0 oy
108 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (126 puan)
Merhabalar. :)

Serklajlı, ikiz gebeliği olan anneler, anne adayları nasıl süreçler geçirdiniz? 
Gebelik haftası 16. Hafta

2 Cevap

0 oy
(144 puan)
Ben ikiz degilim ama serklajlı bi anneyim her gunumu telasla geciiryorum sonra da pisman oluyorum
(126 puan)
Doğum yapmadın değil mi canım, kaç haftalıksın? Sakin kalmaya çalış, hareket kısıtlılığı yoksa insanın içi kaynıyor.
(144 puan)
30+1'im canm hareket kstliligim cok yok gunluk islerimi az az yavas yavas yapiyorum fazla egilmeden ama 2.5 yasnda kizim var o yuzden  biraz daha dikkat gerekiyor.her an bisey olacak diye korkuyorum
-Reklam-
0 oy
(3,667 puan)
Benimki tek bebekti ve bol bol yattım :) Bu süreçte ağır iş, bol yürüyüş yapmak, yer silmek, vileda veya elektrik süpürgesi kullanmak, ayakta uzun süre kalmak, ilişkiye girmek vs. yasak. Sağlıkla vaktinde kavuşun inşallah.
(833 puan)
Doğum yaptinizmi benim serklaj yok ileri haafta olduğum için yapılmadı rahim kısalığı hunileşme var ama hunileşme azalmıştı en son rahim kısalığı 30 mm bebeğimin kiyafetlerini yıkayıp oturdugum  yerden utulesem sıkıntı olurmu sizce
(126 puan)
Canım şuan 15+1 ikiz gebeliğe sahibim çok şükür. 3 hafta önce gittiğim ultrason muayenesinde rahim ağzı uzunluğu 36 mm iken 1 hafta önce gittiğim ultrason muayenesinde 27 mm olarak ölçüldü. Doktorumda önlem amaçlı serklaj önerdi. Biz de riske atmamak adına yaptırdık. Çok şükür herhangi bir ağrım, sızım, kanamam vs. olmadı. Sadece alt karın bölgemde baskı hissettim o da bugün itibariyle daha da azaldı ama bebekler büyüdüğü için gerilme de olabilir diye düşünüyorum. Doktorum 2 gün dinlenip birliktelik hariç normal hayatına dönüş yapabilirsin dedi. Çoğu yorumlara baktığımda çok dikkat edilmesi gerektiği söylenmiş, ben istesem de o kadar fazla yapamıyorum ama yine de pimpirikleniyorum. O yüzden sormak istedim. Amin, inşallah. :)
(126 puan)
Canı verecek olan Rabbim, kendinizi bu şekilde kasarak strese sokmayın. Oturarak ütülemeniz Allah'ın izniyle bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Tabi ki çok ağır ve çok fazla yoracak işlerden kaçınmak tüm hamileler için geçerlidir. Rabbim sağlıkla ve zamanında kucağımıza almayı nasip eylesin. :)
(833 puan)
Amin amin çok haklısınız teşekkür ederim cevabınız için ☺️❤️

649,565 soru

3,421,780 cevap

4,253,522 yorum

183,589 üye

...