor yatış işlemlerinde . Bi arkadaşım ozelde kontrol oluyor ama benim takipli olduğum hastanede yatış gerekiyorsa yatıyor.
(52 puan)
evet canım biliyorum özeller senin sıkıntın varsa bir hiç adını kirletmez bile boşver insanları dediğim gibi bebeğine odaklan hakkını ara kal hastanede kimse keyfi yatağından evinden eşinden ayrı kalmak istemez bizim insanlarimiz işte :) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin dualarimdasin
(896 puan)
Sağ ol canım arayacağım hakkımı . Gerçi burda bunların borusu ötüyor ama yine de elimden geleni yaparım
0 oy
(218 puan)
Sen çok sinir geçirme. Sakinleşmeye çalış. Anlıyorum çok zor.. aynı şeyleri yaşıyoruz. İnşallah zaman bir önce geçerde bebeklerimize sağ salim kavuşuruz.sen riskli geçiriyorsun çıkma hastaneden. Ve sen hiç kimseninde hakkina girmiyorsun.. boş boş yazanlara sinir geçirme.. doktorlarla konuş bir müddet daha kal. Bu zamana kadar getirmişsin canim. Bende yataktan kalmıyorum günleri sayıyorum :( çok zor. Keşke bizde güzel hamilelik geçirerdik. Allahim korusun yavrularimizida bizleride :) 
(896 puan)
Sağ ol canım ❤ inşallah yavrularımızı sag salim kucağımıza alırız.  Bu da bizim imtihanımız galiba . Şükür bu zamana kadar gelebildik . Rabbim 37 lerim de görmeyi nasip etsin inşallah. Zaten çıkmak istemiyorum diyince tek başına çıkarma kararı alamadı . Heyete sunması lazım. Daha önce heyete gittim ve yatmam gerektiğine karar verildi . Hakkımızda hayırlısı olsun .
–1 oy
(1,038 puan)
Kusura bakma ama doktor haklı. Evdede dinlenebilirsin uzanabilirsin. Sadece lavabo ihtiyacını evdede karşılayabilirsin. Birşeyin yoksa seni boşu boşuna neden yatırsınlar. Diğer hastaların hakkına giriyorsun. Memnun değilsen git özele. İstersen doğuma kadar kalabilirsin orda. 
(896 puan)
Burda kaliyorsam senin babanın hayrına değil! Kendi sigortam karşılıyor. Üstelik nerden biliyorsunda bir şeyin yok diyorsun . Bu gün gelen doktordan önce muayene edenler riskli buluyordu bugünkü usg ile bakmadan acilmamin ne derece fazla olduğunu bile görmeden taburcu edebiliriz dedi . Neden daha önce gelen ayrı ayrı doktorlar 20 gün boyunca taburcu etmediler sence ! Ordan yorum yapmak kolay tabi . Başına gelince anlar insan . Üstelik gizli sancı diye bir şey var ve farkedemezsem dikislerim yırtılır.  Daha önceki bebeğimi dikislerim yırtıldı diye 5 aylıkken kaybettim . Evde nts yok canım maalesef.  Devlette de bu hakkım varken neden özele gideyim ? Eğer burda erken farkedilen bi sıkıntı olursa hemen sancı kesici iğne ilaç serum takviyeleri yapılır ama diğer türlü geç kalırsam bebeğim canından olabilir ! Ne kadar kolay de mi ordan öyle yorum yapmak . Bir şeyim yoksa niye beni hastaneye yatırmak istediler acabaaaa . Ayağa kalkınca dikiş yerim sızlıyor ve yirtilabilir . Dikisi alırlarsa zaten acilmam var . Sonra ne olur biliyor musun? Bilemezsin tabi Allah bilir ya ölür bebeğim Allah korusun ya kuveze girer . Kolay mı geliyor ordan sana bunlar da basit basit yazıyorsun
(2,284 puan)
