0 oy
65 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (126 puan)
düzenledi

Merhaba, iyi günler. 

Ramazan-ı Şerif ayımız hayırlı, uğurlu olsun. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. :) 

15+2 çift yumurta ikizlerine hamileyim. Geçen hafta gittiğim ultrason muayenesinde erkek bebeğim 95 gr, kız bebeğim 90 gr idi. Dördüncü ayın içerisinde olmama rağmen hala düzenli beslenemiyorum, iştahım kapalı. Hamile kalmadan önce olan gastrit problemim hamilelikle birlikte arttı. Bu nedenle hem kuru şeyler yeme ihtiyacı duyuyorum, bu da beni psikolojik olarak rahatsız ediyor. Bu ayda da böyle olması normal kabul edilebilir mi?

Gebelik haftası 16. Hafta

1 cevap

0 oy
(146 puan)
Merhaba. Öncelikde sizede hayırlı ramazanlar. Bende sizinle aynı durumu yaşıyorum iştah kaybım var ne yapsam yemek istemiyorum. Bu arada 8 haftalık gebeyim 5 gün önce bebeğimin kalp atışını duymaya gittiğimde 2.keseyi farkettiler ikiz gebelik dediler ama kese boş ve kesin kaybolur dediler bu cumartesi belli olacak oluşup oluşmadığı. Sizin gebelik naısl belli oldu. Bu arada doktorunuza iştah kaybı olduğunuzu söyleyin sanırım bu yüzden vitamin veriyorlarmış. Öyle duydum. Bu yüzden bende doktorum dan isticem. En azından vitamin alınca besinsiz kalmayız 
(126 puan)
Teşekkür ederim. 8 haftalık gebelikte iştah kaybı çok normal canım, hamileliğimi öğrendiğimde 1 aylıktı ve çok fazla iştah kaybı o zamanda yaşıyordum. İlk ultrasonumuzda tek olarak gözüktü. Devlet Hastanesi'nde eşimi içeri almadıkları için biz de özele gittik ve orada ikinci kese gözüktü ve sadece yolk kesesi vardı, henüz içinde bebiş gözükmüyordu. Siz de geç döllenme yaşıyor olabilirsiniz. Rabbim inşallah gönlünüze göre hayırlı olanı nasip eylesin. :)  

Vitamin olarak Elevit, Magnezyum, D vitamini kullanıyorum, kan değerlerim de iyi çok şükür. Niye böyle bilmiyorum, hele salçalı yemeklerle hala aram yok.
(146 puan)
İnşallah geç döllenmedir benimkide. Siz peki 2 bebeğinizide aynı anda mı gördünüz yoksa farklı haftada mı. İnşallah iştahınız artar. Zorlada olsa yemeğe çalışın meyve tüketin, yoğurt yiyin. Yemek banada çok ağır geliyor. Hiç bir şey den tat alamıyorum ama mecburen öyle böyle gelişim geriliği olmasın diye yemeğe çalışıyorum. İnşallah iştahınız açılır ve inşallah bebişlerde sağlıklı gelişir ve kucağınıza alırsınız. Birde doktor bana kesin düşer dedi o boş kese bende oyüzden tedirgin oldum.
(126 puan)
İnşallah canım, doktorlar her zaman kötü ihtimali söyleme gereksinimi duyuyorlar. Onu hatırlıyorum desem yalan olur. Ama önce kese görünüp sonra kalp atışı duyulduğu ve 3 haftada bir kontrole gittiğim için birlikte kalp atışını duymuş olabiliriz. O zamanlar bebişler haşhaş tanesi kadar olduğu için gözükmesi çok zor. Karnını okşayıp bol bol dua et, canı verecek olan Rabbim. İnşallah güzel ve hayırlı haberlerle dönersin, buraya da yaz mutlaka. Aklına takılan bir şey olursa ve biliyorsam seve seve yardımcı olurum.
Olabildiğincee yiyorum ama aramıyorum da. Vitaminler mi tıkıyor anlamış değilim, kısa zamanda doktorumla iletişime geçeceğim.
(146 puan)
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Annelik iç güdüsü işte o kesede dolsun istiyorum. Buraya yazıcam mutlaka. Cumartesi günü belli olacak inşallah. Sizede Rabbim şifa versin. Doktorunuzla mutlaka görüşüp bu durumu söyleyin belkide bebişleri etkileyecek kadar vitaminsiz değilsinizdir
(126 puan)
İyi düşünelim iyi olsun. :)
Hayırlı haberlerle gel.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 52 göst.
0 oy
4 cevap 1,108 göst.
0 oy
5 cevap 486 göst.
0 oy
5 cevap 327 göst.

648,928 soru

3,419,364 cevap

4,250,557 yorum

183,426 üye

...