0 oy
69 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (13 puan)
Kızlar 12+1im cuma günü doktora gidecem ense kalınlığı için, ikili test yaptırdınız mi bide özelde yaptırmak şart mı nasıl oluyor, biraz stres başladı galiba 

2 Cevap

0 oy
(293 puan)
Canim ben şahsen ikili test yaptırmadım detaylı ultrasonda bakıldı ve çok sağlıklı bebek denildi. Kendim istemedim kan testini zaten 100de 100 sonuç vermiyor diye
-Reklam-
0 oy
(11,261 puan)
düzenledi

Özelde, üniversite hastanesinde, devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz. Yaptırmak zorunlu değil ama yapılması tavsiye edilir. Usgde ayrıntılı kontrol edilir bir de kan testi verilir. 

İkili test; Down sendromu olan bebeklerin tespit edilmesine ilişkin yüzde 85 oranında doğru sonuçlar verir. Ancak, testin yüzde 5 oranında yalancı pozitif çıkma ihtimali bulunduğundan, pozitif çıkan sonucun mutlaka ileri tetkikler yardımıyla kesinleştirilmesi gerekir. Aynı şekilde, ikili test sonucunda bebeğin düşük riskli çıkması, bahsedilen hastalıkların bebekte kesin olarak bulunmadığı anlamını taşımaz. Test sonucu, bilgisayar ortamında bir risk puanının hesaplanmasıyla belirlenir ve bu puana göre bebeğin takibi sağlanır.

Down sendromu gibi yaşam boyu sürecek mental ve sosyal gelişim geriliğine yol açan rahatsızlıklar, farklı kalıtsal hastalıklar veya özel ilgi ve eğitim gerektiren bir sağlık sorununun tespit edilmesi halinde, ebeveynlerin bu konuyla ilgili erkenden bilgilendirilmesi; doğacak bebeğin yaşam kalitesinin artırılması açısından oldukça önemlidir. Bu anlamda, ikili tarama testi sayesinde erken dönemde tanısı konulan hastalık hakkında aile önceden hazırlık yapabilir. Aynı zamanda, gebeliğin devamında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında aile bilgilendirilir ve bebek için planlanması gereken ek tetkik ve taramaların yaptırılıp yaptırılmayacağına karar verilir. 

649,178 soru

3,420,232 cevap

4,251,591 yorum

183,477 üye

...