Bu kadar acımasız olmayin daha önce 5 aylik bebeğini kaybetmiş bunu da kaybetmekten korkuyor, eve gider de acil bir şey olursa yetişemez diye korkuyor devletin imkanı çok bir yatak mi veremiyorlar,o da kendi sigortasini vergisini ödüyor niye özele gitsin, gecen gün beni de yatırmak istediler evde oğlum var kardeşlerim var diye kendi rizam ve imzam ile çıktım ama herkesin şartları bir değil. Ki benim erken doğum riski falan değil şükür tansiyonum düşük kanım yok diye.
(896 puan)
Evet gelip de evde bakacak eşimden başka kimse yok. Memleketimizde yaşamıyoruz öyle günü birlik yanıma uğrayacak akrabalarım da yok burda . Eşimde görev saatlerini depremden sonra daha sıklaştırdilar . Yani kendi yazık hazır yiyo çoğu zaman . Ekstra bana yemek pişirip bulaşık yıkayıp aman enfeksiyon kalmasın diye günlük wc yikayamaz yani . Üstelik 12 saat boyunca o işteyken kahvaltıyı ara ogundu öğle yemegiydi akşamdı  bunları kendim hazırlamam bile çok zor olacak çünkü şuan ayağa kalkınca dikislerime baskı oluyor. Allah kimseye muhtaç etmesin . Bebeğim için kalıyorum burda ben keyfimden değil. Kimse burda wc harici kalkmadan 1 gün yatmak istemez!
(1,038 puan)
Sizi kırmak istemedim özür dilerim. Daha önce bende bebegimi doğurup kaybettim. Üstüne 2 kez kürtaj olmak zorunda kaldım bebeğimin kalbi durduğu için. Sizi en iyi ben anlarım. Yanlış anlamayın. Şu an çok hassassınız yine aynı şeyleri yaşama korkusu içindesiniz. Ama bende yanlış bir şey söylemedim. Tabi ki benim babamın hayrına orda değilsiniz. Ama devlet hastaneleri bu konuda kısıtlı yatak sayıları az. Doktorun seni iyi görmese taburcu etmezdi. Yorumlarından okuduğum kadarıyla çok stres yapıyorsun herşeyin kötüsünü yaşama ihtimalini göz önüne getiriyorsun. Özele git derken kötü amaçlı demedim. Bende düşük tehlikem olduğu zaman durumum o kadar iyi olmamasına rağmen özelde yatıyorum. Çünkü devlet hasteneleri ilgisiz ilgelnmiyor. Senin 1 ay kalmış olmana bile çok şaşırdım. Normalde bunu yapmazlar. Progestan düşük önleyici iğne verir eve gönderirler. İnşallah sağlıkla dogurursun alırsın kucağına
(896 puan)
İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız. Her hafta farklı doktorlar vizite geziyor . Ayrıca hafta sonu ve bazen geceleri de farklı uzmanlar geziyor benim riskli olduğumu usg ile muayene edince farkediyorlar . Yüz ifadeleri değişiyor. Evet bayaa hunişme var diyip sancin falan yok değil mi diye ısrarla soruyorlar . Bugünkü doktordan önce beni kontrol eden doktorlar mümkün olduğunca yatmalisın derken bu yatmana gerek yok dedi dış görünüşüme bakarak . Üstelik ayağa kalkınca baskı ve sizi oluyor diyince o zaman dikisi alırız dedi . Çok acımasızca değil mi ağrım oluyor dememe rağmen kalk demesi ve sonra çok normal gibi dikisi alırız demesi   Ayrıca karşı odamın yataği boş görüyorum. Üstelik merak edip personellere de sordum tüm yataklar dolu değilmiş .

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 218 göst.
+1 oy
12 cevap 607 göst.
0 oy
2 cevap 224 göst.
3 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Rabia_61 (47 puan) sordu

649,575 soru

3,421,845 cevap

4,253,577 yorum

183,591 üye

...