0 oy
106 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (204 puan)
Aralık ayından yoğun tedaviye başladım. Başka şehirdeydi. Uzak yol,akraba evinde kalmak bizi maddi ve fiziksel çok yıpratdı. İlaclar beni kabız yaptı. Doktorum ilgisizdi, sürekli ilac yazıyordu. Aşılamamızda tutmadı.  Bu Tedavimden ilaclarım martın sonunda bitcek. Doktora, ultrasona, ve ilaclara verdiğimizi hesablıyorum. 1tüp bebek parası gitmiş. Bi o kadar da yola,ve akraba evinde kalmamıza. Yemeğimizi fazlasıyla alıyorduk.  Ben adet oldum şimdi. Aşılama fıs çıktı. 3-4gün sonra kabız olduğum için doktora gitmek istiyorum. Nisan ayının muhtemel 20 si gibi tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum.  evimize yakın hastahanede iyi bir jinekolog buldum. Ama bulduğum jinekolog erkek. Ben utanıyorum. Eşimde istemez bence. Kaynanam o iyi, erkek olsun nolacak. Banada kaç defa erkek doktor baktı diyor.  Eşime hiç söylemedim bunu başka kadın jinekologlarda var aynı hastahanede. Onlar hakkında da iyi yorumlar var. Alternatif gibi seçe bilirim.  Annemde diyor ara ver. Kalan ilaclarını bırak. Kendiliğinden kabızlığın geçmezse öyle git doktora. Diyorum bekleyecek zamanım yok. 1 aya kadar kabızlık tedavim bitsin ki, tüp bebeğe başlıyayım. Annem ısrarla ilaclar seni mahv etdi , ilac almayı bırak doktora gitme diyor.  Beni anlamıyor ki. Beklersem hemde, benim tedaviyle dengelenen değerlerim, eşimin tedaviyle yükselen spermi eski değerlere döne bilir. Kabız halde tüp bebek yaptırsam, risk almış olurum. İlac almakdan ne kadar bıksamda ben devam etmek istiyorum. Sizin fikriniz nedir? 

3 Cevap

0 oy
(521 puan)
Öncelikle iyi bir doktor ve hastane seç. Doktorun cinsiyeti hiç önemli değil zaten afedersin organını incelemeyecek. 

Seçtiğin doktora güven. Bir ön muayene yaptır ve tedavi için en uygun zamanı doktorunun söylemesine izin ver. Bence boş boş ertelemek mantıklı değil ama akılcı bir planlama yapmak lazım. Mesela kadın diye rastgele doktor seçersen paranı çöpe atarsın. Ayrıca hastanenin labaratuvarı ve embriyoloğu da önemli. Tamamen başarılı bir merkez seçmelisin
(204 puan)
Teşekkür ederim❤️
-Reklam-
0 oy
(623 puan)
Canım nerede yaşıyorsun bu arada kendini bu kadar sıkar ve yıpratırsan olmaz haklısın da senin için diyorum iyice bir araştır soruştur sağlık bu erkek doktor olsun sağlık için ayıp günah yok sen iyice araştır aklına takılan tüm soruları doktora sor o seni ztn tedavi için yönlendirir zaman olarak da.Bir de bazen bu durumlardan sonra kendiliğinden gebe kalanlar varmış inşallah senin de öyle olur da böyle yıpranmazsın ve kendiliğinden hamile kalmak istiyorsan sana tavsiyem İbrahim suresi okuman okuyamıyorsan da YouTubeden dinlemen bol bol.
(204 puan)
Allah razı olsun canım.
0 oy
(204 puan)
Post üste çıksın

651,109 soru

3,427,660 cevap

4,260,222 yorum

184,032 üye

...