0 oy
446 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (260 puan)
Arkadaşlar bilenler cevapliyabilirmi. 17 haftalık hamileyim  biraz ağrım vardı gece artıyor du dün doktoruma gittim muayene oldum bebek rahim ağzına oturmuş dedi ama rahim kalınlığı normal dedi. Nst de sancı çıkmadı ama bana progestan iğne ve hap verdi. Bu şekilde olup doğum yapan varmı ? Bebeğime birşey olurmu . Nelere dikkat etmem lazım.dinlenmen gerek dedi fakat üç çocuğum daha var herşey bana bakıyor.
Gebelik haftası 17

2 Cevap

0 oy
(126 puan)
Canım geçmiş olsun, Rabbim sağlıkla ve zamanında ve almayı nasip eylesin. Benim de 15+1 ikiz gebeliğim var çok şükür. Düşük riskim olmamasına rağmen gebeliğimin 7 veya 8. haftasından itibaren progesteron fitil kullanmaya başladım. 14. haftada da rahim ağzı uzunluğum 36 mm'den 27 mm'ye düştüğü yani açılmam arttığı için serklaj oldum. Serklaj sonrasında da her gün progesteron fitil + günaşrı da progesteron iğne kullanıyorum. Korkma, progesteron rahim kasılmalarını engellediği için hem de erken doğumu önler hem de kanama vs. olursa önüne geçer. Çok fazla ağır kaldırmamaya, çok ağır işler yapmamaya, çok ayakta kalmamaya özen gösterirsen Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Bebeğin rahim ağzına oturduğu için büyük ihtimalle alt karnında da ağırlık ve baskı hissediyorsundur o yüzden mümkün olduğunca çocuklarını kucağına alma, destek alabilirsen senin için daha rahat olur. 
(260 puan)
Evet assagida hissediyorum. Sık sık idarara cikiyorum bu yüzden. banada rahim kalınlığı 36 yada 33 demişti sanki . Serklaj nedir arkadaşım ilk kez duydum ?
(126 puan)
Ben de kasıklarıma ani ve keskin giren ama günde 1 veya 2 kere olan, normal döneme göre artan bel ağrısı ve alt karın bölgemde baskı hissettiğim için kontrole gitmiştim. Rahim kalınlığı ile uzunluk aynı şey mi bilmiyorum, bir sonraki muayenede mutlaka doktoruna sor canım. Rahim ağzının açıklığı Allah korusun normal doğuma sebep olduğu için rahim ağzına dikiş atılıyor.
(260 puan)
Rahim ağzı kapalı dedi rahim uzunlugu 36 sanırım öyle dedi. Nst sancı çıkmadı işte sadece rahim ağzına oturmuş bebek dedi iğne verdi. Ama bebek ilerleyen zamanlarda yukarı çıkar mı. Hep ordami kalacak acaba bunuda sormadım.
(126 puan)
İnşallah her şey yolunda gider, sağlıkla ve zamanında kucağımıza almayı nasip eyler Rabbim.
-Reklam-
0 oy
(176 puan)
Riskli bir gebelik geçiriyorum açıklık oluşmuştu ve 33.haftaya ulaştım açıklık hiç ilerlemedi en büyük etkilerinden birisinin progesteron olduğunu düşünüyorum çok düzenli fitil olarak kullandım hiçbir yan etkisini görmedim

647,086 soru

3,412,582 cevap

4,242,230 yorum

182,897 üye

...