0 oy
197 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (730 puan)
6 haftalık gebeyim. Bulantı ve kusmalarım var. Galeta ve krakerle bastırmaya çalışıyorum ama onlarda  da tiksinti geliyor ve beslenemiyorum. Tavsiyeniz var mı?
Gebelik haftası 6+0

12 Cevap

0 oy
(186 puan)
Bana iyi gelen şey çok az limon sıkıp içine tuz atıp karıştırıp içmek, su içmek, elma yemek ama bazen oluyor ki hiçbiri iyi gelmiyor.  Umarım sizede iyi gelir.
(730 puan)
Elma basta bir gün yedim ikinci gün ondan da tiksinti geldi :(
-Reklam-
0 oy
(59 puan)
Ben sürekli peynir ekmek yiyordum. Bir de bulantılarınız çoksa doktorunuzla konuşup prilam kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda baya rahatlatıyor.
(730 puan)
1 haftadır kullanıyorum ama faydasını göremedim :(
0 oy
(681 puan)
Ilac kullaniyoru csnim cunku bas edemedim bu 3.hamileligim geride 2 tane daha olunca mecbur kullaniyorum. Dr prilam diye bir bulanti ilaci. Gece 2 tane iciyorum cunku uyku yapiyor. Gece icmeme ragmen 4 gun kadar gunduzleri de cok uykulu gezdim. Ama bunye alisiyor sanirim rahatim suan.
(730 puan)
Bana ilk gebeliğimde vermişlerdi. O yüzden kullanıyorum ama ben sabah aç yazdığı için öyle kullanıyordum. Gece içtiğinde sabah bulantın oluyor mu yine?
(681 puan)
Olmuyor cok şükür.  Zaten en cok bulanti sabah oluyor gece icince rahat uyanıyorum
(730 puan)
Ben de bu gece içeyim bir de öyle deneyeyim o halde teşekkür ederim.
0 oy
(176 puan)
Yeşil elma yeyin uzanırken yaptığınızı biraz yükseltin, yağlı kizarma baharatli yiyeceklerden uzak durun 
(730 puan)
Hic yemiyorum yağlı şeyler çok kötü geliyor gözüme bir de çiğ ete baksam bile midem bulanıyor.
0 oy
(18 puan)
O dönemde bana eksi elma, limonlu tuzlu ayva, tuzlu haşlanmış patates ve muz iyi geliyordu. Bir süre bunlarla beslenmistim
(730 puan)
Ayva ve patatesi iyi dediniz onları yiyebilirim çok teşekkür ederim.
(18 puan)
Ne demek, iyi gelir insallah
0 oy
(64 puan)
Prilam kullaniyorum bn canim cok rahat ettirdi bni cok sukur ins gecer bi an once birde gaviskonu onerdi doktorum hic bir zarari yok kana karismiyor migdede duvar olusturuyor sadece dedi bana
(730 puan)
Prilam ilk gebeliğimde yazmıştı. Bunda doktora sormayı unuttum gebelikle ilgili başka sıkıntılar olunca bulantıyı unutmuşum. 1 haftadır prilam kullanıyorum ama fayda göremiyorum. Sabah aç kullanıyorum. Sen de mi sabah aç kullanıyorsun canım?
(64 puan)
Sabah ac aksam yatmadan once kullaniyorum canim 1 er tane ama doktorum istersen aksam iki tane birden sabah bir tane seklindede kullanabilirsin dedi
(730 puan)
Teşekkür ederim dün gece 1 tane kullandım bugün öncekilerden çok farklıydı bayağı az bulantım oldu neredeyse geçmiş gibiydi.
(64 puan)
O hap gercekten cok ise yariyor rabbim tez vakitte gecirsin bulantilarimizi ins
0 oy
(1,113 puan)
Ne yersem yiyeyim hiçbiri ise yaramamisti bende 6 haftalık başladı 7 haftalık hastaneye yattım 8 haftalik çıktım zofer kullanmaya başladım çünkü diğer ilaçların hiçbiri bende işe yaramamıştı .ondan sonra biseyler yiyip içmeye başlamıştım şimdi 19+5 im hala ilaç icmesem eskiye dönüyorum 
(730 puan)
12. Haftadan sonra gecer diye düşünüyordum demek daha uzayabiliyor süreç. Sağlıkla gelsinler inşallah.
(1,113 puan)
Bende hep geçer diye 12. Haftayı dört gözle beklemiştim ama olmadı hala geçer diye bekliyorum . Ama herkeste bir olmuyor belki sizin o kadar uzun sürmez
(730 puan)
Gebelik sağlıklı ilerlesin de tek, lekelere filan alıştım artık çok da umursamıyorum. Inşallah sağlıklıdır.
0 oy
(373 puan)
Oyy canım sorma bende 10 haftalık hamileyim benim bazen gramla beslendiğim oluyo ne yesem mahvediyo neler çekiyorum doktor prilam verdi onuda gece içiyorum bazen gündüzde alıyorum tek halsizlik cabası d vitaminim ve demir düşük sevyede bu halsizlikle nasıl çocuk bakcam bilmiyorum 
(730 puan)
Gebelikte d vitamini veremiyorlar değil mi? Benimki planlı olduğu için gebelik öncesi vitamin kullanmıştım. Benimkiler de ona rağmen fazla yüksek sayılmaz. Doğumdan sonra kullanılıyordur belki de.
Yemeyince de halsizlik oluyor onun da etkisi çok. Biraz zorla yenildiğinde halsizligi de geciyor insanın ama bazen zorla bile yenmiyor.
(373 puan)
Aynen yok bana verdi damla şeklinde demir hapı bulantı içinde ayrı bide d vitamini
0 oy
(718 puan)
Haşlanmış patates salatalık muz bunlarla geçirdim bende malesef 
(730 puan)
Muz geceleri tuketiyorum. Haşlanmış patates hiç aklıma gelmemişti yiyebilirim. Salatalık da şu an mevsimi degil diye almıyorum.
(718 puan)
Malesef değil ama ben yiyorum çünkü yiyememistim hicbisey
0 oy
(104 puan)
Patates yiyebilirsin haşlanmış patates ben öyle idare etmeye çalışmıştım bi süre
(730 puan)
Bunu deniycem inşallah iyi bir seçenek aklıma gelmemişti.
0 oy
(364 puan)
Ben de bir süre pek birşey yiyememiştim. Sabah yarım poğaça veya börek akşam poğaçanin diğer yarısı.gunde toplam bir elma . Prilam fayda etmedi bana. Buzdolabını acamiyordum yoğun koku geliyordu çöp kutularını görsem midem bulaniyordu daha neler neler çok zor bir durum
(730 puan)
Poğaça börek düşüncesi bile yağlı ve ağır geliyor. Ekmek türevi şeyleri yağlıysa hic tüketemiyorum. Zorla galeta ya da dolapta beklemiş ekmekten biraz yiyebiliyorum. Oda sıcaklığında veya ısıtılmış ekmek hiç iyi gelmiyor kokusunu alıyorum içim kötü oluyor. Prilam bana da fayda etmiyor.
(364 puan)
Geçmiş olsun kolaylık versin Rabbim hepimize
0 oy
(38 puan)
Doktorundan vitamin takviyesi serum iste biraz rahatlatıyor ,   

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
14 cevap 210 göst.
10 Eylül 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Meryemo (92 puan) sordu
0 oy
1 cevap 167 göst.
13 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevgi_kelebegi (689 puan) sordu
0 oy
16 cevap 311 göst.

651,287 soru

3,428,423 cevap

4,260,924 yorum

184,089 üye

...