0 oy
329 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (67 puan)
Merhaba. 35+1 günlük gebeyim. Geçen haftadan beri dikkatimi çeken bir şey var o da göbeğimden çıt diye ses geliyor. Sanki tırnak makası sesi gibi küçük bir çıt. Defalarca dikkat ettim. Ben hareketsizken bebek hareketliyken defalarca denk geldim bu sese. 

İnternette konuyla ilgili bakındığımda benim gibi ses duyan başkaları da varmış. Ama sadece bir doktorun videosu vardı konuyla ilgili. Acaba siz de denk geliyor musunuz bu sese? Bir sorun yoktur umarım. 
Gebelik haftası 35+1

9 Cevap

0 oy
(242 puan)
Merhabalar youtube da kağan kocatepeydi sanırım onun bir videosunda bebeğin eklemlerinden geldiğini söylediğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama 
-Reklam-
0 oy
(681 puan)
Benim 2. Hamileligimde cok olurdu bebegin eklemlerinden gelen bir sesmis. Normal bir durum.
0 oy
(81 puan)
Hıçkırık sesi geliyor mu peki acaba hickirigi mi dedim ben daha hickirigi hiç hissetmedim ama hickiriyorlarmis 34 haftalık gebeyim
(224 puan)
Tabi ritmik aylardır hickiriyor. Ben çok fark ediyorum
(67 puan)
Hıçkırık ses değil de devamlı ritmik vuruşlarda kendini belli ediyor. Bazen kısa bazen de uzun sürüyor hıçkırık. Günde birkaç kez oluyor.
0 oy
(686 puan)

 Bende de oldu o :) Diyen annelerden duyunca çok şaşırmıştım. Herhalde hamilelik hormonlarından kafayı yiyiyoruz demiştim kendi kendime :D Ama ben de başka zamanlarda tam 3 kere duydum :) Ve evet bebek hareket ederken duydum o sesi. Böyle parmaklarını çıtlatırsın aynı onun gibi bir sesti. Eklemlerinden geldiği söyleniyor. Doktorumda öyle demişti. Normalmiş.

(67 puan)
Ben de deliriyor muyum, artık diye düşünüyordum.
(686 puan)
Ahahaha :D :D Yok arkadaşım yok delirmiyoruz rahat ol :)
(67 puan)
Hayırlısıyla bir kucağımıza alsaydık.
(686 puan)
Ay evet arkadaşım. 38. Haftamdayım vallahi son zamanlar geçmiyor sanki. Endişe sürekli artıyor sanki zaman daraldıkça. Bir sağlıkla kucağımıza alsak hepimizde gönlümüz rahatlasa
0 oy
(165 puan)
Canım senin dediğin bende de oluyor ama nasıl sanki böyle damar atar gibi Ben doktoruma sordum Hickiriyor lar Dedi
0 oy
(1,624 puan)
Ya bendede luklukluk ses geliyor çok tuaf :)) sanki suyunu duyuyorum o hareket halindeyken 
0 oy
(224 puan)
Bizde 35 haftalık olduk. Benimde çıt sesi geliyor. Sizin bebek kac kilo acaba ? Kilo ile alakalı mı? 
(67 puan)
Aynı gidiyoruz sizinle öyleyse. Ben son 3 hafta önce gitmiştim doktora 42 cm 2000 gramdı. Şimdi ne kadar oldu bilmiyorum. Sizinki ne kadar?
(224 puan)
2900 lerce dedi doktor . Sizinde o kadar olmuştur.
0 oy
(30 puan)
Ayyy bunu yaşayan başka hamiş annelerde varmış çok şükürrr :)) ben de duyuyorum o sesi yaa ve komik olur diye doktora soramadım internette araştırdım ama net bişey bulamamıştım, bana mı öyle geliyor diyordum. Sayenizde yeni bir şey öğrendim :))))
(67 puan)
Ben de yeni yeni duyuyorum bu sesi. En son 3 hafta önce gitmiştim doktora. Bu hafta sonu muayenem var. Sorsam mi acaba, ya doktor benim hayal ettiğimi falan sanırsa diye düşünüyorum. Çekiniyorum sormaya.
(30 puan)
Ben de sizin gibi düşünerek sormamıştım. Ama sanırım olağan bir durum sebebini çok merak ediyorum. :) Benimde kontrol 1 buçuk hafta sonra, gittiğimde soracağım artık gözümü karartıp zaten 37 haftalık olduk. Bence sizde sorun en azından içimiz rahat eder
(67 puan)
Zararı olan bir durum olsaydı çok fazla bilgi olurdu kaynaklarda ama bakıyorum hiç ciddi bir açıklama yok. Ama tek benim başıma gelmediği için sevindim ya da hayal olmadığı için.
(30 puan)
Kesinlikle ben de öyle. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebişinizi ❤️
0 oy
(176 puan)

Bugün aynısını yaşadım sesin başka yerden geldiğine kendimi ikna etmiştim ama şimdi bu ses anlam kazandı :D

(67 puan)
Ben de geçen hafta ilk duyduğumda öyle yormuştum. Sonra defalarca da duymaya devam ettim. Hiç bebekten ses gelir mi, saçmalık diyordum. Kimseye de bahsetmemiştim ama bugün çok kısa aralıklarla iki defa daha olunca iyice inandım karnımdan geldiğine.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 251 göst.
0 oy
7 cevap 491 göst.
0 oy
4 cevap 613 göst.

649,398 soru

3,421,121 cevap

4,252,782 yorum

183,535 üye

...